Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 3-1

Αντώνης Σαούλης
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 3-1

bet365

Ντελίριο στην Πλατεία! Ο Πανιώνιος νίκησε 3-1 τον ΠΑΟΚ και έφτασε τους 44 βαθμούς, «κλειδώνοντας» την παρουσία του στα πλέι οφ με μια ακόμα επιβλητική εμφάνιση!

Είναι ποδοσφαιρικό θαύμα. Ομάδα χωρίς άδεια, 11αδα μόνο με Ελληνες. Κι όμως. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος εξασφάλισε την είσοδό της στην πεντάδα την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ με το πολλαπλάσιο μπάτζετ κινδυνεύει να μείνει εκτός! Και το κατάφερε ο Πανιώνιος κόντρα σε μια ομάδα που είχαν το ίδιο στόχο.

Η απίστευτη ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη νίκησε με 3-1 τον «Δικέφαλο του Βορρά» με τον εκπληκτικό Μπακασέτα να κάνει πάλι τα δικά του (2 γκολ και 11 στο πρωτάθλημα) και τον Ανσαριφάρντ να βάζει το κερασάκι σε μια υπέροχη τούρτα που υπάρχει στην πλατεία το τελευταίο διάστημα...

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Κλασικό σύστημα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. 4-2-3-1 με τους Κόρμπο και Σιώπη να είναι τα αμυντικά χαφ και τους Μπακασέτα, Μασούρα και Καθάριο να παίζουν πίσω από τον Καραμάνο.

«Συνταγή» των τελευταίων αγώνων προτίμησε και ο Βλάνταν Ιβιτς. Καθαρό 4-3-3 με τους Χαρίση και Κάτσε να παίζουν μπροστά από τον Τζιόλη και τους Κοροβέση και Πέλκα να παίζουν στις πτέρυγες με τον Κλάους να είναι στην κορυφή.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
Εχει το μομέντουμ, έχει τον ρυθμό, έχει την ομοιογένεια. Κι αυτό βγήκε στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί όπου ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ και εν τέλει πήγε στ' αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0. Πριν όμως φτάσουμε στο 39' και στο γκολ του Μπακασέτα (έφτασε τα 10 στο πρωτάθλημα!) ο Πανιώνιος είχε απειλήσει την εστία του Βελλίδη.

Αρχικά με τον Μασούρα (και στο πρώτο λεπτό με κεφαλιά και στη συνέχεια με μακρινό σουτ) αλλά είχε και σουτ στο δοκάρι από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα! Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ δεν έκανε το παραμικρό στο δημιουργικό κομμάτι τελειώνοντας το ημίχρονο με μόλις μία τελική κι αυτή (πολύ) εκτός εστίας στο σουτ του Χαρίση.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο 39' με τον Πανιώνιο να κλέβει την μπάλα να λειτουργεί άριστα στο transition, ο Κόρμπος να βγάζει μια απίστευτη κάθετη στον Μπακασέτα και αυτός με δεξί πλασέ έδωσε το προβάδισμα στον Πανιώνιο.

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ 4-2-3-1 ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ιβιτς έβαλε τον Ροντρίγκες στην θέση του Χαρίση γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1 με τον Πέλκα να παίζει στον άξονα και τον Κάτσε να γυρνάει δίπλα στον Τζιόλη.

Κι άμεσα λειτούργησε. Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο απειλητικός έβαλε τον Πανιώνιο στην περιοχή και ισοφάρισε με τον Τζιόλη και μπήκε άμεσα στο παιχνίδι. Ομως δεν αρκούσε αυτό για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

ΓΚΟΛΑΡΕΣ ΑΠΟ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ
Δεν αρκούσε αυτό για τον ΠΑΟΚ γιατί ο Πανιώνιος έχει φέτος τον Μπακασέτα. Και σκόραρε ξανά κάνοντας 11 τα γκολ του στο πρωτάθλημα. Και τι γκολ ξανά. Απιαστο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Βελλίδη κάνοντας το 2-1 αφιερώνοντας το γκολ στον άτυχο Τσανδάρη.

Ο Πανιώνιος δε σταμάτησε εκεί. Ούτε στα γκολ, ούτε στα ωραία γκολ. Ο Ανσαριφάρντ «κλείδωσε» τη νίκη και ταυτόχρονα και την είσοδό του Πανιωνίου στα πλέι οφ μ' ένα εκπληκτικό γκολ. Πέρασε Τζιόλη, με συνεχόμενες προσποιήσεις ξάπλωσε τον Βίτορ και πλάσαρε τον Βελλίδη για το τελικό 3-1 σε μια πολύ μεγάλη νίκη και νύχτα για τον «Ιστορικό».

MVP: Δεν χωράει συζήτηση. Τάσος Μπακασέτας. Δύο γκολ κι ένα δοκάρι για τον Ελληνα μεσοεπιθετικό ο οποίος ανεβάζει τις μετοχές του ενόψει του καλοκαιριού. Το παιδί συνεχίζει να τα «σπάει» εντός γηπέδου αλλά κι εκτός με τον χαρακτήρα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πέλκας. Δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας ως εξτρέμ δεν φάνηκε καθόλου και στο δεύτερο που πέρασε στην θέση του (10αρι) δε βοήθησε καθόλου τον ΠΑΟΚ. Την ίδια ώρα που το... αντίπαλο 10αρι έκανε όργια στο γήπεδο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Διούδης. Πολύ μεγάλες επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Και στο πλασέ του Κοροβέση στο 1-1 και στην προβολή του ίδιου που την έδιωξε τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν υπάρχει η φάση την οποία μπορείς να χαρακτηρίσεις γκάφα. Εάν υπάρχει τέτοια είναι η αρχική εκτίμηση του Ιβιτς για το παιχνίδι με 4-3-3 και τρία αμυντικά χαφ με τον ΠΑΟΚ να μην κάνει τελική στην εστία στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εύκολο το έργο του Παπαπέτρου στο παιχνίδι. Μοναδικές φωνές διαμαρτυρίες αυτές των παικτών του ΠΑΟΚ για φάουλ στον Βίτορ πριν το 1-0 του Πανιωνίου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Πανιώνιος συνεχίζει να γεμίζει σελίδες το ποδοσφαιρικό του παραμύθι. Ακόμα μία μεγάλη νίκη η οποία του χαρίζει και μαθηματικά την είσοδό του στην πεντάδα. Την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ δεν ξέρει εάν θα βρίσκεται σε αυτήν μιας και περιμένει να δει και τι θα γίνει με την έφεση για την τιμωρία του για το -5. Συνολικά καλύτερος στο παιχνίδι ο Πανιώνιος ο οποίος δικαίως πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Καραμάνος, Μπακασέτας, Μασούρας και Καθάριος.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Χαρίσης, Κάτσε, Πέλκας, Κοροβέσης, Αθανασιάδης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα