Σαβίσεβιτς: «Κρόιφ, ο καλύτερος στον κόσμο»

Gazzetta team
Σαβίσεβιτς: «Κρόιφ, ο καλύτερος στον κόσμο»

bet365

Ο Ντέγιαν Σαβίσεβιτς βρέθηκε στη χώρα μας για το φιλικό με το Μαυροβούνιο και μίλησε για την Εθνική μας, την χώρα του, τις μνήμες από την Αθήνα και τον Γιόχαν Κρόιφ στην κάμερα της ΕΡΤ.

Στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μίλησε ο Ντέγιαν Σαβίσεβιτς, μια από τις μεγάλες μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου για το φιλικό απέναντι στην Εθνική μας.

Ο «μάγος των Βαλλκανίων» είχε μιλήσει πρώτα στο gazzetta.gr. Θυμηθείτε εδώ τη συνέντευξή του.

Την Εθνική Ελλάδος πως την είδατε;

«Η Ελλάδα ήταν για πολλά χρόνια μια ωραία έκπληξη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Euro 2004. Κατάφερε πολλά και αυτό σημαίνει πως έγινε καλή δουλειά. Δεν περίμενα πως θα αποκλειστεί από τα τελικά στη Γαλλία. Τώρα κάνει μια νέα αρχή, με νέο προπονητή. Έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες , που παίζουν σε σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Ντόρτμουντ, η Ρόμα, ο Ολυμπιακός, η Μπενφίκα. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα αποσπάσει θετικά αποτελέσματα και θα προκριθεί στο Μουντιάλ γιατί έχει ποιότητα στο παιχνίδι της».

Η Αθήνα είναι αξέχαστη για εσάς;

«Έρχομαι συχνά στην Αθήνα, γιατί μου αρέσει ως πόλη. Βέβαια η γλυκιά ανάμνηση από τον τελικό και την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1994 είναι μια αξέχαστη στιγμή. Εδώ έκανα, πιστεύω, το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας μου».

Αξέχαστο και το δικό σας γκολ...

«Ήταν η ομάδα σε μεγάλη μέρα (18-5-94) και εγώ πέτυχα το 3-0 με ένα πράγματι ωραίο γκολ. Είναι μια από τις ωραίες μου στιγμές».

Νικήσατε την Μπαρτσελόνα του Κρόιφ, που έφυγε απρόσμενα από τη ζωή.

«Ήταν μια πολύ κακή είδηση, που έμαθα εδώ στην Αθήνα. Τι κακή συγκυρία! Ο Κρόιφ ήταν σπουδαίος εντός και εκτός γηπέδου. Για μένα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου».

Είναι πιο εύκολο τελικά να παίζεις μπάλα ή να είσαι πρόεδρος;

«Σαφώς είναι καλύτερα να είσαι παίκτης γιατί εξαρτάσαι μόνο από τον εαυτό σου, ενώ ως πρόεδρος εξαρτάσαι από τους παίκτες (σ.σ. γέλια)».

Τέλος, για την ήττα της Εθνικής Μαυροβουνίου από την Εθνική μας, τόνισε: «Σε αυτό το ματς δεν είχαμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας, αφού έλειψαν οι Γιόβετιτς, Σάβιτς, Μπάσα, Πόλεκσιτς. Είμαστε μια χώρα 650 χιλιάδων ανθρώπων και δεν έχουμε την πολυτέλεια της άμεσης αντικατάστασης ικανών ποδοσφαιριστών. Έχουμε και εμείς νέο προπονητή (σ.σ. Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς)και νομίζω πως ήταν ένα καλό τεστ. Βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο, αφού μερικοί παίκτες είναι στη δύση της καριέρας τους και ήλθαν νεώτεροι».

 

Τελευταία Νέα