«Έχω μιλήσει επανειλημμένως με τον Σαββίδη»

Gazzetta team
«Έχω μιλήσει επανειλημμένως με τον Σαββίδη»

bet365

Τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σχολίασε ο Αχιλλέας Μπέος, που αναφέρθηκε παράλληλα στην ΕΠΟ και τα «στρατόπεδα» στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την επικοινωνία του, συχνή μάλιστα, με τον Ιβάν Σαββίδη, αποκάλυψε ο Αχιλλέας Μπέος, που μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 για τον Αλέξη Κούγια, την ΕΠΟ και τα «στρατόπεδα» στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για όσα είπε ο Κούγιας: «Κανείς δεν μπορεί να βασιστεί σε όσα λέει ο Αλέκος ο Κούγιας. Δεν μπορεί να βασιστεί κανείς σε αυτά που λέει γιατί κάθε μήνα, ανάλογα με τα συμφέροντά του, αλλάζει απόψεις και τοποθετήσεις. Το σίγουρο είναι ότι το 99% από αυτά που λέει είναι μυθεύματα, τα δημιουργεί μόνος του, για δικούς του λόγους και σκοπούς. Αφού είδαμε να φιλοξενείται στις εφημερίδες του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνονται αυτά που λέω εδώ και καιρό, ότι έχει γίνει φίλος με τον Μαρινάκη. Άρα η σχέση μου με τον Μαρινάκη καλά έκανε και τελείωσε γιατί δεν μπορεί κάποιος να είναι φίλος με τον Κούγια και ταυτόχρονα να είναι δικός μου φίλος. Εγώ δεν έχω αποκρύψει ποτέ, και λόγω των παλιών μου επαγγελματικών δραστηριοτήτων, ότι έχω σχέσεις με τον κ. Κόκκαλη, τον κ. Μελισσανίδη, τον κ. Πατέρα, τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Βαρδινογιάννη. Είχαμε πολλά ενδιαφέροντα πριν ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Έχω ένα “γεια” με κάποιους και με άλλους έχω καλύτερη σχέση, δεν το έχω αρνηθεί».

Για τη σχέση του με τον Πατέρα: «Με τον Πατέρα, από το 2010 που έφυγε από τον Παναθηναϊκό, δεν έχω πει ούτε καλημέρα. Είχα κάνει μήνυση για μία υποκλοπή συνομιλίας που είχε γίνει στο γραφείο του Πατέρα και δημοσιοποιήθηκε μέσω του κ. Κούγια στην εκπομπή του κ. Θωμαΐδη. Τότε είχα πει ότι αυτήν τη συνομιλία την υπέκλεψε ο κ. Πατέρας και την δημοσιοποίησε ο κ. Κούγιας. Ενδιάμεσα με φώναξε η ανακρίτρια για να δώσω κατάθεση. Καμιά φορά αισθάνεσαι τύψεις. Με ρώτησε αν είμαι σίγουρος ότι την υποκλοπή την έκανε ο Πατέρας. Είπα ότι δεν ήμουν σίγουρος 100%, δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο. Αυτός που μπορεί να απαντήσει σίγουρα είναι ο Κούγιας που έδωσε στη δημοσιότητα τις συνομιλίες. Δεν έχω καλές σχέσεις με τον Πατέρα. Είναι η αιτία που μου συνέβη το μεγαλύτερο κακό στη ζωή μου, χωρίς να ξέρω τον λόγο. Ακόμα δεν έχω καν δικαστεί. Η ελληνική δικαιοσύνη στηρίχθηκε σε ανακρίβειες και μυθομανίες του κ. Κούγια, δεν στηρίχθηκε σε πραγματικά περιστατικά».

Για το γεγονός ότι ο Κούγιας ανέφερε ότι ο Μπέος είναι στο περιβάλλον του Μελισσανίδη: «Δεν με ενδιαφέρει τι παρουσιάζει ο Αλέκος ο Κούγιας. Είναι αξιολύπητος αυτός ο άνθρωπος και δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Δεν είμαι στο περιβάλλον του Μελισσανίδη σε καμία περίπτωση. Ότι λέω ένα γεια και ότι θα πάω για καφέ ή για ουίσκι μαζί του δεν το αρνούμαι και όντως συμβαίνει. Όχι μόνο με τον Μελισσανίδη, αλλά και με πολλούς επώνυμους. Το αν είναι κακό ή όχι θα το κρίνω εγώ. Τις παρέες μου δεν θα τις κρίνει ο κ. Κούγιας».

Για το γεγονός ότι ο Κούγιας χαρακτήρισε παράνομη την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που έχει επιβληθεί στον Μαρινάκη:«Το έχει κάνει εδώ και καιρό αυτό με τον κ. Μαρινάκη. Έχει αλλάξει τις καταθέσεις του. Κάθε μέρα άλλαζε. Με τον Μαρινάκη ήμουν πολύ στενός του φίλος ένα διάστημα, δεν θέλω να επεκταθώ. Έχω τοποθετηθεί και έχω πει ότι για τη δικογραφία του 2011, είναι άδικη η απόφαση για τον Μαρινάκη, όπως είναι άδικη και για μένα που παραπέμπομαι σε δίκη. Καλώς αθωώθηκε ο Μαρινάκης, αλλά έπρεπε να αθωωθώ και εγώ γιατί μαζί μιλούσαμε. Πως είναι δυνατόν να αθωωθεί αυτός και εγώ να παραπέμπομαι; Η δικογραφία του 2011 έγινε με προχειρότητα. Καταπατήθηκαν νόμιμα και συνταγματικά δικαιώματα. Δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες πουθενά. Δεν υπάρχουν μάρτυρες, δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές, οι οποίοι είναι οι ποδοσφαιριστές. Ένα παιχνίδι το στήνουν παίκτες, άρα από πού πήραν εντολή; Θεωρώ ότι καλώς αθωώθηκε ο κ. Μαρινάκης, αλλά έπρεπε να αθωωθώ και εγώ».

Για τη σχέση του Κούγια με τον Μαρινάκη: «Δεν ξέρω την προσωπική σχέση του Κούγια με τον Μαρινάκη, αλλά ο Κούγιας είναι υπέρ της υπάρχουσας διοίκησης της ΕΠΟ, γιατί αυτό είναι το συμφέρον του. Στην τελευταία του κατάθεση είπε ότι είναι θύματα αυτοί που κατά το παρελθόν τους έλεγε εγκληματική οργάνωση. Είπε ότι έκανε λάθος. Δεν θέλω να πω ονόματα γιατί έχω μάθει να σέβομαι κάποια πράγματα, σε αντίθεση με αυτούς που ενόψει του δικαστηρίου στις 15 Απριλίου βγαίνουν και λένε ανήθικα πράγματα και ψέματα».

Για το τι συμφέροντα έχει ο Κούγιας για να πάει με την πλευρά του Μαρινάκη: «Το συμφέρον του κ. Κούγια είναι να έχει την εύνοια για να ανεβάσει τη Λάρισα, που δεν ξέρω αν είναι ομάδα του ή τι σχέση έχει. Ούτε καλημέρα δεν λέω μαζί του και δεν έχω και λόγο. Το μόνο που εύχομαι και ελπίζω είναι αυτήν τη φορά να πει την αλήθεια και να μην γίνει ψευδομάρτυρας. Ένας μάρτυρας καλείται να καταθέσει όταν έχει δει με τα μάτια του κάτι. Αν είδε ότι ο Αχιλλέας Μπέος δωροδόκησε κάποιον, να το πει. Όχι αυτά που άκουσε και του είπανε στην πιάτσα. Δεν με νοιάζει εμένα η κρίση του Κούγια. Αν έχει να πει πραγματικά γεγονότα και αλήθειες, να πάει να τα πει. Αν έχει φιλότιμο, μέχρι τώρα δεν το έχει δείξει, δεν θα κοιμάται τα βράδια αν συνεχίσει τα ψέματα και τις μυθομανίες. Καλείτε στο δικαστήριο της 15ης Απριλίου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλιώς να του δώσουμε ένα τακούνι να ψηλώσει για να σταθεί. Θέλω να πει την αλήθεια, δεν θέλω να πει τίποτα άλλο. Ούτε θα μιλήσω για να πει κάτι ευνοϊκό για μένα, γιατί δεν το χρειάζομαι».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Σαββίδη: «Και με τον κ. Σαββίδη έχω μιλήσει επανειλημμένως. Τι σημαίνει αυτό; Πολλές φορές έχω μιλήσει. Αυτό συμβαίνει γιατί το Ροστόφ είναι αδελφοποιημένο εδώ και 40 χρόνια με τον Δήμο Βόλου, άρα υπάρχουν ενδιαφέροντα. Ανταλλάξαμε μια άποψη και για ποδόσφαιρο, αλλά η συνομιλία αφορούσε τις σχέσεις του Ροστόφ με τον Βόλο. Εκεί πάνω με ρώτησε και δυο πράγματα για το ποδόσφαιρο. Είπα εγώ ποτέ ότι δεν αγαπάω το ποδόσφαιρο;».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα