Ποιος κρίνει παιχνίδια στον ΠΑΟΚ;

Ποιος κρίνει παιχνίδια στον ΠΑΟΚ;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου απαντάει στις Κασσάνδρες που είχαν προεξοφλήσει το ματς στη Νέα Σμύρνη, στέκεται στην καλή εικόνα του ΠΑΟΚ στην επανάληψη, αλλά και στο γεγονός ότι στους Θεσσαλονικείς δεν υπάρχει ο παίκτης που θα κρίνει ένα αποτέλεσμα.

Ποιος κρίνει παιχνίδια στον ΠΑΟΚ;

Κατ’ αρχάς όλοι όσοι προεξοφλούσαν (γι’ άλλη μία φορά) ότι ο ΠΑΟΚ έχει «στήσει» παιχνίδι επειδή… έχει φιλικές σχέσεις με τον Πανιώνιο, επειδή εκεί είναι ο Γκαγκάτσης, επειδή πήρε τον Χατζηϊσαία, επειδή… επειδή… έχουν πάει να κρυφτούν ή ανενόχλητοι θα συνεχίζουν να πουλάνε «παπάδες» που τρώει ο ευκολόπιστος κοσμάκης της χώρας;
 
Τις βρωμιές που συνηθίσατε να κάνουν άλλοι (έχει πλάκα να ρωτήσει κανείς ποιοι…) ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ δεν τις ξέρει και δεν τις επιχειρεί.
 
Μέχρι και το ότι ο Μπακασέτας δεν θα «έπιανε» καλή απόδοση γιατί… θα πάει στον ΠΑΟΚ διέδιδαν ανενόχλητοι...
 
Τελικά ποιοι είναι πιο βρώμικοι; Αυτοί που τα κάνουν ή όσοι «δουλεύουν» για λογαριασμό τους με σκοπό να δημιουργούν εντυπώσεις; 
 
Πάμε στο ματς…
 
Ο αγώνας Πανιώνιος-ΠΑΟΚ με το τελικό αποτέλεσμα στο 3-1 είναι ένα από αυτά τα ποδοσφαιρικά φαινόμενα που (φυσικά) συναντάμε στο χώρο πολλές φορές. Είναι η φύση του αθλήματος τέτοια…
 
Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος προηγήθηκε δίκαια. Όχι ότι κυριάρχησε ή δημιούργησε τις πολλές φάσεις. Είχε όμως φοβερό πάθος, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του ΠΑΟΚ και μπήκε μπροστά στο σκορ σε ένα νευρικό παιχνίδι λαθών.  
 
Στην επανάληψη όμως, μόνο ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε. Ήταν το σύστημα; Ήταν η αντίδραση; Ήταν ο Ροντρίγκεζ που επιτέλους έπαιζε; Ο ΠΑΟΚ  έφτιαξε με κάθε τρόπο (και κυρίως συνδυαστικό ποδόσφαιρο) αρκετές και σημαντικές φάσεις.
 
Ενώ όμως η μία ομάδα μοχθούσε και ίδρωνε και παιδεύονταν για να «φτιάξει» πράγματα, ο αντίπαλος είχε την ευχέρεια ή την τύχη, προφανώς όμως ΚΑΙ την ικανότητα, μέσα από ατομικές εμπνεύσεις και ξεκούραστες-ομαδικά φάσεις, να βγει τρεις φορές στην επίθεση και να πετύχει αυτό το φοβερό 3-1!!
 
Μπράβο στον Πανιώνιο! Τι άλλο να γράψεις, μετά και από αυτό το παιχνίδι-γιορτή για τους Νεοσμυρνιώτες με αυτή την πραγματικά ιστορική και βαριά φανέλα… (Φέτος είναι ξεκάθαρα η πιο επιτυχημένη ομάδα και ο Ουζουνίδης με διαφορά ο κορυφαίος προπονητής, μια και έχει ρόστερ του 5, το οποίο παίζει για 8! Θαύμα πραγματικό!). 
 
Ο ένας λοιπόν «σκοτώνονταν» να «γυρίσει» το ματς μέσα από πραγματικά ωραία-ομαδική προσπάθεια και ο άλλος… με «σουτ σαν τρίποντο» και ενέργειες αλλά… Μαραντόνα, έπαιρνε το ματς ΚΑΙ με σκορ!
 
Ο ένας με 53 πάσες έβγαλε οκτώ τελικές και έβαλε τρία γκολ και ο άλλος με 123 πάσες, σε εκτός έδρας ματς, απέναντι στην πιο γυμνασμένη και οργανωμένη ομάδα του πρωταθλήματος, έβγαλε 14 τελικές, αλλά… έβαλε ένα μόλις γκολ!!
 
Ήταν ένα ακόμη ματς που ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε στο τέρμα, ούτε στις γραμμές του, αυτούς που θα έκριναν το ματς υπέρ του. Η ομάδα «δούλεψε» έστω στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ τις έλειψαν οι στιγμές που κρίνουν αγώνες. (Στιγμές μπροστά αλλά και πίσω).  
 
Κάπου εδώ θυμηθήκαμε τι έλεγε ένας… πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ.
 
Κοίτα να δεις τι είπε…
 
« Είναι δύσκολο να αποδεχθείς το γεγονός ότι ο Μπακασέτας ή ο Μπερτόλιο πιθανότατα θα είναι αυτοί που θα κάνουν την διαφορά για τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, και παίζουν σε ομάδες των οποίων οι προϋπολογισμοί είναι πέντε φορές μικρότεροι από τη δική μας».
 
Κοίτα να δεις…
 
Τι ήθελε να πει ο «ποιητής» σε μία πιο γενική αναφορά;
 
Ότι ο Μπακασέτας, όποιο κι’ αν είναι το ποδοσφαιρικό του μέγεθος στη χώρα, όποια προοπτική κι’ αν έχει, αυτή τη σεζόν στον Πανιώνιο κρίνει παιχνίδια με τις ατομικές του εμπνεύσεις. Με κάποιες στιγμές που δεν χρειάζεται να μοχθεί η ομάδα για να τις δημιουργήσει… Αυτός λοιπόν είναι ο ρόλος που έχει στην ομάδα…  (ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Στον Πανιώνιο, ο Μπακασέτας κρίνει ματς και δίνει βαθμούς. Δεν ξέρουμε τι θα κάνει αλλού…).
 
Ο πιο μεγάλος και πιο ακριβός ΠΑΟΚ, ποιον έχει να κρίνει παιχνίδια; Ποιος είναι αυτός ή αυτοί, που ΔΕΝ θα χρειαστεί να «δουλέψει» όλη η ομάδα (άρα να βρεθεί και σε καλή μέρα…) για να φθάσει στην επιτυχία έστω με μία ή δύο ατομικές εμπνεύσεις;
 
Ο Μακ; Δούλευε όλος ο ΠΑΟΚ για να φεύγει αυτός σε τετ α τετ…
 
Ο Κλάους; Αστεία πράγματα… Άλλοι πρέπει να δημιουργήσουν, ώστε αυτός να τελειώσει…
 
Ο Μπερμπάτοφ; Ποιος;
 
Ένας Χριστιανός (για παράδειγμα) να εκτελεί δέκα στημένες μπάλες και να έρχονται δύο γκολ, υπάρχει σε αυτή την ομάδα;
 
Ο Ροντρίγκεζ… Ίσως αυτός σε ένα ποσοστό. Αλλά… πάει και ο συγκεκριμένος 2-3 μήνες φέτος με τις θλάσεις, για να μην ξεχνάμε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ.
 
Να πάμε στο τέρμα που επίσης ο γκολκήπερ είναι ένας ποδοσφαιριστής που πολλές φορές -μόνος του- δίνει βαθμούς;
«Ότι πάει μέσα γράφει…» για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ΔΕΝ παίρνει βαθμούς ΟΥΤΕ από το τέρμα του, σε αντίθεση με τους αντιπάλους του.  
 
Αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά… αν την λέει ο… κάθε Τούντορ, δεν ξέρει, δεν είναι ικανός, είναι άσχετος, μειώνει τους παίκτες του, δεν χρησιμοποιεί σωστά συστήματα, είναι βλάκας και δεν κάνει αυτοκριτική και… και…
 
Όλα τα παραπάνω βέβαια έχουν και ένα θετικό…
 
Ο ΠΑΟΚ ξέρει πλέον πολύ καλά, τι είναι αυτό που του λείπει…
 
Λίγα και… καλά χρειάζεται αυτό το σύνολο και αν αυτό δεν γίνει από εδώ και πέρα… τότε απλά δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να κάνουν σοβαρή και μεγάλη ομάδα.

Best of internet