«Όταν πονάει κεφάλι, δεν κόβει κεφάλι»

Gazzetta team
«Όταν πονάει κεφάλι, δεν κόβει κεφάλι»

bet365

Κατά του Grexit τίθεται το Ποτάμι με ανακοίνωση και καιρός καλεί την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις συνέπειες, ιδίως για τις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Ένα είναι σίγουρο ότι το Grexit δεν είναι πρόοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι βαριά οπισθοδρόμηση. Η πολιτική ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Κυβέρνηση.

Το Ποτάμι, όσο υπάρχει ακόμα καιρός καλεί την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις συνέπειες, ιδίως για τις ελληνικές εθνικές ομάδες και να προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες:

1) Να ολοκληρωθεί το Κύπελλο. Οι αγώνες να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και να εξετασθεί το ενδεχόμενο ο τελικός του Κυπέλλου να γίνει με την παρουσία μαθητών, στους οποίους θα δοθούν δωρεάν εισιτήρια.

2) Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η Κυβέρνηση έχει κάθε λόγο, κάθε δικαίωμα, αλλά και θεσμική υποχρέωση να καταπολεμήσει τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να εξασφαλίσει την φερεγγυότητα του ποδοσφαιρικού προϊόντος. Προς τον σκοπό αυτό μέχρι την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος οφείλει να επεξεργαστεί ένα σχέδιο και να ζητήσει από την ΕΠΟ, την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του ως όρο για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Για την εκπόνηση αυτού του σχεδίου, η Κυβέρνηση οφείλει να συνεργαστεί αφενός με την UEFA και αφετέρου να λάβει σοβαρά υπόψη της, τις προτάσεις των ομάδων που καλλιεργούν το άθλημα χωρίς να είναι μπλεγμένες στο γνωστό κυκεώνα ιδιοτελών αντιπαραθέσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι η αμετάκλητη παραπομπή οποιουδήποτε αθλητικού παράγοντα για κακουργηματική πράξη, συνιστά αυτοδίκαιο λόγο έκπτωσής του.

Το Ποτάμι συνεχίζει να ασκεί πολιτική σε όλους τους τομείς με υπευθυνότητα χωρίς μικροπολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Το ίδιο έχει πράξει από την αρχή, και για τον ευαίσθητο χώρο του αθλητισμού με την εποικοδομητική στάση και τις προτάσεις του τόσο στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας όσο και πρόσφατα στην ψήφιση του κώδικα αντιντόπινγκ.

 

Τελευταία Νέα