Ηρακλής - Ολυμπιακός 0-2 (vid & pics)

Απόστολος Παγώνης
Ηρακλής - Ολυμπιακός 0-2 (vid & pics)

bet365

Με... καθυστέρηση ενός μήνα, το ματς στο Καυτανζόγλειο έγινε και ο Ολυμπιακός χωρίς να δυσκολευτεί νίκησε με 2-0 τον Ηρακλή με τα γκολ των Ντουρμάζ και Ιντέγε!

Μια ακόμα μέρα στο γραφείο για τους πρωταθλητές. Με σβηστές μηχανές ο Ολυμπιακός πέρασε και από το «Καυταντζόγλειο» νικώντας τον Ηρακλή για το εξ αναβολής παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής.

Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο γκολ στο πρώτο μέρος έκαναν το καθήκον τους και ταυτόχρονα έκαναν διαχείριση του αγώνα δίχως να... ενοχληθούν ιδιαίτερα από τον Ηρακλή. Το τελικό 2-0 το διαμόρφωσαν οι Ντουρμάζ (12') και Ιντέγε (44') με τον Ολυμπιακό ν' ανοίγει κι άλλο την διαφορά από την δεύτερη ΑΕΚ.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Διχως πολλές εκπλήξεις οι δύο προπονητές στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Παπαδόπουλο να βάζει τον Ρομάνο πίσω από τον Βέλλιο και τον Μοντέιρο να παίζει ως δεξί εξτρέμ θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα τον Ολυμπιακό εάν του δινόταν η ευκαιρία.

Κλασικό 4-2-3-1 από τον Μάρκο Σίλβα με τον Φουστέρ να ξεκινάει βασικός ως δεξί εξτρέμ, τον Ζντιέλαρ να παίρνει θέση δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς και οι Φορτούνης, Ντουρμάζ να πλαισιώνουν τον Ιντέγε που έπαιζε μόνος του στην κορυφή.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!
Χωρίς να φορτσάρει, χωρίς να παίξει 100% ο Ολυμπιακός κατάφερε με την τεράστια διαφορά δυναμικότητας που έχει να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Με πρωταγωνιστές τρεις παίκτες που έχουν ξεχωρίσει καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν. Ντουρμάζ, Φορτούνης και Ιντέγε. Με αυτήν την σειρά στο παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Γιατί ο Σουηδός είναι αυτός που «ξεκλειδώνει» πολύ νωρίς το ματς (μόλις στο 12') με απευθείας εκτέλεση φάουλ (το οποίο κέρδισε ο Φορτούνης). Προφανώς και έχει ευθύνη και ο Περνίς αλλά και ο Ντουρμάζ σκοράρει ξανά με απευθείας εκτέλεση. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός έκανε διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος.

Ο Ηρακλής προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και ν' απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο. Το κατάφερε μόνο με στημένες φάσεις. Στο 31' σε απευθείας εκτελέση φάουλ του Ρομάνο και στο 37' όταν μετά το κόρνερ του Αργεντινού η κεφαλιά του Ζιαμπάρη πέρασε άουτ. Βλέποντας τον Ηρακλή να υπάρχει στο παιχνίδι και ν' αντιδρά ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τελειώσει το παιχνίδι.

Απείλησε στο 38' (με κεφαλιά του Φουστέρ) και στο 40' (σουτ του Φορτούνη) και το τελείωσε το ματς στο 44'. Συνεργασία τριών παικτών και ένα υπέροχο γκολ για το 2-0 του Ολυμπιακού. Ο Ντουρμάζ έσκαψε την μπάλα για τον Φορτούνη αυτός την πρόλαβε πριν βγει άουτ και την γύρισε και ο Ιντέγε με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Περνίς.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Το δεύτερο ημίχρονο σίγουρα δε θα το θυμάται κανείς. Ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό τον Ηρακλή βάζοντας και τον Περόνε αλλά δεν τα κατάφερε. Εάν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια οι του Ολυμπιακού πιθανότατα να έπαιρνε μεγαλύτερη έκταση το σκορ αλλά εν τέλει έμεινε το 2-0 από το πρώτο μέρος.

Ο Ηρακλής είχε την ευκαιρία να μπει ξανά στο ματς στο 74' αλλά δεν τα κατάφερε μιας και ο Μοντέιρο έστειλε πολύ άουτ το σουτ από το σημείο του πέναλτι και στο 89' ο Ρομπέρτο έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ζιαμπάρη.

MVP: Ντουρμάζ. Μετά από καιρό επέστρεψε στα καλά του παιχνίδια. Πέτυχε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού με απευθείας εκτέλεση φάουλ και είναι αυτός που ξεκινάει το δεύτερο γκολ. Συμμετοχή και στα δύο τέρματα των «ερυθρολεύκων» για τον πολυτιμότερο του αγώνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μοντέιρο. Κακό παιχνίδι από τον Πορτογάλο ο οποίος δεν έβαλε δύσκολα σ' έναν νωχελικό Μασουακού και έχασε την ευκαιρία που δεν χάνεται στο 74' για να βάλει τον Ηρακλή ξανά στο παιχνίδι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπορεί να μην σκόραρε αλλά έδωσε μία ακόμα ασίστ. Κι έχει την σημασία της. Γιατί έφτασε τις 11 ξέφυγε δύο από τον Μπουμάλ και διατηρείται στην κορυφή και των δύο βασικών κατηγοριών. Με 16 γκολ και 11 τελικές ο Κώστας Φορτούνης είναι ο MVP του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Περνίς. Πάρα πολύ κακή εκτίμηση στο φάουλ του Ντουρμάζ. Κάνει χωρίς λόγο κίνηση προς τ' αριστερά του νομίζοντας πως θα το εκτελέσει ο Φορτούνης κι εν τέλει δέχεται το γκολ από την γωνιά που κάλυπτε σ' ένα όχι και τόσο καλοεκτελεσμένο φάουλ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα απολύτως πρόβλημα για τον Αρετόπουλο και τους βοηθούς του. Ελεγχέται για την φάση του δεύτερου γκολ ο Κουρέντας αλλά όπως έδειξε το replay της Nova σωστά δεν υπέδειξε το άουτ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ματς που δεν αντέχει κριτικής. Βαθμολογικά αδιάφορο με τον Ολυμπιακό να τελειώνει το παιχνίδι από το πρώτο μέρος και τον Ηρακλή να μην μπορεί να βάλει δύσκολα στους πρωταθλητές σε κανένα σημείο του αγώνα. Ακόμα μια μέρα στο... γραφείο για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι φτάνουν την διαφορά από την ΑΕΚ στους 25 (δίχως να έχουν αφαιρεθεί οι τρεις από την «Ενωση» λόγω της έφεσης)

Οι συνθέσεις:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Στάμου (78' Καραγκούνης), Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πασάς (62' Περόνε), Μοντέιρο, Ρομάνο (80' Λεοζίνιο), Βέλλιος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μασουακού, Ζντιέλαρ (58' Κασάμι), Μιλιβογεβιτς, Φουστέρ (71' Ερνάνι), Φορτούνης, Ντουρμάζ (76' Πάρντο), Ιντέγε

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα