Ναι σε προθεσμία (λόγω ΣτΕ) και μετά 3 χρόνια έξω!

Ναι σε προθεσμία (λόγω ΣτΕ) και μετά 3 χρόνια έξω!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για τις διαγραφόμενες εξελίξεις στο GREXIT.

Όποιος με διαβάζει θα είχε καταλάβει εδώ και καιρό τις διαγραφόμενες τώρα εξελίξεις με τη ΦΙΦΑ και το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Αυτό που τώρα γίνεται είναι ότι έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, δια του κυρίου Κοντονή, μία ολιγοήμερη προθεσμία από την ΦΙΦΑ. Και τη ζήτησε ο Κοντονής, αν κατάλαβα καλά, επικαλούμενος την εκκρεμότητα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Είπε, δηλαδή, ότι η ΕΠΟ έχει προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και ζητάει την ακύρωση της απόφασής του. Κι ότι πρέπει η ΦΙΦΑ να σεβαστεί την ελληνική δικαιοσύνη.

Η ΦΙΦΑ λοιπόν, απ΄ ότι ακούω, θα στείλει μία επιστολή και θα δίνει μία προθεσμία περίπου μίας εβδομάδας, ως τις 9 Απριλίου η, κάπου εκεί κοντά τέλος πάντων. Γιατί είναι να εκδικαστεί η υπόθεση στις 5 Απριλίου και να υπάρξει απόφαση μέσα σε λίγες ημέρες λόγω του κατεπείγοντος.

Προσέξτε, ο Υπουργός ούτε είπε, ούτε καν άφησε να εννοηθεί ότι αν το δικαστήριο αποφανθεί υπέρ του, θα πάρει πίσω την απόφαση. Την απόφασή του θα την στηρίξει και θα την υπερασπιστεί ενώπιον του δικαστηρίου. Και το κατάλαβαν αυτό κι από τη ΦΙΦΑ, ότι δεν κάνει πίσω ο Κοντονής.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Αν το ΣτΕ δεν δικαιώσει την ΕΠΟ, που δεν είναι και το πιο…εύκολο πράγμα να τη δικαιώσει πηγαίνοντας κόντρα σε μία απόφαση της κυβέρνησης, τότε η ΦΙΦΑ θα αποβάλλει την Ελλάδα για τρία χρόνια απ΄όλες τις διοργανώσεις της. Όχι επ΄ αόριστο, αλλά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για τρία χρόνια. Όπερ σημαίνει ότι η τιμωρία είναι κι αμετάκλητη. Γιατί με επ΄ αόριστο τιμωρία, μπορείς να ελπίζεις ότι μετά από λίγους μήνες θα σε δεχθούν πίσω.

Εδώ, όμως, το Κύπελλο δεν θα έχει γίνει. Κι η τιμωρία θα είναι για το Κύπελλο. Δηλαδή, δεν μπορείς εσύ να μην κάνεις το Κύπελλο και μετά η ΦΙΦΑ να σε ξετιμωρήσει. Δεν το κάνεις, δικαίωμά σου, αλλά θα υποστείς τις συνέπειες.

Άρα, οι εξελίξεις θα είναι:

H, το ΣτΕ δικαιώνει την ΕΠΟ και γίνεται το Κύπελλο και δεν έχουμε GREXIT (τουλάχιστον τώρα, γιατί θα έχουμε πάλι ιστορία με το νέο αθλητικό νόμο...).

Η, το ΣτΕ δικαίωνει τον Κοντονή κι αν ο Κοντονής δεν κάνει πίσω η ΦΙΦΑ μας ρίχνει τη πολύ βαριά καμπάνα και "γειά σας".

Η, υπάρξουν τέτοιες διεργασίες μεταξύ Κοντονή-ομάδων-ΕΠΟ μέσα στο προσεχές δεκαήμερο και βρεθεί λύση χωρίς εμπλοκή της ΦΙΦΑ.

Εγώ αυτή την στιγμή δεν μπορώ να δω κάτι άλλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.