Μπάγερν - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-0

Gazzetta team
Μπάγερν - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-0

bet365

Ο Ριμπερί «καθάρισε» με εκπληκτικό γκολ για την Μπάγερν, που επιβλήθηκε με 1-0 της Άιντραχτ. Μεγάλες νίκες για Ίνγκολσταντ, Μάιντς και Αμβούργο.

Η Μπάγερν είχε να δεχθεί γκολ για 7 ματς από την Άιντραχτ και στα 8 θα έκανε ρεκόρ. Αυτό στο τέλος έκανε και τη διαφορά στο Μόναχο, με τους Βαυαρούς να έχουν το μυαλό στο Champions League, όμως να φτάνουν εύκολα στη νίκη με 1-0 χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Φρανκ Ριμπερί με ανάποδο ψαλιδάκι.

Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν τον έλεγχο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 72’, για μνα δούμε την πρώτη ευκαιρία της Άιντραχτ με τον Κίτελ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που είχε λίγες ευκαιρίες ήρθε στο 20’ με μία στιγμή μαγείας του Ριμπερί, ενώ αυτό συνόψισε τα πάντα. Οι γηπεδούχοι είχαν και άλλες ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ, με σημαντικότερη εκείνη του 52’, όταν η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χραντέσκι μετά το φάουλ του Τσάμπι Αλόνσο, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Ντάγκλας Κόστα και Μίλερ είχαν καλές προσπάθειες και η Μπάγερν κρατάει τη διαφορά από την 2η Ντόρτμουντ.

Μάιντς για τα αστέρια!
Η Μάιντς ήθελε τη νίκη για να πάει στο -1 από την 4η θέση, η Αουγκσμπουργκ για να πάρει ανάσα στη μάχη της παραμονής. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν αλλά οι Ντε Μπλάσις και Κλέμενς σκόραραν από δύο φορές, δίνοντας στους γηπεδούχους τη νίκη (4-2) και το δικαίωμα να συνεχίσουν να ονειρεύονται μεγαλεία!

Η Μάιντς επιχείρησε να πάρει από νωρίς τον έλεγχο αλλά ήταν η Αουγκσμπουργκ αυτή που άνοιξε το σκορ, όταν ο Φινμπόγκασον στο 9' πάσαρε στον αμαρκάριστο Καϊούμπι κι αυτός με πλασέ από αριστερά εντός περιοχής βρήκε δίχτυα (0-1). Η χαρά των φιλοξενούμενων, όμως, δεν κράτησε πολύ αφού στο 13' ο Κλέμενς πήρε την μπάλα μετά το γύρισμα από δεξιά και με πλασέ από κοντά ισοφάρισε (1-1). Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό, πίεσαν και στο 24' έφτασαν στο 2-1... Ο Λάτζα πήρε την μπάλα μετά το τραγικό λάθος της άμυνας των Βαυαρών, έδωσε στον Ντε Μπλάσις και αυτός στο τετ α τετ απέφυγε τον Χιτς και πλάσαρε στην κενή εστία. Η Μάιντς θα μπορούσε να βάλει βάσεις νίκης στο 38' αλλά ο Χιτς απέκρουσε το πλασέ του Κόρντομπα στο τετ α τετ και δύο λεπτά, στο 40', ο Κου με ωραία προσπάθεια και πλασέ, μετά την σέντρα που έγινε από δεξιά, ισοφάρισε για την Αουγκσμπουργκ (2-2)!

Η ισοφάριση προς το τέλος του πρώτου μέρους θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στο δεύτερο μέρος σε ό,τι αφορά την ψυχολογία των δύο ομάδων αλλά δεν έπαιξε... Η Μάιντς μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 53' πήρε ξανά το προβάδισμα από την ωραία σέντρα του Μπροζίνσκι από δεξιά και την ακόμη καλύτερη κεφαλιά του Ντε Μπλάσις (3-2)! Ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης θα μπορούσε να κάνει και χατ-τρικ σε μια-δυο περιπτώσεις στα επόμενα λεπτά αλλά η Αουγκσμπουργκ το γλίτωσε και στο 70' προσπάθησε να ισοφαρίσει με τον Μπομπαντίγια, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κάριους. Λίγα λεπτά μετά, στο 76', οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Κόρντομπα πάσαρε στον Κλέμενς και αυτός νίκησε τον Χιτς για το 4-2 μέσα σε αποθέωση.

Χ-αμένη ευκαιρία για Ντάρμσταντ
Η Ντάρμσταντ προηγήθηκε, είδε τη Στουτγκάρδη να κάνει την ανατροπή, ισοφάρισε και έχασε απίστευτες ευκαιρίες στο τέλος, για να μείνει στο 2-2 με τους Σουηβούς και να χάσει μεγάλη ευκαιρία να πάρει διαφορά από την ζώνη του υποβιβασμού. Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα στο 26’, όταν μετά από λάθος γύρισμα του Ντιέ, ο Βάγκνερ έκλεψε και πλάσαρε εύστοχα τον Τιτόν για το 1-0!

Οι παίκτες Κράμνι ανέβασαν ταχύτητα στη συνέχεια και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή πριν το ημίχρονο. Στο 45’ μετά από σέντρα του Κόστιτς από αριστερά, ο Γκέντνερ με υπέροχο σουτ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ματένια για το 1-1, ενώ 3’ αργότερα ο Κράβετς έστρωσε ωραία με το κεφάλι στον Ρουπ, που με πολύ ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-2!

Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους, όταν στο 51’ ο Νίμαϊερ με κεφαλιά μετά από φάουλ του Βράντσιτς έκανε το 2-2 και ο ρυθμός άνοιξε και πάλι. Αμφότερες οι ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους, με τους Lilien να πιέζουν στο τέλος και να χάνουν τεράστια διπλή ευκαιρία στο 83’, όταν αρχικά ο Σούλου είδε την κεφαλιά να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τιτόν έκανε τεράστια απόκρουση στη γραμμή στο σουτ του Νίμαϊερ, με την μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια και στο οριζόντιο δοκάρι, για να μείνει το 2-2 μέχρι το τέλος.

Βόλτα στο Αννόβερο
Το Αμβούργο δυσκολεύτηκε μόνο για ένα ημίχρονο στο Αννόβερο, για να εκμεταλλευτεί στην επανάληψη κάθε ευκαιρία και να πάρει μια νίκη με 3-0, ανεβαίνοντας έτσι στη 10η θέση. Οσο για τους γηπεδούχους, το έχουν πάρει απόφαση ότι του χρόνου δεν θα είναι στη Bundesliga αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν κάθε ματς. Αυτό έκαναν και τώρα, έχοντας καλύτερη εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου 45λεπτου. Η ομάδα του Τόμας Σάαφ πατούσε καλύτερα και είχε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, χωρίς όμως να τα καταφέρει ποτέ αφού δεν αξιοποίησε καμία... Και αφού δεν το έκανε το Αννόβερο, το έκανε το Αμβούργο στο δεύτερο μέρος, με την αρχή να γίνεται στο 61', όταν ο Κλέμπερ με κεφαλιά μετά το κόρνερ άνοιξε το σκορ (0-1). Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν, βάζοντας άλλα δύο γκολ για να κλειδώσουν το τρίποντο. Το 0-2 έγινε στο 73' με τον Ιλιτσεβιτς από κοντά μετά ττο γύρισμα από δεξιά και στο 75' ο Μίλερ βγήκε τετ α τετ, πέρασε τον Ζίλερ και στην κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Σφαλιάρα σε Σάλκε
Σε μία από τις χειρότερες στιγμές της στη σεζόν η Σάλκε έφυγε ταπεινωμένη από την έδρα της Ινγκολσταντ, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0. Ο Χάρτμαν (29') ευστόχησε στο πέναλτι που πήρε ο Λεσκάνο από τον Καϊσαρά. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Χίντερσερ έκανε το 2-0 και ο Λεσκάνο με περιπετειώδη τρόπο (65') σκότωσε τους Βασιλικούς Μπλε που είχαν τη μπάλα, αλλά δεν ήξεραν τι να την κάνουν και έτσι έχασαν έδαφος στη μάχη για το Champions League. Αντιθέτως, οι νικητές βρέθηκε στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη, μένοντας αήττητοι στο γήπεδο τους για έκτο σερί ματς (4 νίκες, 2 ισοπαλίες).


 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα