ΠΑΟΚ: Η διαχείριση της ήττας και η δικαστική «μάχη»

ΠΑΟΚ: Η διαχείριση της ήττας και η δικαστική «μάχη»

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ: Η διαχείριση της ήττας και η δικαστική «μάχη»

bet365

Δύο είναι τα ανοιχτά μέτωπα στον ΠΑΟΚ την εβδομάδα που διανύουμε. Το πρώτο έχει να κάνει με την διαχείριση της ήττας από τον Πανιώνιο και το δεύτερο η δικαστική μάχη της Τετάρτης (6/4) για την μείωση της ποινής.

Η ήττα από τον Πανιώνιο ήρθε σε μια στιγμή που ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως έχει βρει την αγωνιστική του ταυτότητα μετά την απομάκρυνση του Ιγκορ Τούντορ από τον πάγκο της ομάδας. Οι «τριάρες» σε Παναιτωλικό και Καλλονή μπορεί να βοήθησαν ψυχολογικά τους παίκτες και τον κόσμο, όμως αποδείχθηκαν πως ήταν της στιγμής. Το πιο δύσκολο κομμάτι για τους Θεσσαλονικείς, αλλά και για τον Βλάνταν Ίβιτς ξεκινάει τώρα. Ο Σέρβος τεχνικός καλείται να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τον ίδιο, γιατί άλλο είναι να προετοιμάζεις 18χρονους και 19χρονους ποδοσφαιριστές και άλλο φτασμένους παίκτες.

Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι ηρεμία και όχι φωνές πανικού. Ο Ίβιτς έχει μια χρυσή ευκαιρία να κερδίσει το στοίχημα της εμπιστοσύνης από την διοίκηση, τον μεγαλομέτοχο, αλλά και τους φιλάθλους. Αν καταφέρει να ξεπεράσει το σοκ της ήττας από τον Πανιώνιο τότε θα μπορέσει και ο ίδιος να διεκδικήσει κάτι περισσότερο το καλοκαίρι. Αν όχι τότε θα έχει την τύχη του Ιγκορ Τούντορ. Για να αποβάλει μια ομάδα την πίεση που ασκούν οι γύρω δεν χρειάζεται να δουλέψει κάποιος μόνο στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και στο πως θα παρουσιαστεί βελτιωμένος στα επόμενα παιχνίδια.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η διοίκηση του Δικεφάλου για την ήττα από τον Πανιώνιο και εξηγούμε το γιατί. Δεν μπορεί εδώ και τρεις βδομάδες ν' ασχολούνται όλοι με το Grexit και με την αφαίρεση βαθμών και ν' αφήνουν στην τύχη τους το ματς με τον Πανιώνιο. Κι όμως αυτό έκαναν. Δεν βρέθηκε ούτε ένα στέλεχος της ΠΑΕ στις προπονήσεις της ομάδας και να μιλήσει στους παίκτες για να τους χαλαρώσει και να τους επιστήσει την προσοχή στο παιχνίδι με την ομάδα της Ν. Σμύρνης. Λογικό και επόμενο οι ποδοσφαιριστές να κουβεντιάζουν για την αφαίρεση βαθμών, αλλά και για το ενδεχόμενο να υποβληθεί Grexit στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την Τετάρτη (6/4), θα εκδικαστεί στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ η έφεση που έχει ασκήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης (-5 βαθμοί και 5 αγωνιστικές και κλεισμένων) για τα παιχνίδια με Πανιώνιο, Καλλονή και Ολυμπιακό. Η νομική υπηρεσία του Δικεφάλου έχει ως στόχο να μειώσει την ποινή με την επιστροφή βαθμών, τις αγωνιστικές που η Τούμπα θα είναι χωρίς θεατές, αλλά και τα χρηματικά πρόστιμα. Η απόφαση της αναμένεται να βγει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στην Τούμπα υπάρχει αισιοδοξία πως μετά την παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα θα υπάρχει μείωση της ποινής τουλάχιστον στην αφαίρεση βαθμών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα