Γιατί η διαφορά ΠΑΟ και ΠΑΟΚ στο Grexit…

Γιατί η διαφορά ΠΑΟ και ΠΑΟΚ στο Grexit…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το blog του στο Gazzetta να εξηγήσει κάποια πράγματα…

Σχολιάζεται η διαφορά αντιμετώπισης του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού μπροστά στο ενδεχόμενο του καταστροφικού για το ελληνικό ποδόσφαιρο grexit. Κι όμως η εξήγηση είναι πολύ εύκολη.

Ο μεν Παναθηναϊκός έχει κάτι πολύ σημαντικό, την ελπίδα. Έχει να ελπίζει. Να παίξει δηλαδή στα πλέϊ οφς και να κυνηγήσει την πρώτη η, έστω τη δεύτερη θέση. Ελπίζει να διεκδικήσει μία θέση δηλαδή για το Τσάμπιονς Λιγκ η, έστω για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που θα ήταν καθοριστικό για την οικονομική του βιωσιμότητα, έχοντας τα χρέη που έχει. Και να σας πω και το άλλο: ο Παναθηναϊκός, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος θα κυνηγήσει μέσω της ΟΥΕΦΑ κι ίσως και του CAS τη θέση του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εγώ δεν λέω ότι θα την κερδίσει-και δεν το πιστεύω με βάση το περσινό-αλλά είμαι σίγουρος πως θα το επιχειρήσει και φέτος.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ τι έχει να χάσει; Σάμπως θα παίξει του χρόνου Ευρώπη; Αφού δεν θα παίξει, δεν έχει και τίποτα να χάσει. Που να πάει να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ την πρώτη η, τη δεύτερη θέση στα πλέϊ οφς από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό; Με τους μείον βαθμούς που έχει και παίζοντας κεκλεισμένων των θυρών; Κοροϊδευόμαστε τώρα; Τελευταίος θα έρθει και θα πρέπει να παίξει από 15 Ιουλίου προ-προκριματικά. Και βιώνοντας φέτος την ίδια εμπειρία και την κατάρρευση μεσούσης της σεζόν από την κούραση του καλοκαιριού ασφαλώς και δεν θέλει να το επαναλάβει. Οπότε σου λέει, καλύτερα να μην βγούμε Ευρώπη. Είναι απλό, αν κι όχι μόνο αυτό-κάποια στιγμή ίσως ασχοληθούμε και με τα πιο...βαθιά.

Έτσι έχει η κατάσταση, στα δικά μου μάτια. Η κάθε ομάδα κοιτάζει το συμφέρον της. Τι έχει να κερδίσει και τι να χάσει. Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, λογικό είναι να μη θέλει το διεθνή αποκλεισμό, γιατί ναι μεν δεν οφείλει πουθενά, δεν έχει χρέη, αλλά έχει πολύ υψηλότερο μπάτζετ από τους άλλους και για να το «συντηρήσει» χρειάζεται τα χρήματα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ; Γιατί δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση; Ίσως είναι αυτό που γράφουν όλοι, δηλαδή γιατί περιμένει τις εξελίξεις από την κυβέρνηση με το γήπεδο, θέμα που εύλογα την καίει. Αν και κάποιοι μου λένε ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα έχουν δικαίωμα να παίξουν του χρόνου στην Ευρώπη, λόγω των παλιών οφειλών…Για να είμαι ειλικρινής, δεν το ξέρω και δεν έχω διάθεση να το ψάξω.

Γνώμη μου είναι ότι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου αφενός μεν δεν πρέπει να υπάρξει grexit, αφετέρου δε πρέπει όλοι οι μεγάλοι να παίξουν Ευρώπη και να βάλουν κιόλας τα δυνατά τους, αφού η Ελλάδα και χωρίς Grexit βυθίζεται στα Κύπελλα Ευρώπης…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.