Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη 1-2 (vid)

Gazzetta team
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη 1-2 (vid)

bet365

Η Σεβίλλη έκανε την ανατροπή και έφυγε με νίκη 2-1 από το Μπιλμπάο στον ισπανικό «εμφύλιο», κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης.

Η κάτοχος του Europa League έβαλε πλώρη για τα ημιτελικά, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 της Μπιλμπάο στον ισπανικό «εμφύλιο» με μεγάλη ανατροπή και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο ξεκίνημα και απείλησαν πρώτοι με τον Ινιάκι, με τον 21χρονο να είναι στις περισσότερες επιθετικές ενέργειες της ομάδας του. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε με το σουτ του Μπανέγα, που πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Ινιάνι είδε τον Σόρια να βγάζει με τα πόδια. Το ματς ήταν ανοιχτό, με τους Βάσκους να έχουν την υπεροχή και τους Βιτόλο και Αντούριθ να φτάνουν κοντά στο γκολ, όμως το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Σέντρα του Μουνιαΐν από δεξιά, κεφαλιά του Αντούριθ και 1-0! Η απόκρουση του Σόρια λίγο αργότερα στην κεφαλιά του Ετσέιτα κράτησε τη Σεβίλλη στο ματς, που έφτασε ανέλπιστα στην ισοφάριση στο 56’. Ο Μουνιαΐν προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Ερερίν, όμως η κεφαλιά του ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα ο Μπανέγα να κλέψει και να δώσει την ασίστ στον Κολοτζιέτσακ, που πλάσαρε άψογα για το 1-1!

Τα χειρότερα για την Μπιλμπάο ήρθαν στο 83’, όταν μετά από ωραία ασίστ του Γκαμέιρο, ο Βιτόλο βγήκε στην πλάτη της άμυνας στο όριο του οφσάιντ και ακούμπησε όσο χρειαζόταν την μπάλα, για να προλάβει τον Ερερίν και να κάνει το 1-2! Οι παίκτες του Βαλβέρδε πίεσαν στο τέλος, όμως τίποτα δεν άλλαξε.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα