Ήταν λάθος με τον Πουλίδο

Ήταν λάθος με τον Πουλίδο

Ήταν λάθος με τον Πουλίδο

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την περίπτωση του Άλαν Πουλίδο στον Ολυμπιακό.

ΑΝ κάποιος ψάξει να βρει τι λάθη έκανε φέτος, πρώτη χρονιά του στον Ολυμπιακό, ο Μάρκο Σίλβα, σίγουρα θα δυσκολευθεί.

Ο άνθρωπος μια χαρά την πάει την ομάδα και πιθανότατα να ήταν ακόμη στο Γιουρόπα Λιγκ, αν ο Ρομπέρτο, εν πρώτοις, κι οι Μιλιβόγεβιτς και Μαζουακού, αμέσως μετά, δεν έκαναν συναγωνισμό…κουταμάρας στα ματς με την Άντερλεχτ και δη στη ρεβάνς.

Ένα λάθος; Νομίζω έχει να κάνει με τον Πουλίδο. Κι αν υποτεθεί ότι στο πρώτο μισό της σεζόν, που τον έβαλε μόλις μία φορά (αλλαγή, 20 λεπτά), υπήρχε ο Φινμπόγκασον και αφού δεν έπαιρνε αρκετό χρόνο συμμετοχής ο δεύτερος σέντερ φορ, πως θα έπαιρνε ο τρίτος, στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο Μεξικάνος θα μπορούσε να παίξει παραπάνω. Κι ιδιαίτερα σε πιο δύσκολα παιχνίδια. Έτσι ώστε να αξιολογηθεί και καλύτερα ενόψει της επόμενης χρονιάς…

Σε ένα σύνολο 19 αγώνων του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις από τις γιορτές κι έπειτα, ο Πουλίδο έπαιξε βασικός σε 7 παιχνίδια (κι άλλες 5 φορές αλλαγή, αλλά 5 και 10 λεπτά, οπότε δύσκολα έχει νόημα να τις συζητάμε). Από αυτά τα 7 παιχνίδια, σκόραρε στα 5! Καθόλου άσχημα.Ειδικά δε αν σκεφθούμε ότι σκόραρε με λίγες τελικές. Ουσιαστικά, είχε ένα μέσο όρο (βαριά βαριά) δύο ευκαιριών σε κάθε ματς και τη μία την έκανε γκολ! Άρα, αν μη τι άλλο, μπορείς να αντιληφθείς εύκολα ότι το έχει το γκολ.

Όπως μπορείς να αντιληφθείς ότι είναι κι ομαδικός επιθετικός. Δεν ψάχνει μόνο το γκολ. Έχει φτιάξει τρία για τους συμπαίκτες του, με αποκορύφωμα το χθεσινό στον Πάρντο. Ακόμη, δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για αδιαφορία. Θα τρέξει, θα κυνηγήσει, θα κλέψει, θα φύγει μακριά από την περιοχή να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η δε τεχνική του, ντρίμπλα κλπ είναι σε απολύτως ικανοποιητικό επίπεδο.

Όχι ότι δεν έχει αδυναμίες. Για παράδειγμα, πρέπει να γίνει πιο δυναμικός στις μάχες, στις προσωπικές μονομαχίες. Πρέπει, επίσης, να γίνει πιο αποφασιστικός αμυντικά, όταν γυρίζει πίσω να βοηθήσει τις στημένες φάσεις. Κι η ομάδα…κονταίνει όταν παίζει αυτός.

Όμως, γιατί να μην τον βλέπαμε και σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι; Μόνο στο Καραϊσκάκη τον έχει βάλει ο Μάρκο και μία φορά στην Τρίπολη, στη ρεβάνς του 5-0 του Κυπέλλου…Προσέξτε, με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί εδώ και μήνες.

Και γιατί να μην τον βλέπαμε και σε πιο σημαντικά, σε πιο δύσκολα παιχνίδια. Στο μόνο πραγματικά κρίσιμο ματς που τον έβαλε ο προπονητής ήταν στη ρεβάνς με την Άντερλεχτ. Κι εκεί σε ρόλο έξω δεξιά κι όχι φορ. Ατυχώς δε, στη μοναδική φάση που βρήκε, κατόπιν δικής του έξοχης συνεργασίας με τον Τσόρι, το πλασέ του έφυγε στην κυριολεξία κάποια εκατοστά άουτ και δεν έγινε ο ήρωας χαρίζοντας με το 2-0 μία πολύ πιθανή πρόκριση.

Τι θέλω να πω: τελειώνει η σεζόν και τι πραγματικά μπορεί να κάνει ο Πουλίδο, πόσο πραγματικά μπορεί να στηριχθεί πάνω του ο Ολυμπιακός, πιστεύω πως δεν το ξέρουμε. Κι αυτό δεν είναι καλό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.