Σκληρή παρτίδα πόκερ!

Δημήτρης Τομαράς
Σκληρή παρτίδα πόκερ!

bet365

Την ώρα που το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου κρέμεται από μία... κλωστή ο Σταύρος Κοντονής συνεχίζει να ρίχνει τις ευθύνες στην ΕΠΟ και αυτή στον Υπουργό Αθλητισμού!
Το... πινγκ πονγκ συνεχίζεται μεταξύ Κοντονή και ΕΠΟ! Σκληρή παρτίδα πόκερ στην πλάτη του ελληνικού ποδοσφαίρου παίζεται από την Κυβέρνηση και την ΕΠΟ με τον κίνδυνο του Grexit κάθε ώρα που περνάει να μεγαλώνει. Σήμερα Παρασκευή 1η Απριλίου εκπνέει το τελεσίγραφο που έχει θέσει η FIFA για άρση της ματαίωσης του Κυπέλλου αλλά οι πληροφορίες θέλουν την Παγκόσμια Ομοσπονδία να κάνει λίγες ημέρες ακόμη υπομονή (σ.σ. εικάζεται μέχρι τις 11 Απριλίου) μέχρι να μας δείξει την πόρτα της εξόδου. Κάτι που ήδη σας έχουμε αναφέρει ενώ για το ΣτΕ μόνο σίγουρο δεν είναι πως θα εκδικαστεί η υπόθεση στην ημερομηνία που ορίστηκε.
Με πλήρη Πρωθυπουργική στήριξη ο Κοντονής
Ο Υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής όχι μόνο μένει αμετακίνητος στην απόφασή του αλλά έστειλε το δικό του τελεσίγραφο στην ΕΠΟ δηλώνοντας πως αν δεν δράσει θα αποβληθεί. Η δράση για τον κ. Κοντονή της Ομοσπονδίας είναι να δεχθεί να αποχωρήσουν από τους κόλπους της όλα τα μέλη που έχουν δικαστικές περιπέτειες αλλά και να αλλάξει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ή να υπάρχει δέσμευση αλλαγής πριν το νέο πρωτάθλημα. Πάνω σε αυτό έχει και την πλήρη στήριξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Κοντονής είναι τόσο βέβαιος για όσα λέει διότι επισήμανε πως η Πολιτεία είναι έτοιμη να επέμβει για να αποκαταστήσει το κύρος της ΕΠΟ και μετέφερε την εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που καταδεικνύει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Επίσης πως είναι επιθυμία Τσίπρα να αλλάξουν όλα τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρό μας. Υπάρχει και το εξής: ο Κοντονής πιστεύει πως στο τέλος και θα περάσει αυτά που θέλει και δεν θα γίνει Grexit. Είναι τόσο σίγουρος για τις κινήσεις του.
Οι δυσκολίες για την ΕΠΟ
Στο στρατόπεδο της ΕΠΟ οι νέες δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή - όπως λένε και σας έχουμε μεταφέρει νωρίτερα - τους αφήνουν παγερά αδιάφορους αλλά όσο περνά ο καιρός τα πράγματα δυσκολεύουν για τα καλά για την ελληνική Ομοσπονδία. Παρόλα αυτά η Ομοσπονδία επιμένει πως ο κ. Κοντονής το μόνο που θέλει είναι να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο και να ελέγχει το ποδόσφαιρο αποκλειστικά και μόνο αυτός. Μάλιστα την ίδια άποψη αποκόμισαν και οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA που συναντήθηκαν μαζί του. Αυτό που συνεχίζει να προκύπτει από μέρους τους είναι το πως οι απαιτήσεις της πολιτείας για να άρει την απόφαση της ματαίωσης του Κυπέλλου ξεφεύγουν από την διάθεση συζήτησης και φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία διάθεση να ανταποκριθεί η διοίκηση της ΕΠΟ σε αυτές.
Οι πιέσεις της Super League
Η Super League βλέποντας τον Σταύρο Κοντονή να μην κάνει πίσω έχει αρχίσει να ασκεί με τον τρόπο της πιέσεις προς την ΕΠΟ μήπως μπορέσουν να αλλάξουν ορισμένα πράγματα. Ή έστω να δοθεί μία δέσμευση αλλαγής... Και αυτή η κίνηση της Λίγκας θα παίξει τον ρόλο της...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα