Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Απόστολος Παγώνης
Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 1-0

bet365

«Ζωνταντός» στην... μάχη της πεντάδας έμεινε ο Αστέρας μετά τη νίκη του μέσα στο Καυτανζόγλειο επί του Ηρακλή με 1-0.

Ο Αστέρας κέρδισε τον πρώτο «τελικό» στο Καυτανζόγλειο, αυξάνοντας τις ελπίδες του για συμμετοχή στα play offs του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Τρίπολής έφτασε τους 37 βαθμούς μειώνοντας την διαφορά από τον ΠΑΟΚ (39 β) στους -2, που γνώρισε στη Ν. Σμύρνη την ήττα από τον Πανιώνιο με 3-1. Όλα αυτά θα έχουν σημασία αν η ποινή του Δικεφάλου παραμείνει. Αν επιστραφούν οι βαθμοί τότε τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Οι Αρκάδες με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φακούντο Μπερτόλιο κέρδισαν τον Ηρακλή με 1-0 με το γκολ του Φερνάντες. Οι φιλοξενούμενοι που ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο είχαν δοκάρι στο 42' με τον Μάσα. Ο Ηρακλής πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν μόλις μια ευκαιρία στο 62' με τον Βέλλιο. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Αστέρα στην ιστορία του με αντίπαλο στον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Έντονες αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους του Ηρακλή μετά το τέλος του αγώνα

Με αλλαγές κόντρα στον Αστέρα

Ο Νίκος Παπαδόπουλος παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1 για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Έλληνας τεχνικός άφησε στον πάγκο τον Χουάντερσον που αντιμετώπισε πρόβλημα στο ξεκίνημα της εβδομάδας, δίνοντας τα γάντια του τερματοφύλακα στον Περνίς. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπουκουβάλας, Τσότρας, Ζιαμπάρης και Σαραμαντάς. Στη μεσαία γραμμή αμυντικοί μέσοι θα είναι οι Καρασαλίδης με τον Κυριακίδη, ενώ σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Λεοζίνιο. Στις πτέρυγες οι Μπουλούτ και Πασάς δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και στην κορυφή της επίθεσης ο Βέλλιος.

Έτσι έπαιξαν οι Αρκάδες

Ο Μάκης Χάβος για το παιχνίδι με τον Ηρακλή παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τους Μπαντής κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Γιαννούλης-Κιτοκό στα άκρα της άμυνας, ενώ στο κέντρο οι Γκοϊάν και Ζησόπουλος. Στη μεσαία γραμμή οι Κουρμπέλης και Χαμντάνι με τους Φερνάντες και Δημούτσο να είναι στα άκρα. Ο Μπερτόλιο στον άξονα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάσα.

«Βουτιές» και πολλά νεύρα

Αρκετά νευρικό ήταν το παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο μέχρι το πρώτο 20λεπτό, με τον Ηρακλή και τον Αστέρα Τρίπολης να συναγωνίζονται στο ποια ομάδα θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Οι Αρκάδες προσπάθησαν να φτάσουν στην εστία του Περνίς με βαθιές διαγώνιες μπαλιές, ενώ οι Θεσσαλονικείς είχαν πολλά προβλήματα κυρίως στο κέντρο με τους Καρασαλίδη και Κυριακίδη να είναι απών σε όλο το πρώτο 45λεπτό. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος είχε αρκετή δουλειά καθώς είχαμε πολλές δυνατές μονομαχίες, αλλά και πολλές βουτιές.

Ο θεατής Μπαντής και οι φωνές του «Παπ»

Όσο περνούσε η ώρα ο Αστέρας, βελτίωνε την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μάκη Χάβο να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι από τον Νίκο Παπαδόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι που είχαν την κατοχή της μπάλας «χτυπούσαν» τον Ηρακλή από τον άξονα που έδειχνε παραδομένος στις ορέξεις του Μπερτόλιο και της παρέας του. Οι Θεσσαλονικείς εκτός από δύο μακρινά σουτ δεν πάτησαν στην αντίπαλη περιοχή με τον Μπαντή να είναι απλός θεατής στο παιχνίδι. Οι φωνές του ήρεμου Παπαδόπουλου δεν έπιασαν τόπο με αποτέλεσμα ο Γηραιός να «τραβήξει» μεγάλο ζόρι στη συνέχεια.

Ο «μάγος» Μπερτόλιο και το γκολ του Φερνάντες

Ο Αστέρας είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Μπερτόλιο, που έκανε άνω κάτω την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Από τα πόδια του 26χρονου μέσου πέρασαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες του Αστέρα. Στο 21' ο Μπερτόλιο με εξαιρετική προσπάθεια βρήκε τον Δημούτσο με τον τελευταίο να πιάνει ένα δύσκολο σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 24' μετά από λάθος διώξιμο του Τσότρα η μπάλα πήγε στον Μπερτόλιο και σε μια γρήγορη επίθεση έσπασε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι για τον Φερνάντες με τον τελευταίο με ωραίο τελείωμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή. Στο 42' ο Αργεντινός είχε μια ακόμα ασίστ, αυτή την φορά στον Μάσα, με τον συμπατριώτη του να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι του Περνίς.

Ο Αστέρας είχε άλλη μια σημαντική ευκαιρία στο 27' με τον Μάσα να περνάει την μπάλα πάνω από το κεφάλι του Τσότρα και τον Χαμντανί να μη μπορεί να νικήσει δύο φορές τον τερματοφύλακα του Ηρακλή.

Αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους

Με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου από τον Τάσο Σιδηρόπουλο, ο κόσμος του Ηρακλή αποδοκίμασε έντονα τους παίκτες για την εικόνα που παρουσίασαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι ήταν στην κυριολεξία ανύπαρκτοι καθώς δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε φάση στην εστία του Μπαντή. Ενώ στάθηκε ο Ηρακλής τυχερός καθώς θα μπορούσε να δεχτεί περισσότερα γκολ και όχι μόλις ένα αυτό με τον Φερνάντες.

Με την είσοδο στο παιχνίδι του Ρομάνο, ο Ηρακλής, βελτιώθηκε στο κέντρο πιέζοντας τον Αστέρα, όμως η ομάδα που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα διπλή ήταν οι φιλοξενούμενοι. Στο 55' η ομάδα της Αρκαδίας σε μια γρήγορη αντεπίθεση, κι αφού εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα του Ηρακλή, ο Μπερτόλιο έπιασε το δυνατό σουτ με τον Περνίς να αποκρούει. Νέο σουτ του Δημούτσου έκοψε σε κενή εστία ο Τσότρας. Στην συνέχεια της φάσης μετά από σέντρα του Μάσα από δεξιά ο Μπερτόλιο έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι με την μπάλα να περνάει άουτ.

Η πρώτη και μοναδική τελική

Η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 62' με τον Βέλλιο να βγαίνει απέναντι από τον Μπαντή όμως το σουτ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αστέρα. Ο Ηρακλής δεν έκανε μέχρι και το τέλος του αγώνα φάση στο παιχνίδι παρότι ο Παπαδόπουλος έβαλε στο παιχνίδι και τον Περόνε.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τον Ηρακλή να θέλει να πάρει κάτι από το παιχνίδι, όμως να μη μπορεί. Ο Αστέρας έδωσε χώρο στους γηπεδούχους και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να πετύχει και δεύτερο γκολ χωρίς όμως επιτυχία. Το παιχνίδι τελείωσε με την ομάδα της Τρίπολης να κερδίζει το παιχνίδι με 1-0.

MAN OF THE MATCH: Ο Φακούντιο Μπερτόλιο ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης στο Καυτανζόγλειο. Ο Αργεντινός είχε τρεις ασίστ, αλλά και συμμετοχή στο γκολ του Φερνάντες. Ο 26χρονος μέσος κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια ο Αστέρας έκανε φάση, ενώ δεν μπορούσε κανένας παίκτης του Ηρακλή να τον κόψει.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε κακή ημέρα βρέθηκε όλη η ομάδα του Ηρακλή στο πιο σημαντικό παιχνίδι για την φετινή χρονιά. Ότι κι αν έκανε ο Νίκος Παπαδόπουλος από τον πάγκο δεν του βγήκε τίποτα στον αγωνιστικό χώρο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εκτός από τον Μπερτόλιο που ήταν ο MVP της αναμέτρησης ξεχώρισε ο Φερνάντες που εκτός από το γκολ βοήθησε αρκετά στην ανάπτυξη του αγώνα από τα πλάγια, αλλά και να καλύπτει κενά στο κέντρο.

Η ΓΚΑΦΑ: Οι «κυανόλευκοι» είχαν δύο ανοιχτές πληγές στο κέντρο, αλλά και στην άμυνα. Ο Αστέρας χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα έφτανε στην περιοχή του Περνίς με δύο πάσες. Επίσης πολλές τα λάθη και στην άμυνα με το δίδυμο Ένα μεγάλο κενό υπήρξε στο κέντρο για με την ομάδα να δείχνει κομμένη στα δύο. Επίσης πολλά τα λάθη και στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Τσότρα και Ζιαμπάρη να χάνουν πολλές προσωπικές μονομαχίες.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος είχε ένα δύσκολο έργο καθώς οι παίκτες και των δύο ομάδων δεν τον βοήθησαν με το παιχνίδι τους. Ωστόσο ο Δωδεκανήσιος ρέφερι ήταν αλάνθαστος δείχνοντας γιατί είναι ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Αστέρας κέρδισε τον Ηρακλή για πρώτη φορά στην ιστορία του τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Μια νίκη πολύ σημαντική καθώς αυξάνει τις πιθανότητες συμμετοχής του στα play offs. Όμως δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του καθώς θα πρέπει να γίνουν πολλά. Το πρώτο είναι να κερδίσει τα άλλα δύο παιχνίδια που έχει στην έδρα του με Παναθηναϊκό και Βέροια και ταυτόχρονα ο ΠΑΟΚ να χάσει βαθμούς. Το δεύτερο είναι να μην επιστραφούν οι 5 βαθμοί στον Δικέφαλο που είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (34' Ιντζόγλου), Καρασαλίδης, Τσότρας, (77' Περόνε) Ζιαμπάρης, Κυριακίδης, Μπουλούτ, Λεοζίνιο, Βέλλιος, Πασάς (46' Ρομάνο).

Αστέρας Τρίπολης (Μάκης Χάβος): Μπαντής, Κιτοκό, Γιαννούλης, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Χαμντανί, Δημούτσος, Μάσα (90' Μάσα), Φερνάντες (71' Στανισιάβλιεβιτς), Μπερτόλιο (85' Μουκάμ), Κουρμπέλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα