«Να κλείσει τον κύκλο του ως αθλητικός δικαστής»!

«Να κλείσει τον κύκλο του ως αθλητικός δικαστής»!

Δήλωση από τον νομικό σύμβουλο της ΑΕΚ Πέτρο Καϊμακάμη για την απόφαση τιμωρίας της Ένωσης για όσα έγιναν στον Περιστέρι με αποδέκτη τον κ. Καποδίστρια.

«Να κλείσει τον κύκλο του ως αθλητικός δικαστής»!

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Πέτρος Καϊμακάμης, σχολίασε έπειτα από σχετικό αίτημα των δημοσιογράφων, την απόφαση του αθλητικού δικαστή και είπε αρχικά:

«Η απόφαση του κ. Αθλητικού Δικαστή μου προκαλεί κατάπληξη και εύλογη απορία, δεδομένου ότι δεν βασίζεται στο νόμο και αποτελεί δικαστικό ακροβατισμό, που εύλογα δημιουργεί την εντύπωση ότι η τιμωρία της ΑΕΚ επιχειρείται ουσιαστικά να ισοζυγιστεί με άλλες ποινές, που έχουν επιβληθεί σε άλλες ΠΑΕ. Όταν στην ακροαματική διαδικασία τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν ουσιαστικά κονιορτοποίησαν το κατηγορητήριο, σε βαθμό που ανάγκασαν τον κ. Καποδίστρια να δηλώσει ότι θεωρεί δεδομένη την ύπαρξη ευθύνης της αστυνομίας για τη δημιουργία των επεισοδίων στο συγκεκριμένο αγώνα, δεν δικαιολογείται τέτοια απόφαση. Ταυτίζει δυστυχώς τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον συγκεκριμένο αγώνα με άλλης μεγαλύτερης έκτασης, που οδήγησαν σε διακοπή αγώνων κλπ, παραγνωρίζοντας την παντελή έλλειψη αντικειμενικής ευθύνης της φιλοξενούμενης ΑΕΚ, θεωρώντας τα, εκτεταμένα έχοντας προκαλέσει ο ίδιος την εισαγγελική παρέμβαση για την άσκηση της δίωξης, αν και έχει κρίνει ο ίδιος κατά το παρελθόν, ότι δεν χρειαζόταν την παρέμβασή του».

Όταν ρωτήθηκε αν η ΑΕΚ θα καταθέσει έφεση στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, απάντησε:

«Ασφαλώς και θα προσφύγουμε στην επιτροπή εφέσεων, η οποία αναμένουμε να εκδώσει δικαιότερη και νομικά ορθότερη απόφαση και κυρίως με νηφαλιότητα, αντικειμενικότητα και με συγκροτημένη δικαστική κρίση.
Εκτιμώ, ότι ο κ. Καποδίστριας με την απόφασή του αυτή θα πρέπει να κλείσει τον κύκλο του ως αθλητικού δικαστού και να ασχοληθεί με τα δικαστικά του αποκλειστικά καθήκοντα, τα οποία είναι σοβαρότερα και σημαντικότερα. Η βία δεν καταπολεμάται με  λανθασμένες δικαστικές κρίσεις».

 

Σημείωση συντακτικής ομάδας gazzetta: Εκ παραλείψεώς μας δημοσιοποιήθηκε ένα σχόλιο αναγνώστη συκοφαντικό για τον κ. Πέτρο Καϊμακάμη κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Το gazzetta.gr υπογραμμίζει ότι όχι απλώς δεν υιοθετεί τον ισχυρισμό του αναγνώστη, αλλά και ζητεί συγνώμη από τον έγκριτο δικηγόρο για την – από λάθους – δημοσιοποίηση του απαράδεκτου σχολίου. 

 

Best of internet