Τα (νέα) δεδομένα στη Football League!

Νίκος Μαρούδας
Τα (νέα) δεδομένα στη Football League!

bet365

Αλλαγή δεδομένων φέρνει σε κορυφή και ουρά, η διαφαινόμενη τιμωρία του Απόλλωνα Σμύρνης μετά την χρησιμοποίηση 6 κοινοτικών ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό. Το gazzetta.gr σας τα παρουσιάζει.

Το πρωτάθλημα της Football League έχει μπει στην τελική του ευθεία και όλα έδειχναν πως θα έχει αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι και το τέλος. Όλα αυτά μέχρι και το πρωί της Τρίτης. Τότε, η ΑΕΛ ανακοίνωσε πως προχωράει σε ένσταση κατά του Απόλλωνα για την ταυτόχρτονη χρησιμοποίηση έξι κοινοτικών ποδοσφαιριστών στη νίκη του επί του Πανελευσινιακού και όλα άλλαξαν.

Αμέσως Πανελευσινιακός, Κέρκυρα, Τρίκαλα και Λαμία κινητοποιήθηκαν και άρχισαν να... ψάχνουν για το τι ισχύει. Τελικά με κάθε επίσημο τρόπο όλοι επικοινώνησαν με την ΕΠΟ και την Football League και διαπίστωσαν πως η ένσταση των Θεσσαλών έχει βάση και ο Απόλλων δεν μπορεί να γλιτώσει με τίποτα την τιμωρία.

Αυτό σημαίνει πως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» χάνει στα χαρτιά (3-0) το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό, τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών και χρηματικό πρόστιμο. Έτσι, όλες οι ομάδες που έχουν συμφέρον από αυτή την εξέλιξη άρχισαν τους... υπολογισμούς. Μαζί με αυτές και το gazzetta.gr, που σας παρουσιάζει τα νέα δεδομένα σε κορυφή και ουρά.

Με το... ενάμιση πόδι στη Σούπερ Λίγκα ΑΕΛ και Κέρκυρα!

Ας αρχίσουμε από την μάχη της ανόδου. Λάρισα και Κέρκυρα φαίνεται πως μετά από αυτή την εξέλιξη «αγκαλιάζουν» τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στη Σούπερ Λίγκα. Οι «βυσσινί» ξεφεύγουν με 10 βαθμούς από την τρίτη θέση, ενώ οι «Φαίακες» με 9.

Με λίγα λόγια, με δεδομένη την τιμωρία του Απόλλωνα, η πρώτη τριάδα έχει ως εξής:

1 ΑΕΛ 56

2 Κέρκυρα 55

3 Απόλλων Σμύρνης 46

- Τρίκαλα 46

Η ΑΕΛ λοιπόν θέλει τουλάχιστον τα 6 από τα εναπομείναντα 9 παιχνίδια για να σφραγίσει και μαθηματικά την άνοδό της. Για την Κέρκυρα τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Αυτό γιατί, οι Φαίακες από τους 9 αγώνες έχουν ήδη πάρει τους 2 (με Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου), άρα ίσως τους φτάνουν και 4 νίκες (+2 που αναφέραμε) για να πανηγυρίσουν και αυτοί την άνοδο. Επί πρόσθετα, έχουν και το ματς με τον Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος πλέον μόνο εύκολο πρόγραμμα δεν έχει. Ενώ όπως γίνεται κατανοητό έχει και τις ίδιες ελπίδες με τα Τρίκαλα, που ήταν γνωστό πως κυνηγούσαν και συνεχίζουν να κυνηγούν ένα... θαύμα.

Μάχη για την τρίτη θέση

Η πρώτη δυάδα φαίνεται λοιπόν να έχει ξεκαθαρίσει. Όμως μεγάλη μάχη θα γίνει, πλέον, για την τρίτη θέση. Μια θέση που μόνο αδιάφορη δεν είναι όσο δεν ξεκαθαρίζει η υπόθεση με την αδειοδότηση της ΑΕΛ.

Με την τιμωρία του Απόλλων, η βαθμολογία για τις ομάδες που κυνηγούν την τρίτη θέση πλέον έχει ως εξής:

3 Απόλλων Σμύρνης 46

- Τρίκαλα 46

5 Λαμία 41

6 Καλλιθέα 40

Σίγουρα Απόλλων και Τρίκαλα είναι τα πρώτα φαβορί για την εξασφάλιση της τρίτης θέσης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει να πάρει ακόμα ένα ματς στα χαρτιά, ενώ η συνέχεια για εκείνη είναι δύσκολη... Από την άλλη, τα Τρίκαλα, έχουν επίσης δύσκολο πρόβλημα καθώς δοκιμάζονται στην έδρα της Λαμίας, αλλά και του Απόλλωνα, ενώ φιλοξενούν και την Λάρισα. Ωστόσο, έχει δύο σίγουρα τρίποντα με Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου στο τέλος του πρωταθλήματος.

Από αυτή την εξέλιξη Λαμία και Καλλιθέα μπορούν θεωρητικά να έχουν εξίσου σημαντικές ελπίδες για την τρίτη θέση. Η πρώτη έχει και το πλέον ευνοϊκό πρόγραμμα, καθώς έχει Κέρκυρα, Τρίκαλα στην έδρα της, ενώ το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχει είναι στις Σέρρες. Αντίθετα η Καλλιθέα φαίνεται να έχει το πιο δύσκολο έργο. Αρχικά την αγωνιστική αυτή πάει στη Λάρισα, στη συνέχεια έχει δύο εύκολα τρίποντα, αλλά έχει και Απόλλων, πάει στον Εύοσμο, αλλά και στην Ελευσίνα, σε έδρες που λογικά θα... καίγονται για την παραμονή.

«Σφαγή» στην ουρά

Τα πράγματα είναι εξίσου σημαντικά και στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αγροτικός Αστέρας, Χανιά, Πανελευσινιακός και Παναχαϊκή είναι σε αυτή την δύσκολη θέση με τους Κρητικούς και τους Πατρινούς να είναι οι... αδικημένοι των τελευταίων εξελίξεων.

Αυτό γιατί εδώ δεν μιλάμε μόνο για την διαφαινόμενη νίκη του Πανελευσινιακό στα χαρτιά επί του Απόλλωνα. Έχουμε και την αφαίρεση τριών βαθμών στα Χανιά για την μη πληρωμή των διαιτητών του αγώνα με την Κέρκυρα και κατά συνέπεια την μη διεξαγωγή του αγώνα που έδωσε το ξεκούραστο τρίποντο στους «Φαίακες».

Έτσι τα πράγματα στην ουρά με το διαφαινόμενο τρίποντο του Πανελευσινιακού και την διαφαινόμενη αφαίρεση τριών βαθμών στα Χανιά, έχουν ως εξής:

13 Αγροτικός Αστέρας 24

14 Πανελευσινιακός 23

15 Χανιά 22

16 Παναχαϊκή 20

Η Παναχαϊκή έχει δυο παιχνίδια λιγότερα και θα φτάσει στα τρία από τους υπόλοιπους, άρα μπορεί να θεωρεί πως έχει περισσότερες ελπίδες. Ο Πανελευσινιακός δείχνει ένα καλό πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια, δεν έχει εύκολο πρόγραμμα, αλλά έχει ακόμα ένα τρίποντο στα χαρτιά. Δύσκολο πρόγραμμα έχει ο Αγροτικός Αστέρας, αλλά έχει και Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου στη συνέχεια και φαίνεται να έχει μια καλή βάση για την παραμονή. Ερωτηματικό είναι τα Χανιά, που ανεξαρτήτως προγράμματος κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το μέλλον...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα