Αυτά ζητάει η FIFA για να αποφευχθεί το Grexit!

Αυτά ζητάει η FIFA για να αποφευχθεί το Grexit!

bet365

Τρεις είναι οι πυλώνες στους οποίους βασίζεται το τελεσίγραφο της FIFA προς την ΕΠΟ αλλά και το Yφυπουργείο αθλητισμού για να αποφευχθεί το Grexit!

Η διορία που έχει δώσει η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκπνέει στις 15 Απριλίου και για να μην γίνει πράξη το καταστροφικό σενάριο του Grexit θα πρέπει η ελληνική πλευρά να στραφεί σε τρεις βασικούς άξονες.

Το σημαντικότερο απ' όλα είναι να συνεχιστεί το Κύπελλο Ελλάδας. Εάν αυτό συμβεί τότε το ενδεχόμενο διεθνούς αποκλεισμού θα απομακρυνθεί.

Η FIFA είναι ξεκάθαρη στην επιστολή της τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθεί τιμωρία χρησιμοποιώντας την λέξη «suspended».

Επίσης στην επιστολή σημειώνεται πως όποια απόφαση και αν ληφθεί από το ΣτΕ στις 19 Απριλίου δεν θα αφορά στην FIFA και θα αγνοηθεί, κάτι που έχουμε επισημάνει ξανά. Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδίκαση της προσφυγής της ΕΠΟ στο ΣτΕ για το θέμα της ματαίωσης του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή αναβλήθηκε για δεύτερη φορά.

Επίσης η FIFA ζητά να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο προκειμένου να τροποποιηθούν τρεις νόμοι για τους οποίους η Παγκόσμια Ομοσπονδία θεωρεί πως υπάρχουν παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες διατάξεις.

Πρόκειται για τον νόμο Φούρα του 1999, στο νόμο 4326 του 2015 (νόμος Κοντονή) και σε κάποιες διατάξεις για τον νόμο περί ντόπινγκ.

Στην ΕΠΟ στέκονται ιδιαίτερα στο κομμάτι που αναφέρει ότι υπάρχει η ανάγκη να διεξαχθούν συζητήσεις σε βάθος σχετικά με κάποιες διατάξεις Νόμων οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παρεμβάσεις, ιδιαιτέρως του Ν. 2725/1999, του Ν. 4326/2015 και του προσφάτως ψηφισθέντα νόμου για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ. Μπορεί οι αρμοδιότητες των αρχών να μην τίθενται υπό αμφισβήτηση, όμως οποιοσδήποτε Νόμος και η ερμηνεία τούτου θα πρέπει να εγγυάται την ανεξαρτησία της ΕΠΟ, όπως ορίζεται από το καταστατικό της FIFA.
Τι σημαίνει αυτό; Πως η FIFA βλέπει διαρκώς παραβατικότητα της Πολιτείας σε θέματα ΕΠΟ και σε άλλες παρεμβάσεις, οπότε θα πρέπει να δουν ξανά όλοι τις ερμηνείες των Νόμων. Επίσης - όπως έχουμε τονίσει ξανά - είναι σαφές πως εάν υπάρξει Grexit τότε η ΕΠΟ θα αργήσει για τα καλά να ξαναμπεί σε FIFA και UEFA και τα δεδομένα θα είναι πολύ πιο αυστηρά...
 

Τελευταία Νέα