Κοντονής: «Περιμένω την αυτοκάθαρση από την ΕΠΟ»

Φώτης Καρακούσης
Κοντονής: «Περιμένω την αυτοκάθαρση από την ΕΠΟ»

bet365

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής επανέλαβε με δήλωσή του την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης και επισήμανε πως περιμένει επιτέλους να γίνει η περιβόητη αυτοκάθαρση στην ΕΠΟ.

Μια βδομάδα πέρασε από την συνάντηση που υπήρξε ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και εκπροσώπους των FIFA και UEFA, προκειμένου να βρεθεί λύση και να γλιτώσει το ποδόσφαιρό μας από ενδεχόμενο grexit και ακόμα ουσιαστικά δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα.

Σε αυτό στάθηκε και με δήλωσή του ο Υφυπουργός, επισημαίνοντας πως ακόμα περιμένει να γίνει η αυτοκάθαρση στην Ομοσπονδία. Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Κοντονή έχει ως εξής: « Συμπληρώθηκε μία εβδομάδα από την συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, στη διάρκεια της οποίας η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε το πλαίσιο για την έναρξη της κάθαρσης στο ποδόσφαιρο, δηλαδή το μοναδικό γεγονός που θα οριοθετήσει και την έξοδο από την κρίση.

Στο διάστημα αυτό, καταρχάς, δεν κατέστη δυνατή -για δεύτερη φορά - η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της Ε.Π.Ο. ενώπιον του Σ.τ.Ε., παρότι ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους παρέστη στην διαδικασία, κι ενώ για εκδικάσεις υποθέσεων ήσσονος σημασίας και ιδιωτικού ενδιαφέροντος εξασφαλίστηκαν άδειες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Επιπλέον, δεν διαπιστώθηκε από πλευράς Ε.Π.Ο. η ελάχιστη πρωτοβουλία εποικοδομητικής παρέμβασης, αντιθέτως μάλιστα, το Πανελλήνιο, με έκπληξη και συγχρόνως απογοήτευση, παρακολουθεί όλους εκείνους που υποτίθεται πως κόπτονται για τα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου –αν και εξαιτίας της δράσης τους σε αυτό… βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες και –ορισμένοι- και με περιοριστικούς όρους- να έχουν «γαντζωθεί από την καρέκλα τους» και να μην επιδεικνύουν –ούτε…ένας εξ αυτών- την στοιχειώδη ευθιξία να αναστείλουν προσωρινά έστω την ιδιότητά τους.

Το πρόβλημα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πια διεθνοποιηθεί και κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τις παρεμβάσεις για την εξυγίανσή του, είτε σε συνεργασία με τους διεθνείς φορείς, είτε με νομοθετικές παρεμβάσεις.

Η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης έχει ήδη εκφραστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και ταυτίζεται με το αίτημα κάθαρσης και διαφάνειας στο ποδόσφαιρο, αίτημα που συνιστά πλέον απαίτηση από την κοινωνία, τους υγιείς φιλάθλους και παράγοντες, καθώς και τα ΜΜΕ.

Μόλις 9 ημέρες απέμειναν προκειμένου η Ε.Π.Ο. να παραμείνει στη δύναμη των διεθνών ομοσπονδιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον χώρο.

Αναμένω από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες αυτό-κάθαρσης, όπως με σαφήνεια ζητήθηκε στη συνάντηση της 30ης Μαρτίου, και μέχρι τις 14 Απριλίου να μου έχει γνωστοποιήσει εγγράφως τις πρωτοβουλίες της.

Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ότι θα επιφυλάσσει το μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο η ίδια έφερε σε αυτό το σημείο.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα