Στο σκάνδαλο «Παναμά» και οι Κοβάτσεβιτς, Σούρερ

Στο σκάνδαλο «Παναμά» και οι Κοβάτσεβιτς, Σούρερ

Γιώργος Καραμάνος
Στο σκάνδαλο «Παναμά» και οι Κοβάτσεβιτς, Σούρερ

bet365

Οι πρώην παίκτες του Ολυμπιακού εμπλέκονται στο τεράστιο σκάνδαλο, καθώς η Σοσιεδάδ στις αρχές των 00s τους πλήρωνε παράνομα μέσω φορολογικών παραδείσων.

Αυτό που γίνεται με το «Panama Papers» δεν έχει προηγούμενο σε επίπεδο διαρροών και μπλεξίματος όλων των ισχυρών του κόσμου. Υπολογίζεται ότι μόνο οι νυν και πρώην αρχηγοί κρατών που είναι μπλεγμένοι στο τεράστιο σκάνδαλο με τις offshore εταιρείες, ξεπερνούν τους 70. Οπότε το κομμάτι που αφορά τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο, είναι σημαντικά πιο αδιάφορο.

Ωστόσο, έχει κι αυτό τη σημασία του, καθώς ήδη ξεδιπλώνονται ονόματα από τον Μισέλ Πλατινί και τον Λιονέλ Μέσι ως και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η τελευταία αποκαλύπτεται ότι έφτιαξε την ομαδάρα της που το 2002 έχασε το πρωτάθλημα στο νήμα, με παράνομες πληρωμές. Οι ξένοι που αγόρασαν οι Βάσκοι, πληρώνονταν σε εταιρείες που έφτιαχναν ειδικά για εκείνους σε φορολογικούς παραδείσους σε χώρες τις Κεντρικής Αμερικής ή σε νησιά της Καραϊβικής.

Κάπως έτσι έκαναν τη δουλειά με δύο παίκτες που στη συνέχεια πέρασαν από τον Ολυμπιακό: τους Ντάρκο Κοβάτσεβιτς και Γκάμπριελ Σούρερ, αλλά και τους Βαλερί Καρπίν, Νιχάτ Καχβετσί, Σάντερ Βέστερφελντ, Ταϊφούν Κορκούτ. Για να καταλάβουμε πως λειτουργούσε αυτή η ιστορία, ας δούμε το παράδειγμα με τον Κοβάτσεβιτς…

Τοποθετώντας ένα στοίχημα στη μονομαχία Μπολόνια - Βερόνα, αν κερδίσεις, η Vistabet πιστώνει έως 100€ στα κέρδη σου.

Όταν τον απέκτησε η Σοσιεδάδ, του έφτιαξε μία offshore στις Παρθένες Νήσους. Εκεί ο Σέρβος παραχώρησε τα μισά δικαιώματα του. Ετσι οι πληρωμές γίνονταν στην εταιρεία και από εκεί μεταφέρονταν σε ολλανδική τράπεζα στον λογαριασμό του παίκτη. Κάπως έτσι γίνονταν λοιπόν οι μεταφορές και αυτό σε γενικές γραμμές ίσχυε και για όλα τα επίπεδα του σκανδάλου.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα