Εργοτέλης: Επιστολή προς τον Κοντονή (pic)

TΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΡΗΣ, ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΟΦΗ

Εργοτέλης: Επιστολή προς τον Κοντονή (pic)

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει την επιστολή του ερασιτέχνη Εργοτέλη ο οποίος ζητάει διευκρινήσεις για τον νέο αθλητικό νόμο όσον αφορά τις εκκαθαρίσεις των ΠΑΕ και καταθέτει νέες προτάσεις.

Εργοτέλης: Επιστολή προς τον Κοντονή (pic)

Με επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κύριο Κοντονή και κοινοποίηση σε πλήθος αρμόδιων φορέων και προσώπων (ΓΓΑ, ΕΕΑ, ΕΠΟ, μέλη νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, τομεάρχες αθλητισμού κομμάτων, βουλευτές Ηρακλείου κλπ.), το ΔΣ του ΓΣ Εργοτέλης θέτει επί τάπητος το θέμα των χρεών και της εκκαθάρισης των ΠΑΕ που χρεοκοπούν, καθώς και τις σχετικές συνέπειες στα ιδρυτικά ερασιτεχνικά σωματεία.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για την αβεβαιότητα που επικρατεί στα θιγόμενα ερασιτεχνικά σωματεία σχετικά με τα χρέη των ΠΑΕ, λόγω της ασάφειας στις σχετικές, αυστηρότερες σε σχέση με το παρελθόν, διατάξεις του νέου ΚΑΠ που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και σχετικά με την διαδικασία της εκκαθάρισης, λόγω της μέχρι πρότινος μη εφαρμογής των νόμων και κανονισμών.

Το ΔΣ του Εργοτέλη επιχειρηματολογεί κατά της φημολογούμενης νομοθετικής ρύθμισης για επιβάρυνση των ιδρυτικών σωματείων ακόμα και με όλα τα χρέη (συμπεριλαμβανομένων κι αυτών προς το Δημόσιο) των ΠΑΕ που χρεοκοπούν.

Αναφέρεται επίσης στα αντικειμενικά προβλήματα που υπάρχουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των ΠΑΕ που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία, με συνέπεια να εμποδίζεται η δημιουργία της νέας ΠΑΕ και συνεπώς η επιστροφή των συλλόγων σε επαγγελματική κατηγορία.

Συνοψίζοντας, ο Εργοτέλης ζητάει την νομοθετική ρύθμιση των παραπάνω θεμάτων μέσω συγκεκριμένων διατάξεων στον νέο αθλητικό νόμο που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα προς δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του gazzetta.gr, το ΔΣ του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, το οποίο βρίσκεται στην ίδια θέση κι ανοικτή γραμμή με τους ανθρώπους του Εργοτέλη, έχει επίσης αποστείλει παρόμοια επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς. Το θέμα παρακολουθούν στενά κι άλλες ομάδες που βρίσκονται σε παρόμοια θέση, όπως π.χ. Άρης-Λάρισα-ΟΦΗ, οι οποίες μάλιστα έχουν προβεί κι αυτές σε παρόμοιες κινήσεις.

ΚΑΛΕΣΕ ΗΔΗ ΤΗΝ ΠΑΕ Η ΕΕΑ
Την ίδια ώρα η ΕΕΑ κάλεσε την ΠΑΕ Εργοτέλης για παροχή διευκρινήσεων σε ότι έχει να κάνει με την εκκαθάριση. Ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για τα όσα ζητάει ο ερασιτέχνης Εργοτέλης και ταυτόχρονα ο Γιώργος Βρέντζος, ο οποίος έχει εκδηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον του, έχει καλέσει σε δημόσια συζήτηση στο Μαρτινέγκο όλους όσους ενδιαφέρονται για την ομάδα.  

Best of internet