Ζαμάνης: «Είμαστε σίγουροι ότι θα πάρουμε άδεια»

Gazzetta team
Ζαμάνης: «Είμαστε σίγουροι ότι θα πάρουμε άδεια»

bet365

Για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Πανιώνιο μίλησε ο αθλητικός του διευθυντής, Νίκος Ζαμάνης, εκφράζοντας, μεταξύ άλλων, τη σιγουριά του για την αδειοδότηση των «κυανέρυθρων».

Για την εντυπωσιακή φετινή πορεία του Πανιωνίου, την παραμονή του Μαρίνου Ουζουνίδη, το ενδεχόμενο παραχώρησης του Τάσου Μπακασέτα, αλλά και το θέμα της αδειοδότησης μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Νίκος Ζαμάνης, δηλώνοντας σίγουρος πως οι «κυανέρυθροι» θα εξασφαλίσουν την άδεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Για το αν τον εκφράζει ο χαρακτηρισμός «συμπρόεδρος» που του είχε αποδώσει στο παρελθόν από το Χρήστο Δάρρα: «Με εκφράζει περισσότερο η δουλειά και η προσπάθειά μας να φέρουμε την εξυγίανση στον Πανιώνιο. Μας ενδιαφέρει αυτό το σύλλογο να τον βάλουμε σε ένα καλούπι εξυγίανσης και ήδη έχουμε μπει σε πολύ καλά μονοπάτια. Είναι ο πρώτος στόχος μας. Έχουμε πάρει μια ομάδα με 6,5 εκατομμύρια χρέη και κοιτάμε να βγάζουμε προς τα έξω το καλό πρόσωπο του Πανιωνίου. Αυτός ο σύλλογος έχει μεγάλη οντότητα, έχει μεγάλη ομάδα, αν σκεφτούμε μόνο τα κύπελλα που έχει πάρει, τις θέσεις που έχει κατακτήσει και τους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει. Τα τελευταία 30-40 χρόνια, δηλαδή την καινούρια γενιά, θα δούμε ότι έχει βγάλει τους μεγαλύτερους παίκτες στην Ελλάδα και έχει πετύχει πολλά πράγματα. Και δεν άξιζε να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση».

Εξασφάλισε 5% bonus στην Sportingbet σε κάθε κερδισμένο στοίχημα στο παιχνίδι Ρουμανία - Ισπανία.

Για τα συναισθήματα που του δημιουργεί η φετινή πορεία, με δεδομένο ότι στο τέλος της περσινής σεζόν η ομάδα ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής: «Αισθανόμαστε πολύ ωραία. Όποιος και να ήταν στη θέση μας, έτσι θα αισθανόταν. Ό,τι έγινε, βέβαια, έγινε μέσα από μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Όχι ότι περιμέναμε να βγούμε Ευρώπη, αλλά παίζαμε κάθε αγωνιστική έναν τελικό, γιατί είπαμε από την αρχή ότι φέτος δεν θα πάμε να σωθούμε, αλλά κοιτάμε για κάτι καλύτερο. Φυσικά, δεν είχαμε βάλει στόχους για Ευρώπη, αλλά για κάτι καλύτερο, γιατί ο Πανιώνιος πρέπει να πάψει κάθε χρόνο να αγωνίζεται έχοντας μόνο στο μυαλό του το πώς θα σωθεί. Δεν νομίζω η ιστορία του αρμόζει σε τέτοιο στόχο, αλλά του αξίζει κάτι παραπάνω.

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ομάδα στο εξωαγωνιστικό κομμάτι: «Έχουμε πληρώσει περισσότερο από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ στο κράτος. Θέλουμε να εξυγιάνουμε το σύλλογο. Αναλάβαμε μια ομάδα με μεγάλα χρέη και, μόλις τελειώσει η χρονιά, θα τα πούμε όλα όσα βρήκαμε και παραλάβαμε. Εμείς τουλάχιστον έχουμε κάνει αν μη τι άλλο την πιο σωστή διαχείριση που έχει γίνει ποτέ στην ομάδα».

Αναφορικά με το θέμα της αδειοδότησης: «Είμαστε σίγουροι ότι θα πάρουμε άδεια. Ο Πανιώνιος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το άρθρο 106. Δεν ήταν ποτέ η ΠΑΕ σε αυτό το άρθρο, αλλά κάποια στιγμή ο ερασιτέχνης και δεν μπορώ να καταλάβω πώς λέγονται κάποια τέτοια πράγματα τον τελευταίο καιρό. Οικονομικά θα δουν ότι υπάρχουν πρακτικά στη Σούπερ Λίγκα που διακανονίζαμε και πληρώναμε παίκτες. Κινούμαστε πολύ καλά και με την εσωτερική και με την εξωτερική αδειοδότηση και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε».

Για την παραμονή του Μαρίνου Ουζουνίδη: «Ο Μαρίνος θα μείνει στην ομάδα. Θα γίνει η ανανέωση του συμβολαίου, πιστεύω μέσα στην άλλη εβδομάδα. Ο Μαρίνος είναι και καλός προπονητής και καλός παιδαγωγός. Ξέρει να κάνει καλό rotation κι εμείς είμαστε πάντα δίπλα του».

Για το πού οφείλεται η συνεχής παραγωγή παικτών: «Είναι μια ομάδα που συγχωρεί τα λάθη στους παίκτες και τους βοηθάει να μάθουν μέσα από αυτά. Στις ακαδημίες γίνεται σωστή δουλειά, αν και τώρα μας έχει στοιχίσει που χάσαμε το αθλητικό κέντρο. Πιστεύω, όμως, ότι του χρόνου θα καταφέρουμε να φτιάξουμε το δικό μας, κάτι που είναι μέσα στις προτεραιότητές μας. Πιστεύω ότι δουλεύουμε καλά τα παιδιά και έχουμε μια ομάδα που τους δίνει ιδιαίτερη προσοχή και αυτοί που αξίζουν έχουν διαφορετική διαχείριση. Τους δίνεται η δυνατότητα να δείξουν περισσότερα από κάποια άλλη ομάδα. Όπως είπα, τους συγχωρεί τα λάθη. Όταν ένας παίκτης έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει, ο Πανιώνιος του δίνει και του ξαναδίνει την ευκαιρία να το κάνει και να το εφαρμόσει μέσα στο γήπεδο. Ίσως έτσι να γίνεται ζημιά στην ομάδα, αλλά από την άλλη κάνει καλό στον παίκτη και υπάρχει σωστή μεταχείριση. Οι άλλες ομάδες μπορεί να μη συγχωρούν κάποιον παίκτη που θα κάνει λάθη σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά ο Πανιώνιος τον συγχωρεί, γιατί ο παίκτης θα μάθει μέσα από τα λάθη που θα κάνει στο παιχνίδι και όχι στην προπόνηση».

Για το πώς ο Πανιώνιος έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια που έχει συναντήσει τα τελευταία χρόνια: «Είναι ιστορική ομάδα, είναι ομάδα με μέταλλο και αυτό που του δίνει τη δυνατότητα να βγαίνει αλώβητος απ’ όλες τις δύσκολες καταστάσεις που του έχουν τύχει».

Για το πότε θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του ο Πανιώνιος, χωρίς να χρειάζεται να πουλάει βασικούς παίκτες: «Πιστεύω ότι σε μια διετία η ομάδα θα τα καταφέρει και σε αυτόν τον τομέα. Εμείς θα πουλήσουμε παίκτες για να εξυγιάνουμε την ομάδα και να την κάνουμε καλύτερη και όχι για να βάλουμε λεφτά στο παντελόνι μας».

Για το αν και πόσοι παίκτες θα παραχωρηθούν το καλοκαίρι: «Θα το δούμε. Αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι είναι πως ό,τι λεφτά θα πάρουμε, αυτά θα πάνε στην εφορία και στο ΙΚΑ».

Για τον Μπακασέτα: «Θα δούμε τι θα γίνει. Ακόμη δεν είμαστε σίγουροι. Έχουμε κάνει κάποια κουβέντα με τον ΠΑΟΚ, αλλά υπάρχουν επαφές και με άλλες ομάδες. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτε με σιγουριά».

Για το αν η ΠΑΕ θα κινηθεί δικαστικά: «Δεν έχει πάει τίποτε στην άκρη. Έχω δώσει το λόγο μου ότι το συγκεκριμένο θέμα θα πάει στη δικαιοσύνη και από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη θα είναι αυτή που θα βγάλει το συμπέρασμά της. Στο τέλος της χρονιάς θα γίνουν όλες οι ενέργειες που πρέπει.».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πιστεύω ότι και οι τέσσερις μεγάλες ομάδες, αλλά και οι υπόλοιπες πρέπει να βρουν ένα κοινό σημείο εκκίνησης και πρέπει όλοι να βάλουν νερό στο κρασί τους για το καλύτερο του ποδοσφαίρου. Γιατί αύριο μεθαύριο δεν θα έχουμε καν ποδόσφαιρο, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Για την κίνηση του Πανόπουλου: «Πρέπει να ξέρουμε και εμείς οι υπόλοιποι πλην των τεσσάρων τι θα κάνουμε, γιατί πρωτάθλημα χωρίς εμάς δεν γίνεται. Πιστεύω ότι θα επαναληφθεί και η κίνηση των 12, αλλά και των τεσσάρων που πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να τα βρουν. Γιατί μόνο έτσι μπορούν να διορθώσουν το ποδόσφαιρο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα