Η... ιστορία του Φορτούνη και η εξαίρεση της Βέροιας

Η... ιστορία του Φορτούνη και η εξαίρεση της Βέροιας

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Η... ιστορία του Φορτούνη και η εξαίρεση της Βέροιας

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Κώστα Φορτούνη και όσα έχει πετύχει αυτή τη χρονιά με μοναδική εξαίρεση τα ματς με την Βέροια που δεν έκανε κάποια ασίστ και δε σημείωσε κάποιο τέρμα.

Δεν έχει υπάρξει αντίστοιχο προηγούμενο. Τουλάχιστον από την εποχή που οργανωμένα η στατιστική μετρά και τις «ασίστ» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει «δεδικασμένο» τέλος πάντων, όπου ένας ποδοσφαιριστής είναι ταυτόχρονα ο κορυφαίος σκόρερ, αλλά και ο καλύτερος δημιουργός του εγχώριου πρωταθλήματος. Δεν το έκαναν μετρ του είδους –τουλάχιστον καταγεγραμμένα-. Το κάνει φέτος ο Κώστας Φορτούνης, στην παρθενική του σεζόν σαν βασικός με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και όπως είναι λογικό η διαδρομή του στην «τρέχουσα» Σούπερ Λιγκ έχει ήδη αποκτήσει χαρακτήρα «αρχειακό» ου μην και ιστορικό. Με 16 γκολ, με 11 ασίστ αλλά κυρίως με κάτι ακόμη που πιθανότατα να μην το γνωρίζει ούτε ο ίδιος.

Μια λεπτομέρεια στους «αριθμούς» του που δείχνει ακόμη πιο εμφατικά, τον προσωπικό του θρίαμβο σε αυτό το πρωτάθλημα που οδεύει στο φινάλε του. Ο 24άχρονος μέσο-επιθετικός κατάφερε στην εντυπωσιακή προσωπική του «συλλογή» να χωρέσει τις 14 από τις συνολικά 15 αντίπαλες ομάδες του Ολυμπιακού. Του έλειπε μέχρι χθες και ο Ηρακλής, αλλά τον έβαλε και εκείνον στην πρόσθεση με την ασίστ που έδωσε στον Ιντέγιε για το 0-2. Του γλίτωσε λοιπόν μονάχα η Βέροια. Όλοι οι υπόλοιποι; Έγιναν κεφάλαια στον «τόμο» που εξέδωσε, στον δρόμο για τον τίτλο του φετινού MVP. Με όλους τους άλλους είτε σκόραρε, είτε έδωσε μια πάσα που έγινε γκολ.

O Κώστας Φορτούνης έχει παίξει ως εδώ σε 25 αναμετρήσεις της Σούπερ Λιγκ. Με το 16-11 σε γκολ και ασίστ έχει μέσο όρο πάνω από μια τέτοια προσωπική του ενέργεια σε κάθε παιχνίδι. Πέρσι ο Τσόρι Ντομίνγκες που έφτασε σε επίπεδο 15-11 (και έγινε ο πρώτος με double-double στη Σούπερ Λιγκ από την εποχή του μεγάλου Τζόλε), είχε 30 παρουσίες στο πρωτάθλημα. Άρα ο Φορτούνης τον πέρασε από χθες και σε «καθαρούς» αριθμούς, αλλά τον περνά καθαρά και σε μέσο όρο. «Αγαπημένος» αντίπαλος αποδείχθηκε ο ΠΑΣ Γιάννενα, με τον Έλληνα άσο να έχει φέτος εναντίον του 3 γκολ και 2 ασίστ. Συνολικά βρέθηκαν πέντε ομάδες στο διάβα του, όπου κατάφερε να κάνει και τις...δύο δουλειές απέναντι τους. Αναλυτικά η λίστα του «Φορτού» με την υποσημειώση βεβαίως ότι απομένουν ακόμη τα ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και η φιέστα με την Καλλονή στο Φάληρο.

O ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΤΣ ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ

Ξάνθη 2 2 1

Ηρακλής 2 - 1

Πλατανιάς 2 1 -

ΠΑΣ Γιάννενα 2 3 2

ΠΑΟΚ 2 - 2

Πανιώνιος 2 1 1

Πανθρακικός 1 1 -

Παναιτωλικός 1 - 1

Παναθηναϊκός 1 - 1

Λεβαδειακός 1 1 -

Καλλονή 1 2 -

Βέροια 2 - -

Ατρόμητος 2 1 1

Αστέρας Τρίπολης 2 2 1

ΑΕΚ 2 2 -
Σύνολο 25 16 11

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής