Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας κατά Υπουργείου για την Αγιά Σοφιά!

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την διαμαρτυρία της προς το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ για το γεγονός ότι υπέγραψε για την οικοδομική άδεια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας κατά Υπουργείου για την Αγιά Σοφιά!

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται στα μαχαίρια με την ΑΕΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Ένωσης και με ανακοίνωσή της εκφράζει τις διαμαρτυρίες της προς το Υπουργείο για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε καμία τροποποίηση αναφορικά με το ύψος του γηπέδου, την προστασία του άλσους, την κυκλοφορία, τη στάθμευση, καθώς και τη δημιουργία υποδομών για τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στην οποία έχει παραχωρηθεί το οικόπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου 

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης ενέκρινε την περιβαλλοντική αδειοδότηση της Δικέφαλος Α.Ε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Σε μία πρωτοφανή θεσμικά κίνηση, το υπουργείο αγνόησε πλήρως όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες παρατηρήσεις του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και υπηρεσιών του ΥΠΕΝ, που έγιναν με γνώμονα την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ομαλή ένταξη του νέου γηπέδου στην πόλη. Πιο συγκεκριμένα, δεν συμπεριελήφθη ουδεμία τροποποίηση αναφορικά με το ύψος του γηπέδου, την προστασία του άλσους, την κυκλοφορία, τη στάθμευση, καθώς και τη δημιουργία υποδομών για τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στην οποία έχει παραχωρηθεί το οικόπεδο.

Ως εκ τούτου εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για την υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης από το ΥΠΕΝ και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με συνέπεια το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.

Best of internet