Ντου της αστυνομίας στην UEFA!

Gazzetta team
Ντου της αστυνομίας στην UEFA!

bet365

Η ελβετική αστυνομία πραγματοποίησε αιφνιδιαστική... επίσκεψη στα γραφεία της UEFA ζητώντας τις συμβάσεις με την εταιρεία «Cross Trading».


Η UEFA δέχθηκε την... απρόσκλητη επίσκεψη της αστυνομίας την Τετάρτη, λίγες ώρες μετά την υπόθεση «Panama Papers» που συγκλονίζει τον πλανήτη και στην οποία φέρεται να είναι μπλεγμένος ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Οι Ομοσπονδιακοί υπάλληλοι έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στη Νιόν και κατάσχεσαν τα στοιχεία της σύμβασης που είχαν υπογραφεί από τον πρώην γενικό γραμματέα!


Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2006 η UEFA παραχώρησε τα δικαιώματα στην εταιρία με την επωνυμία «Cross Trading», έναντι 111.000 δολαρίων. Αυτή η εταιρία όμως είναι ουσιαστικά... offshore με έδρα το νησί Νιούε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν, η Cross Trading πούλησε τα δικαιώματα στην τηλεόραση του Ισημερινού την «Teleamazonas» αποκομίζοντας το ποσό των 311.170 δολάριων! Παράλληλα, η Cross Trading πλήρωσε 28.000 δολάρια για να αγοράσει τα δικαιώματα του UEFA Super Cup και τα μεταπούλησε ξανά στην Teleamazonas έναντι 126.000 δολαρίων! Η «Cross Trading» είναι θυγατρική της εταιρείας «Full Play», που ανήκει στον Ούγκο Γίνκις, ο οποίος κατηγορήθηκε στις ΗΠΑ για απάτη 100 εκατ. δολαρίων! Πέρσι, η UEFA είχε δηλώσει πως δεν είχε επαφές με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Παρά την ύπαρξη της σύμβασης δεν αποδεικνύεται οποιαδήποτε αδικοπραγία στην απονομή της σύμβασης που είχε υπογραφεί από FIFA και UEFA, ωστόσο οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει αμηχανία και στις δυο πλευρές.

«Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει πως σήμερα υπήρξε επίσκεψη στα γραφεία από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας, ενώ ζητήθηκαν οι συμβάσεις μεταξύ της UEFA και της Cross Trading/Teleamazonas. Φυσικά, η Ομοσπονδία παρέδωσε όλα τα σχετικά έγγραφα που έχει στην κατοχή της και συνεργάστηκε πλήρως» τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Τελευταία Νέα