Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

bet365

O Τόρες πήγε να κάνει τη ζημιά για την Ατλέτικο, αλλά αποβλήθηκε και ο Λουίς Σουάρες εμφανίστηκε και σε 10 λεπτά γύρισε (2-1) την πρόκριση υπέρ της Μπάρτσα.

Πρόλαβε και τα έκανε όλα σε λίγα λεπτά. Στο 25’ σκόραρε για 11η φορά κόντρα στη Μπάρτσα και για έκτη στο «Καμπ Νόου». Λίγο αργότερα πήρε σωστά κίτρινη και στο 36’ αποβλήθηκε. Ισως να ήταν αυστηρή η απόφαση εις βάρος του Φερνάντο Τόρες. Με το πνεύμα της μπάλας ναι, με το γράμμα του νόμου όμως το ότι έπεσε πίσω από τον Μπουσκέτς και ενώ η μπάλα είχε φύγει, ήταν κίτρινη. Δηλαδή δεύτερη και αποβολή. Αυτή ήταν η στιγμή που έκρινε κατά τεράστιο βαθμό την οικονομία του πρώτου ισπανικού εμφυλίου μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Αυτόν που πήραν οι γηπεδούχοι με 2-1 χάρη στα δύο γκολ του Λουίς Σουάρες.

Γενικότερα ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, όπως συνηθίζει δηλαδή να πηγαίνει τέτοιες μάχες η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε. Ενδεικτικό είναι ότι εμφανίστηκε 11 φορές η κίτρινη κάρτα (8 για την Ατλέτιο), με το ρεκόρ στο Champions League να είναι μία περισσότερη. Οι φιλοξενούμενοι το έλεγξαν το τέμπο. Με εξαίρεση μία κεφαλιά του Νεϊμάρ (19’), άλλη φάση στα 45 λεπτά δεν επέτρεψαν στους Καταλανούς που ασφυκτιούσαν από τα ντουμπλαρίσματα σε κάθε εκατοστό του γηπέδου. Ωσπου ο Κόκε πέρασε την τέλεια κάθετη στον Τόρες και εκείνος με πλασέ στην κίνηση έγινε ο δεύτερος μετά τον Αντρέι Σεβτσένκο (Ντιναμό κιέβου, Μίλαν) που σκόραρε εκεί μέσα με δύο διαφορετικές ομάδες στην Ευρώπη.

Ο Γκριεζμάν πήγε να κάνει το 0-2, αλλά ο Τερ Στέγκεν έκανε τρομερή επέμβαση και έσωσε την κατάσταση για τη Μπάρτσα. Ακολούθησε η κόκκινη κάρτα στον Τόρες και η συνέπεια ήταν να δούμε εντελώς διαφορετικό ματς στην επανάληψη. Από το 46’ έως και το 94’ η Μπαρτσελόνα σφυροκοπούσε τρελά την εστία του Ομπλάκ και έχασε πολλές ευκαιρίες. Ειδικά ως και το 70’ ήταν αφηνιασμένη. Ο Μέσι έπιασε φοβερό ψαλιδάκι (49’) που έξυσε το αριστερό δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Νεϊμάρ σημάδεψε το οριζόντιο.

Ο Ομπλάκ σταμάτησε το σουτ του Μέσι (56’) και ο Νεϊμάρ άγγιξε την ισοφάριση (62’). Αυτή ήρθε στο επόμενο λεπτό. Ο Ζόρντι Αλμπα σούταρε και ο Λουίς Σουάρες πλάσαρε από κανονική θέση και ενώ σε όλο το ματς ήταν εξαφανισμένος. Στο 74’ ακολούθησε και η ανατροπή. Μέσι, Σουάρες, σέντρα του Αλβες και με κεφαλιά του Ουρουγουανού που έγινε ο τέταρτος ταχύτερος παίκτης στον θεσμό που έφτασε τα 15 γκολ (σ.σ.: μόλις σε 23 συμμετοχές, ενώ ο Φαν Νιστελροϊ χρειάστηκε 16).

Μέχρι το φινάλε η Μπάρτσα αναζητούσε και τρίτο τέρμα και η Ατλέτικο από τη μεριά της να μείνει στο 2-1. Τελικά τα κατάφερε η δεύτερη και με αυτό το σκορ έχει σημαντικές ελπίδες για τον επαναληπτικό. Το μόνο κακό για τους Ροχιμπλάνκος είναι ότι ιστορικά στην Ευρώπη όποτε ηττήθηκαν με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι, δεν πέρασαν ποτέ! Ασχέτως πάντως από οπαδικά αισθήματα, δίκαιες ή άδικες αποβολές, το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό από κάθε άποψη…

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μασεράνο, Πικέ, Ντάνι Αλβες, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (80' Σέρζι Ρομπέρτο), Ράκιτιτς (63’ Ραφίνια), Ινιέστα (83' Αρντά Τουράν), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Λούκας, Γκοδίν, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ (90' Κορέα), Καράσκο (53' Αουγούστο Φερνάντες), Γκριεζμάν (76' Τομάς), Φ. Τόρες.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα