Η φιλανθρωπική δράση Ολυμπιακού και Μαρινάκη

Η φιλανθρωπική δράση Ολυμπιακού και Μαρινάκη

Gazzetta team
Η φιλανθρωπική δράση Ολυμπιακού και Μαρινάκη

bet365

Η καθημερινή βοήθεια στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, δεν είναι η μοναδική δράση του Ολυμπιακού με γνώμονα το καλό του συνανθρώπου. Το gazzetta.gr θυμίζει όσα έχουν κάνει οι Πειραιώτες με τον Βαγγέλη Μαρινάκη...

Κάθε μέρα, ο Ολυμπιακός στέκεται στο πλευρό των ταλαιπωρημένων προσφύγων που είναι εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά, προσφέροντας φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει τονίσει ότι: «Αισθανθήκαμε ότι ήταν καθήκον μας να παράσχουμε στους ανθρώπους αυτούς τη φροντίδα που δεν μπορούσαν οι ίδιοι να εξασφαλίσουν για τον εαυτό τους. Τους προσφέρουμε ό,τι μπορούμε. Η καρδιά ραγίζει όταν βλέπεις παιδιά και οικογένειες να υποφέρουν. Δεν μπορείς να μείνεις αδιάφορος ή παθητικός».

Παίκτες της ομάδας δίνουν το «παρών» για να βρεθούν κοντά στον κόσμο και παίζουν μπάλα με τα παιδιά που κάθε άλλο παρά ζουν και βιώνουν καθημερινά στιγμές που αρμόζουν σε τέτοια τρυφερή ηλικία...

Πέρα από τη δράση των «ερυθρολεύκων» στο προσφυγικό, υπάρχει φυσικά και η αγαστή και εξαιρετικά σημαντική συνεργασία με τη Unicef για τα παιδιά του κόσμου!

Από το 2013 «κρατάει» αυτή η συνεργασία που έχει σκοπό την ανοσοποίηση παιδιών σε χώρες όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη. Στόχος της συνεργασίας είναι η συγκέντρωση χρημάτων και η ευαισθητοποίηση του κοινού στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες στάθηκαν αρωγοί και στην προσπάθεια ανεύρεσης χρηματικών πόρων με την παρουσία τους και στο Σικάγο, ενώ σε αυτή την Πολιτεία, η σχολή του Ολυμπιακού στήριξε οικονομικά τρία νοσοκομεία.

Σημαντικότατη, φυσικά, η παρουσία στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» της Μαριάννας Βαρδινογιάννη... Για 7η χρονιά ο Ολυμπιακός, επισκέφθηκε τον Ιανουάριο τους μικρούς αλλά τόσο σπουδαίους μαχητές της ζωής μοιράζοντας δώρα και, κυρίως, αυτό που λέει το όνομα του ιδρύματος, δηλαδή ελπίδα.

Ο Ολυμπιακός φροντίζει ιδιαίτερα για τον Δήμο Πειραιά, εκεί όπου τον φετινό Φεβρουάριο, η ΠΑΕ ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, προσφέροντας μέσω του Δήμου Πειραιά, σε περισσότερες από 160 οικογένειες και μοναχικά άτομα αγαθά πρώτης ανάγκης και τρόφιμα.

Στο παρελθόν, έχει υπάρξει και βοήθεια στη διανομή φαγητού σε άπορες οικογένειες, στηρίζοντας το εγχείρημα της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας.

Φυσικά, λόγω και της καταγωγής του από την Κρήτη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα μπορούσε να μην προσέξει και τη γενέτειρά του, δείχνοντας πως είναι δίπλα στους συντοπίτες του, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο πλευρό του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο!

Πέρυσι, προγραμματίστηκε και διεξήχθη φιλικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο τελείωμα της αγωνιστικής περιόδου, με τα έσοδα να πηγαίνουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα