Αυτά που ζουν στην Πλατεία δεν υπάρχουν

Θοδωρής Βασίλης
Αυτά που ζουν στην Πλατεία δεν υπάρχουν

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει γι αυτά που ζει φέτος στην Πλατεία που δεν συγκρίνονται με τίποτα, την είσοδο του Πανιωνίου στα πλέι-οφ και ξεσκονίζει το διαβατήριό του για την Ευρώπη.

Έχει καταντήσει πραγματικά κουραστικό κάθε Δευτέρα να πρέπει να βρίσκεις λόγια για να περιγράψεις αυτό που συμβαίνει φέτος στη Νέα Σμύρνη. Μια ομάδα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα χωρίς μπάτζετ, με περιορισμούς στις μεταγραφές, έχοντας παράλληλα και το πιο νεανικό ρόστερ στην κατηγορία.

Παρά τα δεδομένα προβλήματα διοίκηση και τεχνικό τιμ έδειξαν ότι φέτος γι αυτή την ομάδα δεν υπάρχει ταβάνι. Με πολλή δουλειά και κρατώντας χαμηλούς τόνους από την πρεμιέρα μέχρι τώρα έκανε πορεία πρωταθλητισμού βάζοντας τα γυαλιά σε μικρούς και μεγάλους. Αν υπάρχει ένα ποδοσφαιρικό πλάνο αυτό έχει όνομα και λέγεται Πανιώνιος 2015-16, καθρέφτης είναι το γήπεδο και ο «Ιστορικός» με την χθεσινή του εμφάνιση και νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ έδειξε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Τακτικά οι «κυανέρυθροι» στο πρώτο ημίχρονο πήραν άριστα με το γνωστό του σχήμα 4-2-3-1. Και αφού κατάφερε να εξαλείψει τις όποιες αδυναμίες στην αριστερή πλευρά (εκεί χτύπησε ο ΠΑΟΚ με τον Κίτσιου) έφερε το ματς στα μέτρα του και αφού αρχικά προειδοποίησε με τον Μασούρα και το δοκάρι του Μπακασέτα, πήρε δίκαια το προβάδισμα στο σκορ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ με την είσοδο του Ροντρίγκες και την αλλαγή του συστήματος από 4-3-3 σε 4-2-3-1 πίεσε και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια από στημένη φάση. Κι ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε, μίλησε η κλάση του Μπακασέτα.ο οποίος με ένα τρομερό γκολ σκόραρε σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο.

Από το 2-1 και μετά οι Θεσσαλονικείς βγήκαν όλο και περισσότερο μπροστά αφήνοντας ακόμα περισσότερους κενούς χώρους και οι Νεοσμυρνιώτες με μια υπέροχη ατομική προσπάθεια του Ανσαριφάρντ ο οποίος ξεγύμνωσε τους αμυντικούς του Δικεφάλου του Βορρά κατάφερε να κάνει το 3-1 και να βάλει φωτιά στην Πλατεία.

Πλέον ο Πανιώνιος ζει ιστορικές στιγμές, εξασφάλισε την είσοδο στα πλέι οφ δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και όπως έγινε ξεκάθαρο η φανέλα και το DNA αυτού του συλλόγου θα μετράει στον ελληνικό αθλητισμό ακόμα και όταν διανύει μαύρες περιόδους.

ΥΓ. Το πιο σημαντικό με την φετινή πορεία της ομάδας είναι ότι πλέον και ο κόσμος αρχίζει να γουστάρει αυτό που γίνονται και η σχέση εμπιστοσύνης που είχε χαθεί ξαναχτίστηκε. Και το OLE στο τέλος είναι η καλύτερη επιβράβευση.

ΥΓ1. Στην διοίκηση είναι αισιόδοξοι ότι θα πάρουν άδεια και η ομάδα θα παίξει στην Ευρώπη. Μακάρι γιατί αυτό θα είναι το επιστέγασμα και το μεγαλύτερο βραβείο γι αυτή την ομάδα.

ΥΓ2. Για τον Μπακασέτα τι να πούμε. Δύο γκολ, ειδικά το δεύτερο είναι ονειρικό, και σε κάθε ματς δείχνει την αξία του. Ελπίζω την επόμενη φορά ο Μίκαελ Σκίμπε να τον θυμηθεί στις κλήσεις του.

ΥΓ3. Το διαβατήριο λήγει τον Αύγουστο οπότε είναι ευκαιρία να το ανανεώσω γιατί το καλοκαίρι έχει ευρωπαϊκά ταξίδια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα