Σάντερλαντ - Λέστερ 0-2

Σάντερλαντ - Λέστερ 0-2

bet365

Με δύο γκολ του Βάρντι η Λέστερ πέρασε από το Stadium Of Light κόντρα στην Σάντερλαντ (0-2) και 5 αγωνιστικές πριν το τέλος αγγίζει πλέον τον μυθικό τίτλο στην Premier League.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι και η εκπληκτική ομάδα του κάνουν τα πάντα για να έχει happy ending αυτό το μοναδικό ποδοσφαιρικό παραμύθι. Με πρωταγωνιστή τον Τζέιμι Βάρντι, που είχε αργήσει να σκοράρει, οι Foxes πέτυχαν 5η σερί νίκη χωρίς να δεχθούν γκολ και με ματς περισσότερο πέρασαν στο +10 από τη 2η, Τότεναμ, που παίζει εντός με την Γιουνάιτεντ. Με τα δύο γκολ του ο Αγγλος επιθετικός έφτασε αυτά της ομάδας του στα 57 φέτος, επίδοση που είναι η καλύτερη όλων των εποχών για τον σύλλογο που είχε φτάσει μέχρι τα 55 το 1999-2000. Η Λέστερ πλέον χρειάζεται 9 βαθμούς για να κατακτήσει τον τίτλο και μαθηματικά, τα επόμενα δύο ματς είναι εντός έδρας κόντρα σε Γουέστ Χαμ και Σουόνσι και ακολουθούν Μάντεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός), Εβερτον (εντός), Τσέλσι (εκτός). Ο Βάρντι έγινε ο πρώτος παίκτης που βάζει 20+ γκολ σε μια σεζόν με την Λέστερ μετά τον Γκάρι Λίνεκερ που το είχε κάνει το 1984-85. Παρότι η ομάδα τους είναι πιθανό να υποβιβαστεί ύστερα από αυτή την ήττα, οι οπαδοί της Σάντερλαντ έμειναν στο γήπεδο και χειροκρότησαν τους πιθανότατα, μελλοντικούς πρωταθλητές.

Δύναμη, πάθος, ρυθμό είχε το ματς από τον αρχή με τις δύο ομάδες να μην ρισκάρουν αφού ήξεραν ότι η νίκη -που ήταν πολύτιμη και για τους δύο- θα κρινόταν ίσως στο γκολ. Στο 15’ η ομάδα του Ρανιέρι έχασε την πρώτη ευκαιρία αλλά η κεφαλιά του Μόργκαν μετά το κόρνερ του Φουχς πέρασε έξω και για την Σάντερλαντ ο Καζρί δεν πρόλαβε την πάσα του Μ’ Βιλά (23’). Στο 27’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ολμπράιτον ο Ντρινκγουότερ έκανε το βολέ έξω και στο φινάλε του πρώτου μέρους είχαμε μια καλή φάση για κάθε ομάδα. Στο 44’ ο Βάρντι βρέθηκε σε καλή θέση για να σουτάρει όμως έκανε τσαφ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το σουτ του Μπορίνι που κόντραρε απέκρουσε πολύ δύσκολα με τα πόδια ο Σμάιχελ.

Στην επανάληψη οι καλές φάσεις ήταν σαφώς περισσότερες και την πρώτη ευκαιρία την έχασε η Σάντερλαντ. Ο Μπορίνι στο 51’ πυροβόλησε μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε μόλις έξω από το παραθυράκι του Σμάιχελ που είχε μείνει να παρακολουθεί όρθιος. Τρία λεπτά αργότερα απάντησε η Λέστερ με τον Βάρντι να βγάζει τον Ντρινκγουότερ μόνο του, αλλά ο Αγγλος χαφ έκανε κακό κοντρόλ και στο 54’ αδύναμο σουτ μετά την πάσα του Μαχρέζ. Στο 66’ άνοιξε το σκορ. Ξανά μέσα στη φάση ήταν ο Ντρινκγουότερ, ο οποίος έκανε ωραία ντρίμπλα και τρομερή μπαλιά για τον Βάρντι που άφησε πολλά μέτρα πίσω τον Καμπούλ και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε στο τετ-α-τετ τον Μανόνε (0-1).

Η Σάντερλαντ αντέδρασε και είχε τις φάσεις για να ισοφαρίσει, όμως δεν έμελλε να το κάνει. Στο 72’ ο Μπορίνι βρέθηκε σε καλή θέση αλλά εκτέλεσε το… πρόσωπό του, στο 78’ ο Φαν Ανχολτ έχασε το κοντρόλ και στο 83’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν μετά το σουτ του Φαν Ανχολτ η μπάλα στρώθηκε στον Ρόντγουελ ο οποίος όμως προσπάθησε να βρει το παραθυράκι και πλάσαρε άουτ. Ενδιάμεσα η Λέστερ είχε μόνο ένα καλό σουτ του Ολμπράιτον (77') που πήγε στον Μανόνε, ο οποίος στις καθυστερήσεις είχε δουλειά. Στο 90’ σταμάτησε το πλασέ του Βάρντι από κοντά, στο 93’ απέκρουσε στο καθαρό τετ-α-τετ με τον Αμαρτέι, όμως στο 95’ δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Στο τελευταίο λεπτό ο Βάρντι πέρασε εύκολα με την ταχύτητά του τον Καμπούλ, πέρασε την μπάλα δίπλα από τον Ιταλό keeper και στην κενή εστία διαμόρφωσε το τελικο 0-2 για την Λέστερ.

Σάντερλαντ (Σαμ Αλαρνταϊς): Μανόνε, Καμπούλ, Κονέ, Φαν Ανχολτ, Γεντλίν, Κίρκοφ, Μ’ Βιλά (68’ Ρόντγουελ), Κάτερμολ, Καρζί (68’ Ν’ Ντόι), Μπορίνι (76’ Λενς), Ντεφόε.

Λέστερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σμάιχελ, Φουχς, Χουτ, Μόργκαν, Σίμπσον, Καντέ, Ντρινκγουότερ, Ολμπράιτον (84’ Αμαρτέι), Μαχρέζ (80’ Γκρέι), Οκαζάκι (62’ Ουγιόα), Βάρντι.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα