Η ερμηνεία της νίκης της Ρεάλ Μαδρίτης στο clasico

Κώστας Ζάλιαρης
Η ερμηνεία της νίκης της Ρεάλ Μαδρίτης στο clasico

bet365

Το gazzetta.gr βγάζει συμπέρασμα και τονίζει τη σημασία των τριών βαθμών που πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου». Συνδυασμός γοήτρου και ... πίεσης που ασκείται στη Μπαρτσελόνα στην τελική ευθεία.

Άλλοι θα του δείχνουν το -7 από την κορυφή.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να τους δείχνει να ... calmάρουν.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να αισθάνεται ακόμα σιγουριά για τον τίτλο.

Η Ρεάλ, όμως, έτσι όπως εμφανίστηκε και με αυτή την ηγετική μορφή στον πάγκο της, μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της ακόμα ζωντανό για τον φετινό τίτλο, ακόμα κι αν οι «μπλαουγκράνα» δεν είναι ομάδα που θα ... ρίξει την καρδάρα με το γάλα έχοντας τέτοιο αβαντάζ στο ρετιρέ.

Θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στο UEFA Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης; Σε απόδοση 1.70 προσφέρει η Interwetten, τη νίκη επί της Βόλφσμπουργκ.

Μεγάλος νικητής: Η ψυχολογία της Ρεάλ. Νίκη γοήτρου, απάντηση στη βαριά εντός έδρας ήττα του πρώτου γύρου, μείωση της διαφοράς από την κορυφή, γκολ που χρειαζόταν πολύ ο Κριστιάνο Ρονάλντο για ν' απαντήσει (ξανά) στους επικριτές του που συνεχώς σχολιάζουν ότι ο Πορτογάλος δεν σκοράρει στα μεγάλα ματς.

Μεγάλος χαμένος: Ο κόσμος της Μπαρτσελόνα, περισσότερο και από την ίδια τη Μπαρτσελόνα. Σε ένα παιχνίδι που όλοι στη Βαρκελώνη περίμεναν να κάνουν ένα... πάρτι απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλο και να της ξεκόψουν κάθε όρεξη και όνειρο για τη μαθηματική διεκδίκηση του τίτλου, είδαν στο «Καμπ Νου» τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πανηγυρίζει τελευταίος και να τους ... εκνευρίζει με το γνωστό του calma. Οι λευκές φανέλες να τρέχουν από 'δω κι από 'κει πανηγυρίζοντας, σίγουρα δεν είναι και το πιο ωραίο θέαμα για τους φίλους των Καταλανών...

Ζιντάν vs. Ενρίκε: Ο Γάλλος σίγουρα ήταν ο μεγάλος νικητής στη μάχη των πάγκων. Στο ντεμπούτο του σε clasico με πολύ διαφορετική ιδιότητα από αυτή που είχε συνηθίσει στα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, κατάφερε να παρουσιάσει την ομάδα του με τρόπο που ... έδειξε το stop στο τρίπτυχο (MSN) της επιτυχίας της Μπαρτσελόνα. Ο Σουάρες έχασε τεράστια ευκαιρία στο ξεκίνημα, αλλά μαζί με τον Νεϊμάρ ήταν ίσως οι πιο ρηχοί, σε απόδοση, ποδοσφαιριστές των «μπλαουγκράνα» και δεν βοήθησαν στο πλάνο νίκης του Λουίς Ενρίκε. Μαζί και με την «απουσία» του Μέσι από το ντέρμπι, ο Ζιντάν ήξερε πως ήταν ευκαιρία για να κάνει κάτι καλό η ομάδα του στο παιχνίδι, ακόμα κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και έπρεπε ν' αντιδράσει. Είναι άνθρωπος που ξέρει να θίγει τον εγωισμό και την υπερηφάνεια των παικτών του και σίγουρα θα είδε το αποτέλεσμα που ήθελε βάσει της δουλειάς που έκανε μαζί τους όλη την εβδομάδα.

Κέρδισε τις εντυπώσεις: Το κορεό του «Καμπ Νου» για τον τεράστιο Γιόχαν Κρόιφ. Οι εξέδρες του γηπέδου βαμμένες στα μπλαουγκράνα χρώματα, το μήνυμα “σ' ευχαριστούμε Γιόχαν” να δεσπόζει, η νύχτα να παίρνει χρώμα, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων παραταγμένοι στο χώρο του κέντρου για την ενός λεπτού σιγή. Νικητής, το ποδόσφαιρο εδώ. Ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Όποιος εντυπωσιάστηκε και δεν... μελαγχόλησε, είναι ψεύτης.

Η ιστορία: Κριστιάνο στο top-3 των σκόρερ του σπουδαίου clasico. Με ακόμα ένα γκολ απέναντι στη Μπαρτσελόνα και δη στο... αγαπημένο του (όπως τείνει να γίνει) «Καμπ Νου», ο Πορτογάλος αστέρας έφτασε στα 16 με αντίπαλο τον σύλλογο της Βαρκελώνης και ανέβηκε στο Top-3 των σκόρερ όλων των εποχών. Ξεπέρασε τον Ραούλ που είχε μείνει στα 15, ενώ, στην κορυφή είναι ο Λιονέλ Μέσι με τα 21 τέρματα και δεύτερος είχε σταματήσει ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο με τα 18 γκολ στο ντέρμπι. Ανάλογα με τις εξελίξεις στην καριέρα του Κριστιάνο... κάθε καλοκαίρι όπου οργιάζουν οι φήμες, αν ο «CR7» παραμείνει στη Μαδρίτη, πιθανότατα θα έχει και συνέχεια η αναρρίχηση σε αυτή τη λίστα...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα