Η ευθύνη για το Grexit είναι δική τους!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Η ευθύνη για το Grexit είναι δική τους!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για τη συνάντηση Τσίπρα – Κοντονή που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις του Grexit!

Με την επίσημη βούλα του Πρωθυπουργού, μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή, η ποδοσφαιρική Ελλάδα οδεύει προς ολοταχώς προς το Grexit. Είναι ολοφάνερο ότι πλέον ο Υφυπουργός Αθλητισμού παίζει πλέον πολιτικό παιχνίδι επιδιώκοντας να ανεβάσει τις μετοχές του στο κομματικό κατεστημένο του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις από τον αποκλεισμό του ποδοσφαίρου μας.

Στην προσπάθεια του αυτή έβαλε μπροστά και τον Τσίπρα, ο οποίος φυσικά δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για το ποδόσφαιρο, ούτε κάθισε να σκεφτεί ιδιαίτερα τι θα γίνει κι απλώς δέχθηκε την εισήγηση του Υπουργού του! Γι' αυτό και δεν έκανε κάποια δήλωση, αλλά... τιτίβισε τη στήριξη του στην προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, με ανοιχτά μέτωπα παντού και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν συνεχή «αιμορραγία» ψηφοφόρων, μία «μάχη» στον ανώδυνο πολιτικά χώρο του ποδοσφαίρου κόντρα στα... συμφέροντα, ίσως να αποτελέσει σωσίβιο για την κυβέρνηση και σίγουρα προς στιγμήν, θα τραβήξει αλλού την προσοχή του κόσμου, από το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και τα πρόσθετα μέτρα των 5,5 δις!

Πάντως, αυτό που δεν μπορούν να κρύψουν, είναι ότι χρησιμοποιώντας το ύστατο «όπλο» της ποδοσφαιρικής έξωσης της χώρας από κάθε διεθνή διοργάνωση για να εκπαραθυρωθεί ο Γκιρτζίκης και η παρέα του, αποδεικνύουν την απόλυτη αδυναμία της συντεταγμένης Πολιτείας να επιβληθεί στην ΕΠΟ. Δεν είναι δυνατόν το Κράτος να μην μπορεί – με οποιοδήποτε τρόπο – να επιβληθεί σε μία ομοσπονδία και να πηγαίνει σε ακραίες λύσεις. Είναι πραγματικά αδιανόητο...

Οπως αδιανόητο είναι το γεγονός, ότι μαζί με τους λίγους «αμαρτωλούς» της ΕΠΟ, να πληρώσουν την εμμονή του Κοντονή κι όλες οι ομάδες, οι οποίες μάλιστα έχουν ταχθεί ξεκάθαρα κατά του Grexit (με εξαίρεση την ΑΕΚ που αποφεύγει να εκδηλωθεί)! Δηλαδή επειδή υπάρχει ο Γκιρτζίκης πρέπει ο Πανιώνιος, ή ο ΠΑΣ ή ο Πλατανιάς να χάσουν το όνειρο της Ευρώπης; Και σε τελική ανάλυση, οι μικρές ομάδες δεν ευθύνονται το ίδιο, για την κατάντια του ποδοσφαίρου.

Από εκεί και πέρα, στις συνεντεύξεις που έδωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Κοντονής, επανέλαβε τουλάχιστον δύο φορές, ότι πιστεύει πως η ΕΠΟ είναι πολύ κοντά στον διεθνή αποκλεισμό της. Φυσικά και δεν είναι ανόητος ονοματίζοντας την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και όχι την Ελλάδα, γιατί θέλει να παρουσιάσει το Grexit, ως αποκλεισμό της ΕΠΟ και όχι του ελληνικού ποδοσφαίρου, ευελπιστώντας ότι όταν σκάσει η βόμβα και αλλάξει η διοίκηση της, θα μπορέσει με νέα πρόσωπα να επαναφέρει τη χώρα στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ωστόσο μάλλον δεν έχει ρωτήσει την ΦΙΦΑ που δεν πρόκειται να δεχθεί «επανάσταση» από μία χώρα που ενδεχομένως να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου και για άλλες να την ακολουθήσουν. Ετσι είναι σίγουρο ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου θα επιβάλλει μία βαριά τιμωρία που δεν την πάρει πίσω μετά από 3-4 εβδομάδες, ίσως ούτε και μήνες.

Και για να το πάω παραπέρα, ως άνθρωπος που έχει αναλάβει την τύχη της χώρας στον αθλητισμό, ο Κοντονής θα έπρεπε ήδη να έχει αναλύσει τις επιπτώσεις του Grexit και να προτείνει τις λύσεις ώστε ο αποκλεισμός να μην είναι τόσο καταστροφικός! Αλλά αυτός επιλέγει το ίδιο τροπάριο περί «καταπολέμησης της διαφθοράς» καθώς και άλλα κλισέ που χρησιμοποιεί κατά κόρον αυτός και το κόμμα του, εδώ και κάποια χρόνια. Από ουσία, όμως, τίποτα...

Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω από όσους με φανατισμό τάσσονται υπέρ του Grexit, να παρουσιάσουν με ποιο «μαγικό» τρόπο το ποδόσφαιρο μας θα γίνει καλύτερο και θα ξεφύγει από την απόλυτη απαξίωση. Με στοιχεία και επιχειρήματα και όχι με αόριστες κορώνες...

Να μας πουν πως θα μείνουν στην Ελλάδα ο Μπεργκ, ο Τσόρι και ο Μπερμπάτοφ, πότε θα ξαναδούμε από κοντά ομάδες όπως η Μπάγερν, η Αρσεναλ, η Γιουβέντους, η Αρσεναλ, η Ντόρτμουντ και πως θα ανακάμψει η Εθνική ομάδα. Να μας τεκμηριώσουν πότε θα ξαναπαίξει ελληνική ομάδα στο Champions League μετά την κατρακύλα της χώρας στην βαθμολογία της UEFA, πόσοι Ελληνες παίκτες θα πάρουν μεταγραφή για ομάδες του εξωτερικού και πόσοι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι χωρίς λόγο.

Και κυρίως να μας πείσουν, πως δεν θα γίνουν «άσος το ημίχρονο, διπλό το τελικό» όλα τα ματς της Σούπερ Λίγκας, ακολουθώντας όσα συμβαίνουν κατά κόρον στις μικρές κατηγορίες...

Υ.Γ. Εννοείται ότι σχεδόν την αποκλειστική ευθύνη για το χάλι του ποδοσφαίρου μας έχει η διεφθαρμένη και αμαρτωλή ΕΠΟ με τα υπόδικα μέλη της. Ωστόσο, όταν μιλάμε για αποφάσεις που έχουν επιπτώσεις στην ζωή των Ελλήνων, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα!

Υ. Γ. 2 Ελπίζω να έχει Plan Β ο Κοντονής και να μην ποντάρει απλώς στην παραίτηση του Γκιρτζίκη. Γιατί ο Πρόεδρος της ΕΠΟ δεν πρόκειται ποτέ να ξαναδεί τα μεγαλεία που έχει τώρα, άρα δύσκολα θα εγκαταλείψει τη θέση του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος