Σαν να κέρδιζε σήμερα ο Παναθηναϊκός την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου

Σαν να κέρδιζε σήμερα ο Παναθηναϊκός την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου

Σαν να κέρδιζε σήμερα ο Παναθηναϊκός την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το μεγαλύτερο διπλό που πέτυχε ελληνική ομάδα στην Ευρώπη , δηλαδή το 0-1 του Παναθηναϊκού επί του Αγιαξ πριν από 20 χρόνια.

Aυτό, που πέτυχε ο Παναθηναϊκός πριν από 20 χρόνια ήταν μοναδικό , ανεπανάληπτο και δεν θα έχει επόμενο .Και είναι η κορυφαία στιγμή για όλες τις Ελληνικές ομάδες το διπλό στο Αμστερνταμ επί του Αγιαξ στις 3 Απριλίου 1996. Για το τσάμπιονς λιγκ, που τότε ήταν στις πρώτες του χρονιές με τη νέα του μορφή, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε περάσει από την φάση των ομίλων και στη συνέχεια στα νοκ-αουτ παιχνίδια, όπου έπεσε στην …Μπαρτσελόνα του 1996. Αυτό ήταν ο Αγιαξ τότε. Όπως είναι η σημερινή Μπαρτσελόνα.

Τέτοιο ποδόσφαιρο έπαιζε , τέτοια διαφορά είχε από τις άλλες ομάδες. Φανταστείτε δηλαδή σήμερα , όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά οποιαδήποτε ελληνική ομάδα να έπαιζε στο Καμπ Νόου ημιτελικό τσάμπιονς λιγκ και να κέρδιζε 1-0 την Μπαρτσελόνα στο πρώτο παιχνίδι με την ρεβάνς να είναι στην Ελλάδα. Αυτό σήμερα δεν γίνεται , μόνο στα όνειρα γίνεται . Ε πριν 20 χρόνια το έκανε ο Παναθηναϊκός του Ρότσα και των παιδιών του. Του Βαζέχα, του Δώνη, του Αποστολάκη, του Βάντσικ, του Ουζουνίδη και των άλλων παιδιών, που έγραψαν ιστορία με χρυσά γράμματα. Και ότι γράφει στην ιστορία δεν ξεγράφει. Φυσικά η μεγάλη νίκη δεν συνοδεύτηκε με πρόκριση στον τελικό, αλλά και από μόνη της είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχει πετύχει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ελληνική ομάδα στα κύπελλα Ευρώπης.

Διότι ήταν επί εκείνου του Αγιαξ. Και την κορυφαία στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου πάλι ο Παναθηναϊκός την έχει πετύχει το 1971. Όταν έφθασε στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης στο Ουέμπλει και έχασε τότε από τον Αγιαξ πάλι. Επίσης σήμερα μοιάζει με όνειρο άπιαστο ελληνική ομάδα να φθάσει στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Αλλά ας μείνουμε στην ημέρα αυτή.

Οσα χρόνια και να περάσουν θα αισθάνονται ευλογημένοι αυτοί, που έπαιξαν στο Αμστερνταμ, αλλά και εμείς που ζήσαμε από κοντά αυτή την τεράστια νίκη. Η κούρσα του Δώνη και το πλασέ του Βαζέχα είναι ακόμα στις μνήμες μας λες και το ζήσαμε χθες. Και είναι αυτές οι στιγμές, που λες ότι «ευχαριστώ τον Θεό , που έγινα Παναθηναϊκός». Διότι αυτές οι στιγμές , όσο και άσχημα να είναι σήμερα τα πράγματα δεν σβήνουν. Είπαμε η ιστορία δεν ξεγράφει….

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.