Καραγεωργίου: «Μακάρι να προσαρμοστεί γρήγορα ο Σκίμπε»

Καραγεωργίου: «Μακάρι να προσαρμοστεί γρήγορα ο Σκίμπε»

Καραγεωργίου: «Μακάρι να προσαρμοστεί γρήγορα ο Σκίμπε»

Ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε για τη συνάντηση των προπονητών με τον Σκίμπε και ευχήθηκε να προσαρμοστεί γρήγορα ο Γερμανός στον πάγκο της Εθνικής.

Οι δηλώσεις του στο «ΣΠΟΡ FM 94,6»:

Για τη συνάντηση με τον Μίχαελ Σκίμπε και τους υπόλοιπους προπονητές της Σούπερ Λίγκας: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Συζητήσαμε ποδοσφαιρικά. Ήταν πολύ ωραία η συνάντησή μας αυτή. Είμαι 16 χρόνια προπονητής και είναι η πρώτη φορά που κάποιος ομοσπονδιακός προπονητής μάς καλεί να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο. Ήταν πολύ ωραία, ανταλλάξαμε απόψεις μεταξύ μας, σε μία βάση πώς μπορούμε εμείς από τη δική μας πλευρά να βοηθήσουμε για την ανάπτυξη του Έλληνα ποδοσφαίρου και του ποδοσφαίρου μας. Το θέμα είναι πώς θα προπονηθεί ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, ώστε στο μέλλον να αποδώσει καλύτερα. Έχουμε κυρίως μεσοεπιθετικούς και χρειάζεται να χτίσουμε, να δουλέψουν τα τμήματα υποδομής των συλλόγων, και οι μικτές, όπως έκανε και η Γερμανία πριν από μερικά χρόνια. Αυτό είναι κάτι που ανέφερε και ο Σκίμπε. Να φτιάξουμε κάτι όλοι μαζί, να το πάρει η ομοσπονδία και να έχουμε όλοι κέρδος από αυτό. Ο προπονητής ήθελε να κάνουμε μία κουβεντούλα και να πούμε μερικά πράγματα μεταξύ μας. Είπε κάτι γενικό, μία γενική εισήγηση, για τον τρόπο στη Γερμανία και πώς μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Ήταν μία γενικού περιεχομένου συζήτηση και είπαμε να το δούμε στην επόμενη συνάντηση. Χρειάζεται να έρθουν ίσως και οι άνθρωποι που θα κληθούν να το τρέξουν. Εμείς μπορούμε να κάνουμε κάποια προπονητικά προγράμματα. Το οργανωτικό είναι του Κράτους και της Ομοσπονδίας». 

Για τον Σκίμπε και την νέα προσπάθεια που έχει αρχίσει στην Εθνική: «Πρέπει να αρχίσουμε από το μηδέν. Να κάνουμε ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν στο μέλλον την Εθνική. Αυτό χρειάζεται χρόνο και αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι να βρούμε κίνητρα για τους διεθνείς. Στα δύο φιλικά δεν είχαν κίνητρα. Θα μπορούσε να γίνει ένα φιλικό με μία μεγάλη ομάδα, που θα δώσει μεγαλύτερη βάση και θέλει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Προχθές οι διεθνείς ήθελαν να βγάλουν μία υποχρέωση, και κάπως έτσι ήρθε άλλη μία ήττα. Ο προηγούμενος Γερμανός που είχε έρθει, τον βοήθησαν ή το κατάλαβε ο ίδιος, μπόρεσε να μπει ο ίδιος στη νοοτροπία του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Έδειξε σοβαρός άνθρωπος, ήθελε να μας ακούσει όλους και ήθελε να μάθε για τον τρόπο που λειτουργούν οι προπονητές. Όμως εδώ δεν είμαστε Ιταλία όπως ο Στραματσόνι, ή Ουρουγουάη ο Πογέτ, αλλά η Ελλάδα και πρέπει να βρούμε τη δική μας φιλοσοφία». 

Για το αν μπορεί να πετύχει το πλάνο Σκίμπε: «Το ποδόσφαιρο μπορούν να το κάνουν οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Αν κάποιος ενώσει τους παίκτες και τους προπονητές, τότε θα τα καταφέρουν. Έχουν γίνει χιλιάδες συναντήσεις από εκείνους που διοικούν το ποδόσφαιρο και ποτέ δεν έχει γίνει τίποτα. Είδα μία πάρα πολύ καλή διάθεση, μία κοινή γλώσσα που συζητούσαμε… Εδώ γίνεται μία κόλαση, συζητούν και ξανασυζητούν και λένε τα ίδια πράγματα. Πρέπει να τους κλείσουμε σε ένα γραφείο, μέχρι να βρεθεί μία λύση, όπως γίνεται με τον Πάπα».

Best of internet