Πωλήθηκε για 3 εκατ. ευρώ το 30% του Κόκε

Πωλήθηκε για 3 εκατ. ευρώ το 30% του Κόκε

Πωλήθηκε για 3 εκατ. ευρώ το 30% του Κόκε

bet365

Ακόμα μία αποκάλυψη από το Football Leaks που έφερε στο φως το τι συνέβη με τα δικαιώματα του άσου της Ατλέτικο Μαδρίτης, Κόκε.

Οπως προκύπτει, το 2013 οι Rojiblancos πούλησαν το 30% των δικαιωμάτων του Ισπανού μέσου στην εταιρία, Quality Football Ireland, σαν μέρος της αποπληρωμής χρέους που υπήρχε από deal στο παρελθόν. «Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είχε να κάνει με το κλείσιμο εκείνης που έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2011 σχετικά με τη μεταγραφή του Εντουάρδο Σάλβιο» αναφέρεται στο έγγραφο. Η Quality Football Ireland συνδέεται με τον πρώην διευθυντή ποδοσφαίρου της Τσέλσι, Πίτερ Κένιον και κάποιους παίκτες που είχαν μάνατζερ τον Ζόρζε Μέντες. Μετά το νέο deal, το κλαμπ της Μαδρίτης πρέπει να δίνει αναφορά στην εταιρία «για κάθε διαπραγμάτευση που γίνεται σχετικά με τον παίκτη».

Η Quality Football Ireland δηλαδή, έχει το δικαίωμα να ζητήσει το 30% σε περίπτωση που πωληθεί ο διεθνής άσος. Αν ο Κόκε και η Ατλέτικο τα βρουν για ανανέωση, η εταιρία μπορεί να κρατήσει το ποσοστό των δικαιωμάτων του και να κάνει cash-in στο μέλλον ή να ζητήσει τα αρχικά 3 εκατ. ευρώ συν ένα 10% για κάθε χρόνο από τότε που ο Ισπανός ανανέωσε (2014). Το συμβόλαιό του λήγει το 2019.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα