Η ποινή στον ΠΑΟΚ κρίνει τα πάντα για play off!

Φώτης Καρακούσης
Η ποινή στον ΠΑΟΚ κρίνει τα πάντα για play off!

bet365

Ο Ατρόμητος μετά την ποινή έμεινε πλέον εκτός πλέι οφ και τα πάντα θα κριθούν αν τελικά μείνει το -5 στον ΠΑΟΚ. Αν η... καμπάνα στους Θεσσαλονικείς δεν αλλάξει, ελπίζουν βάσιμα οι Πλατανιάς και Αστέρας, ενώ ζητάει ένα θαύμα ο ΠΑΣ.

Και εκεί που φτάναμε στο τέλος του πρωταθλήματος και λέγαμε πως δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον, όλα φαίνεται πως έχουν αλλάξει αναφορικά με την προσπάθεια που γίνεται για την είσοδο στα πλέι οφ. Για την ακρίβεια έχουν αλλάξει για την 4η (5η συνολικά στον βαθμολογικό πίνακα) και τελευταία θέση που δίνει το εισιτήριο για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν φυσικά μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα δεν έχει γίνει το περιβόητο grexit.

Μετά το αποτέλεσμα της Νέας Σμύρνης, ο Πανιώνιος ουσιαστικά εξασφάλισε την θέση στην Ευρώπη, ενώ μετά την τιμωρία του ο Ατρόμητος έμεινε εκτός, αν και έτσι και αλλιώς περίμενε ένα θαύμα. Πλέον τα πάντα θα κριθούν στο τι θα γίνει με την τιμωρία του ΠΑΟΚ. Αν οι Θεσσαλονικείς καταφέρουν μέσω της έφεσης να κάνουν το -5 έστω και -3, τότε θα φτάσουν τους 41 βαθμούς και μόνο αν... αυτοκτονήσουν θα μείνουν εκτός πεντάδας.

Αν όμως μείνει η ποινή ως έχει, όλα αλλάζουν, καθώς ο «δικέφαλος» θα έχει 39, ο Πλατανιάς 38, ο Αστέρας Τρίπολης 37, ενώ μαθηματικές ελπίδες θα έχει και ο ΠΑΣ που βρίσκεται στους 36 βαθμούς, με τους Ηπειρώτες βέβαια να ελπίζουν σε ένα θαύμα, μετά και την ισοφάριση που δέχθηκαν στις καθυστερήσεις από τον Λεβαδειακό.

Είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ

Ακόμα και στους -5 να μείνει η ποινή για τα όσα έγιναν στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όπως και να το κάνουμε είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ η είσοδος στα πλέι οφ. Οι Θεσσαλονικείς και στους 39 βαθμούς να βρίσκονται δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, θα πρέπει απλά να κερδίσουν μέσα στη Τούμπα τον αδιάφορο Λεβαδειακό (όχι ότι και να ενδιαφερόταν, δεν θα ήταν φαβορί ο ΠΑΟΚ) και μετά απλά να μην χάσουν στα Περιβόλια από τον Πλατανιά, μιας και σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Αστέρα έχει καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους ματς. Βέβαια αν η ποινή μειωθεί στους -3, θα θέλουν απλά να κερδίσουν τους Βοιωτούς και να μην χάσουν με διαφορά πάνω του ενός τέρματος από τον Πλατανιά. Σε απλά ελληνικά, όπως αναφέρουμε και στον τίτλο, τα πάντα είναι στο χέρι τους, όποια και αν είναι τελικά η ποινή τους.

Από την άλλη ο Πλατανιάς με τους 38 βαθμούς θέλει αρχικά να μην μειωθεί η ποινή του «δικεφάλου», εν συνεχεία να επικρατήσει μέσα στα Γιάννενα του ΠΑΣ και μετά να νικήσει και τον ΠΑΟΚ στα Περιβόλια. Κομματάκι δύσκολο θα λέγαμε, αλλά από την άλλη η φετινή πορεία της ομάδας του Γιώργου Παράσχου είναι τόσο ονειρική που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που μπορεί να σταματήσει.

Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Αστέρα Τρίπολης που ακολουθεί με 37. Ναι μεν οι Αρκάδες κατάφεραν να πάρουν σημαντική νίκη επί του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, αλλά όπως όλα δείχνουν θα πληρώσουν την συνολικά άσχημη χρονιά, ειδικά μετά την απομάκρυνση του Στάικου Βεργέτη, όπου τα αποτελέσματα δεν ήταν και αυτά που θα περίμεναν στην Τρίπολη. Η ομάδα του Μάκη Χάβου εννοείται πως θέλει να μην μειωθεί η ποινή του ΠΑΟΚ, καθώς αν αυτό γίνει απλά δεν έχει καμία ελπίδα, καθώς θα πρέπει να περιμένει ο «δικέφαλος» να μην κερδίσει τον Λεβαδειακό στη Τούμπα, μιας και σε ισοβαθμία υστερεί των «ασπρόμαυρων».

Τέλος αν οι δύο προηγούμενοι ζητούσαν κάτι εξαιρετικά δύσκολο, ο ΠΑΣ ζητάει ένα θαύμα. Οι Γιαννιώτες από την στιγμή που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη νίκη στην Λιβαδειά, δεχόμενοι γκολ στις καθυστερήσεις, δεν δικαιούνται να μιλάνε για ελπίδες. Με 36 βαθμούς είναι λογικό να περιμένουν να μην μειωθεί η ποινή του ΠΑΟΚ και μετά κοιτάζουν το τι θα κάνουν αυτοί στα ματς με Πλατανιά (εντός) και Ξάνθη (εκτός).

Το πρόγραμμα των ΠΑΟΚ (39), Πλατανιά (38), Αστέρα (37) και ΠΑΣ (36)

29η αγωνιστική

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός

30η αγωνιστική

Πλατανιάς – ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης – Βέροια

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα