Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 2-5 (vid & pics)

Φώτης Καρακούσης
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 2-5 (vid & pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός πέρασε... με περίπατο από το Αγρίνιο, αφού σε ένα ματς όπου είχε... 7 γκολ (!!!) κέρδισε εύκολα με 2-5 τον Παναιτωλικό! Δοκάρι ο Ντα Κόστα, που βρήκε και δίχτυα, ενώ άθελα του συμμετείχε και στο γκολ του Ουάρντα! ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ.

Τι και αν ο αγώνας ήταν βαθμολογικά αδιάφορος; Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο Αγρίνιο θέλοντας να παίξει μπάλα, το έκανε και χωρίς να ιδρώσει έφυγε με 2-5 απέναντι σε έναν κακό Παναιτωλικό που σίγουρα θα ήθελε κάτι καλύτερο στο τελευταίο του εντός έδρας ματς.

Η σοβαρότητα νίκησε τα λάθη της άμυνας

Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές, τις περισσότερες θα λέγαμε, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο θέλουμε να τα αναλύουμε. Και στο Αγρίνιο στο πρώτο μισό ήταν εξαιρετικά απλά. Από την μία πλευρά υπήρχε ο Ολυμπιακός που αν και δεν είχε κανένα αγωνιστικό κίνητρο κατέβηκε να παίξει σοβαρά και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό και από την άλλη ο Παναιτωλικός να προσπαθεί, αλλά να βλέπει την άμυνα να τον προδίδει. Ειδικά για τα... καναρίνια αυτή η «προδοσία» δεν έγινε πρώτη φορά, καθώς φέτος πολλές ήταν οι περιπτώσεις που ειδικά σε κόρνερ και στημένες φάσεις αντιπάλων η αντίδραση δεν ήταν η σωστή.

Φάση εμείς, γκολ εσείς...

Ο αγώνας στο Αγρίνιο ουσιαστικά τελείωσε στο πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που είχε τον Παναιτωλικό να χάνει δύο τετ α τετ και πριν οι παίκτες του προλάβουν να καταλάβουν πως δεν σκόραραν, να δέχονται το γκολ. Αρχικά στο 5' ο Ουάρντα βρήκε ωραία τον Πάουλο, με τον Βραζιλιάνο να βγαίνει απέναντι από τον Καπίνο και να αστοχεί. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φορτούνης ήταν πιο εύστοχος και με κεφαλιά σε σέντρα του Ερνάνι άνοιξε το σκορ.
Δυστυχώς για τους γηπεδούχους και ευτυχώς για τους φιλοξενούμενους ο πασίγνωστος άγραφος νόμος που θέλει την ομάδα που χάνει ευκαιρίες να δέχεται γκολ, επιβεβαιώθηκε ακόμα μία φορά. Συγκεκριμένα στο 25' ο Ουάρντα βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο σε μια όμορφη προσπάθεια των γηπεδούχων, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Πέντα λεπτά αργότερα όμως, οι Πειραιώτες έκαναν το 0-2 στην δεύτερη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Ο Ερνάνι με την δεύτερη ασίστ του εκτέλεσε το κόρνερ και ο ανενόχλητος Ντα Κόστα με άπιαστη κεφαλιά, έδωσε ουσιαστικά τέλος στο ματς. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός βρέθηκε μια ανάσα από το να κάνει το 0-3, αλλά το σουτ που έκανε στις καθυστερήσεις σταμάτησε στο δοκάρι του Κυριακίδη.

Καλό ξεκίνημα, στραβοκλωτσιά και τέλος στο ματς

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμό και η αλήθεια είναι πως μπήκαν πιο δυνατά, ειδικά σε σχέση με το πρώτο. Κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν αλλά και πάλι είχαμε επανάληψη του φαινομένου που υπήρξε στο πρώτο. Συγκεκριμένα στο 57' ο Ντα Κόστα κάνει χέρι μέσα στην περιοχή, αλλά ο Βασιλείου σωστά σημειώνεται οφσάιντ με τον Παναιτωλικό να μην κερδίζει το πέναλτι. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα λεπτό πιο μετά μια στραβοκλωτσιά στέλνει τη μπάλα στον Σεμπά, αυτός την κατεβάζει ωραία και με πλασέ κάνει το 0-3 τελειώνοντας το ματς.

Με το καλύτερο τρόπο συνεχίστηκε το ματς για Ολυμπιακό

Με την ψυχολογία υπέρ του μετά και το 0-3, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει και κατάφερε στο 69' να βάλει το πιο όμορφο γκολ του αγώνα. Οι Πειραιώτες έφυγαν πολύ ωραία στην επίθεση, ο Φορτούνης βρήκε τον Σεμπά με όμορφη κάθετη, αυτός γύρισε την μπάλα στον Πουλίδο και ο Μεξικάνος έστειλε για τέταρτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Γκολάρες και το σκορ ξέφυγε

Και εκεί που νομίζαμε πως μετά το 0-4 τα είχαμε δει όλα, είδαμε ακόμα τρία γκολ. Αρχικά οι Πειραιώτες έκαναν με τον Πάρντο το 0-5, όταν πριν ένα λεπτό σωστά ακυρώθηκε γκολ του Παναιτωλικού ως οφσάιντ. Παρά το βαρύ σκορ, οι γηξπεδούχοι έκαναν μια τελευταία προσπάθεια για να δώσουν έστω και ελάχιστη χαρά στους φιλάθλους τους και το κατάφεραν με τους Ουάρντα και Κάπελ. Με δύο όμορφα γκολ των δύο παικτών, ο Παναιτωλικός μείωσε και έδωσε το δικαίωμα στον κόσμο του να πανηγυρίσει έστω και για λίγο.

Πολυτιμότερος παίκτης: Ο Ερνάνι ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα στο Αγρίνιο. Στο πρώτο μέρος κάθε καλή προσπάθεια ξεκινούσε από τα πόδια του, κάνοντας και τις δύο ασίστ στο 0-2 του Ολυμπιακού. Συνολικά ο Πορτογάλος έδειξε και στο Αγρίνιο πως βρίσκεται σε μια πολύ καλή αγωνιστική περίοδο.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Παναιτωλικού ήταν ο αδύναμος κρίκος του ματς. Με πολλά λάθη, με ούτε μία νίκη σε μονομαχίες με τους Πειραιώτες, τα... καναρίνια δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή μέρα με συνέπεια να δεχθούν την βαριά ήττα.

Στο ύψος του. Οι Πάρντο και Φορτούνης στάθηκαν και με το παραπάνω στο ύψος τους, πετυχαίνοντας γκολ, δίνοντας ασίστ και αναστατώνοντας ουκ ολίγες φορές την άμυνα του Παναιτωλικού.

Το στραγάλι. Πιο εύκολο απόγευμα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Σιδηρόπουλος. Χωρίς την μεγάλη φάση στο ματς πέρασε απαρατήρητος, όπως πρέπει να είναι οι διαιτητές.

Το ταμείο του gazzetta. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τεράστια. Φάνηκε στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του και πέτυχε μια μεγάλη και εύκολη νίκη. Τόσο απλό. Οι Αγρινιώτες από την άλλη θα πρέπει να αλλάξουν πολλά ειδικά στην άμυνά τους, αν θέλουν να έχουν μια καλύτερη χρονιά την επόμενη που έρχεται. Ο κόσμος στηρίζει, το έδειξε και με το χειροκρότημα στο τέλος, αλλά οι κινήσειος πρέπει να γίνουν, ειδικά στα μετόπισθεν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου (67’ Καπέλ), Μάκος, Παπάζογλου (77’ Παπουτσογιαννόπουλος), Πάουλο (46’ Βασιλείου), Οσμάν Φερέιρα, Ουαρντά και Μουνιός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουΐ, Ζντιέλαρ, Κασάμι (78’ Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Ερνάνι (68’ Πάρντο), Σεμπά (77’ Φουστέρ) και Πουλίδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα