Παναθηναϊκός - Βέροια 3-2

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Βέροια 3-2

bet365

Λέτο ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής! Σε ένα ματς με αυτογκόλ, γκολ-χορηγίες και ένταση, ο Αργεντίνος σκόραρε 2 φορές, την δεύτερη στο 94΄και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 της Βέροιας!

Έτσι έπαιξαν

Ο Αντρέα Στραματσόνι έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς από τους αναπληρωματικούς, με τον Σέρχιο Σάντσεθ να επιστρέφει στην ενδεκάδα και τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με το «τριφύλλι». Ο ομογένης πορτιέρο που ήταν και ο μοναδικός Έλληνας στην ενδεκάδα των «πρασίνων» ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια.
Αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μέστο και ο Σάντσεθ με τον Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα και Λουντ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό χαφ ο Εβανζελίστα και δεξί ο Μπουμάλ. Λέτο και Μαμούτε στην κορυφή του 4-4-2.
Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ξεκίνησε τον Καντιμοίρη στην εστία, δεξιά στην άμυνα τον Γιαννούλη, αριστερά τον Μαλόν και τον Μαραγκό με τον Πούγγουρα δίδυμο στα μετόπισθεν. Μπαλάφας και Άρτσε τα αμυντικά χαφ. Αριστερό εξτρέμ ο Μαγέφκσι, δεξί ο Μελικιώτης και ο Ανάκογλου πίσω από τον Ναζλίδη σε διάταξη 4-2-3-1.
Κακός μπροστά,ακόμη πιο κακός πίσω...
Παρά το γρήγορο γκολ που βρήκε στο 14' με το αυτογκόλ του Πούγγουρα που τον έβαλε σε ρόλο οδηγού στο ματς από νωρίς, ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός, δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, δεν έβγαλε φάσεις(ενδεικτικό πως σε όλο το πρώτο μέρος είχε 1 τελική προσπάθεια με τον Μαμούτε στο 44') και προβλημάτισε με την απόδοσή του.
Δημιουργία από τον άξονα δεν είχε, στα άκρα ο Μπουμάλ με τον Εβανζελίστα δεν είχαν ουσία και ο Λέτο με τον Μαμούτε καθόλου χημεία μεταξύ τους.
Η Βέροια πατούσε καλύτερα, εκμεταλλεύθηκε την αστάθεια στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού και μετά το τραγικό λάθος του Τελάντερ, ο Ναζλίδης στο 25' έφερε το ματς στα ίσια.
Οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν, έπαιξαν το παιχνίδι τους και θα μπορούσαν να φέρουν τούμπα το παιχνίδι στο 34' όταν ο Ανάκογλου αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο.
Τα... καμπανάκια μπορεί να ήχησαν δυνατά, όμως, οι «πράσινοι» παρέμειναν νωχελικοί μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλοι με την Βέροια που ήταν αδιάφορη, χωρίς κίνητρο αλλά ανώτερη!
Το... γυρνάει ο Λέτο!
Ο Παναθηναϊκός ήθελε να βάλει δύσκολα στον εαυτό του και το έκανε. Παρά το δυνατό ξεκίνημα στις αρχές του ημιχρόνου, το νέο λάθος του Τελάντερ σε συνδυασμό με την άστοχη έξοδο του Βλαχοδήμου έφεραν το 2-1 για την Βέροια με τον Μιλικιώτη στο 58'! Στιγμές αργότερα, ο Στραματσόνι αλλάζει το 4-4-2 στην ευθεία σε 4-4-2 σε ρόμβο, περνάει στο ματς τον Πέτριτς και το «τριφύλλι»... ξύπνησε χάρη στην κλάση του Κροάτη.
Η θετική επιρροή του 35χρονου φορ σε συνδυασμό με το «ξεμπούκωμα» του Σεμπάστιαν Λέτο έφεραν και την ανατροπή για τους «πρασίνους». Στο 66' ο Αργεντινός άνοιξε λογαριασμό μετά την καταπληκτική ασίστ του Πέτριτς και στο 93' σήκωσε στο πόδι την Λεωφόρο! Πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, έκανε την εναέριο προβολή και «σκότωσε» την Καντιμοίρη για το τελικό 3-2!
Μετά από τέσσερα χρόνια το γνωστό σύνθημα για τον Λέτο ακούστηκε ξανά με αφορμή ένα γκολ του «Σέμπα» που το γιόρτασε βγάζοντας την κάσκα και ξεσπώντας μπροστά από τις κερκίδες...
MAN OF THE MATCH: Ο αγαπημένος της κερκίδας, ο παικταράς που γύρισε στην Ελλάδα για να αποδείξει στους πάντες ότι παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο! Ο Σεμπάστιαν Λέτο... καθάρισε για τον Παναθηναϊκό, οδηγώντας τους «πράσινους» στην ανατροπή και την νίκη. Σκόραρε 2 γκολ, τα πρώτα του μετά το 2012 και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:Θωμάς Ναζλίδης. Έχει την δική του παράδοση κόντρα στον Παναθηναϊκό, την οποία συνέχισε και απόψε! Ο έμπειρος στράικερ ισοφάρισε για την Βέροια με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ μετά το λάθος του Τελάντερ. Ήταν κινητικός, δραστήριος, δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του «τριφυλλιού» και έχει μια εξαιρετική κάθετη πάσα στο τετ-α-τετ του Μάνου στο 87'.
Ο Μλάντεν Πέτριτς με την είσοδο του άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού στο δημιουργικό κομμάτι και πιστώνεται την εξαιρετική ασίστ για το 2-2.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μέχρι και το αποψινό παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος αμυντικός του Παναθηναϊκού σε αυτό το πρωτάθλημα, χωρίς να έχει κάνει την μεγάλη γκέλα! Ο Ράσμους Τελάντερ, τελικά, τις έκανε... μαζεμένες και κόστισαν δύο γκολ! Στο 1-1 της Βέροιας επί της ουσίας δίνει στο πιάτο την ισοφάριση στον Ναζλίδη με το λανθασμένο γύρισμα στον Βλαχοδήμο και στο 2-1 των φιλοξενούμενων δεν έχει καλή συνεργασία με τον πορτιέρο της ομάδας του και χάνει και την κεφαλιά από τον Μελικιώτη.
Η ΓΚΑΦΑ: Ως τελευταίος παίκτης στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Ράσμους Τελάντερ γυρίζει απρόσεκτα την μπάλα στον πορτιέρο του και... χαρίζει ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στον Ναζλίδη που δεν συγχώρεσε το μεγάλο λάθος του Δανού στόπερ.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το μεγάλο λάθος ο Σελίμος και οι βοηθοί του. Στο 68' δεν έδωσε καθαρό φάουλ στον Λέτο έξω από την περιοχή. Αυτή ήταν και η μοναδική αρνητική του στιγμή στο ματς. Σωστή η αποβολή του Γιαννούλη.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός χάρη στην κλάση του Σεμπάστιαν Λέτο και την είσοδο του Μλάντεν Πέτριτς που επηρέασε θετικά το παιχνίδι των «πρασίνων», ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, νίκησε 3-2 την Βέροια και παρέμεινε σε τροχιά νικών ενόψει των πλέι-οφ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα