Κουτσοκούμνης: «Δεν βλέπω θετικά την κατάσταση»

Κουτσοκούμνης: «Δεν βλέπω θετικά την κατάσταση»

Κουτσοκούμνης: «Δεν βλέπω θετικά την κατάσταση»

Άσχημα τα πράγματα για την τύχη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας των FIFA και UEFA, Κώστα Κουτσοκούμνη.

Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα «Καθημερινή»:

- Ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά τη συνάντηση;

«Έως αύριο (σ.σ. σήμερα) το μεσημέρι θα πρέπει να στείλω την έκθεσή μου στην Επιτροπή Εκτάκτων θεμάτων της FIFA, η οποία μπορεί να πάρει ακόμα και τηλεφωνικά απόφαση».

- Τι θα αναφέρετε στην έκθεση;

«Δεν βλέπω θετικά την κατάσταση. Υπάρχουν περιπτώσεις που επισημάνθηκε κρατική παρέμβαση».

- Τι απαντάτε στο αίτημα του κ. Κοντονή να βγουν εκτός ποδοσφαίρου όσοι κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη για αδικήματα σε σχέση με τη δράση τους στο ποδόσφαιρο;

«Δεν μπορεί να το κάνει το κράτος αυτό, όσο διερευνάται μια υπόθεση και δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου. Μπορεί κάποιος να απέχει των καθηκόντων του εφόσον κατηγορείται αλλά δεν μπορεί όλα να εξαρτώνται από το πότε θα δικάσει το δικαστήριο. Δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται με τους νόμους στην Ελλάδα. Ακόμα και ένα βούλευμα αν βγει θα πρέπει να περάσει από έλεγχο».

- Συμφωνήσατε να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές στους ελλαδικούς αγώνες;

«Αυτό που είπα είναι ότι εάν υπάρχουν αμφιβολίες για την ομαλή τέλεση του τελικού Κυπέλλου, εφόσον αυτός είναι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, μπορούν να ζητήσουν ξένους διαιτητές και εμείς να συναινέσουμε και να στείλουμε».

- Ποια είναι η θέση σας για την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η λειτουργία της οποία δεν είναι εναρμονισμένη με τη FIFA;

«Μπορούμε να δούμε ξεχωριστά το θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας. Θα μπορούσε να μας απασχολήσει. Πρότεινα να κάνουμε μία εξάμηνη εργασία για το πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και να αλλάξουμε ότι χρειάζεται. Να τα εξετάσουμε όλα. Πρέπει όμως και ο Υπουργός να κάνει κάποια παραχώρηση».

Best of internet