Η νέα «Πόλη» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου (pics)

Gazzetta team
Η νέα «Πόλη» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου (pics)

bet365

Η Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εγκαινίασε την «Πόλη του Ποδοσφαίρου», το νέο «σπίτι» των Εθνικών ομάδων της χώρας που χρηματοδοτήθηκε απ΄το πρόγραμμα «UEFA’s HatTtrick».

Ανήμερα της συμπλήρωσης 102 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας της χώρας, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν για πρώτη φορά το χώρο που θα στεγάσει όλες τις αθλητικές και διοικητικές εγκαταστάσεις των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της Πορτογαλίας σε όλες τις ηλικίες.

Το «Cidade de Futebol» βρίσκεται κοντά στο γήπεδο «Νασιονάλ», στα περίχωρα της Λισαβόνας και η κατασκευή του, που διήρκεσε 17 μήνες, συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα της UEFA «HatTrick».

Οι νέες εγκαταστάσεις αποτελούνται από ένα μεγάλο γήπεδο με κερκίδα 340 θεατών, δύο μικρότερα γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα, αποδυτήρια και χώρους συσκέψεων. Παράλληλα θα υπάρχουν, δύο γυμναστήρια, χώροι νοσηλείας, εκθεσιακό κέντρο, εργαστήρια, εστιατόρια, καφετέριες και γραφεία.

Η Πορτογαλία θα χρησιμοποιήσει τις νέες εγκαταστάσεις για την προετοιμασία της για το EURO 2016, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γαλλίας ενώ το Σαββατοκύριακο που πέρασε διεξήχθησαν τα επίσημα εγκαίνια με φιλικό μεταξύ ομάδων από προεπιλογή 84 παικτών που εντάσσονται στις ομάδες U15.

Τα εγκαίνια παρακολούθησαν στελέχη της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ο υπεύθυνος του προγράμματος της UEFA, Άλαν Χάνσεν, ο επικεφαλής του προγράμματος Ανάπτυξης των Ομοσπονδιών, Τιερί Φαβρ, καθώς και οι υπουργοί Παιδείας και Περιβάλλοντος.

«Πλέον η Εθνική Πορτογαλίας έχει ένα αληθινό σπίτι, όπου μπορούν να αναπτυχθούν οι δυνατότητες των παικτών, των προπονητών, των διαιτητών κι όποιου εμπλέκεται στο ποδόσφαιρο της χώρας», ανέφερε ο Άλαν Χάνσεν.

Δείτε φωτογραφίες απ’ τις εγκαταστάσεις:

 

Τελευταία Νέα