Εβδομάδα... φωτιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Δημήτρης Τομαράς
Εβδομάδα... φωτιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

bet365

Ακόμα μία καθοριστική εβδομάδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την... ατζέντα να περιλαμβάνει εκδίκαση της αίτησης της ΕΠΟ στο ΣτΕ, συνάντηση FIFA / UEFA με Κοντονή και Δ.Σ. στην Super League!

Από το Gazzetta.gr έχετε ενημερωθεί έγκυρα και έγκαιρα για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε σχέση με την επόμενη... ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εβδομάδα που μπαίνουμε μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μία εβδομάδα... φωτιά!

Καταρχήν από την Δευτέρα και μετά ο Σταύρος Κοντονής θα αρχίσει μία νέα σειρά επαφών για να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι τρεις μεγάλοι, μετά την αποτυχία της συνάντησης την περασμένη Πέμπτη. Μία ημέρα μετά την Τρίτη εκδικάζεται στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της απόφασης Κοντονή για την διακοπή του Κυπέλλου, κίνηση που έχει γίνει από πλευράς ΕΠΟ.

Στην συνέχεια υπάρχει ακόμα μία καθοριστική ημέρα. Είναι η Τετάρτη, οπότε και στις 12.00 έχει κλειστεί το ραντεβού FIFA / UEFA με τον Σταύρο Κοντονή. Ο Υπουργός ελπίζει πως η απόφαση του ΣτΕ θα τον δικαιώσει για να έχει ένα... όπλο στα χέρια του. Σημειώνεται πως ο Υπουργός Αθλητισμού πρόκειται να αναχωρήσει την ερχόμενη Πέμπτη (31/3) για Θεσσαλονίκη ενώ την Παρασκευή (1/4) εκπνέει η διορία που του έχουν δώσει οι FIFA και UEFA, απειλώντας με κυρώσεις.

Εδώ μπορείτε να θυμηθείτε όλα τα δεδομένα αναφορικά με την επαφή των δύο πλευρών. Ο Κύπριος Κώστας Κουτσοκούμνης ως στέλεχος της επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών θα έρθει ως επικεφαλής της FIFA αλλά και της κοινής αντιπροσωπείας με UEFA, όπως σας έχουμε γράψει πρώτοι.

Θα έχει μαζί του τον Ελβετό Πρίμο Κορβάρο επίσης από το τμήμα των Εθνικών Ομοσπονδιών. Επίσης το νομικό στέλεχος της UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλο. Ορισμένες πηγές το άφηναν ανοιχτό για την παρουσία του Γ.Γ. της UEFA, Θεόδωρου Θεοδωρίδη.
Το ένα ζήτημα προς συζήτηση αφορά στο Κύπελλο. Τα άλλα δύο που θα σταθούν πολύ οι FIFA / UEFA είναι η υφιστάμενη νομοθεσία για το ντόπινγκ και τα τρία σημεία που... καίνε την ΕΠΟ αλλά και η τροπολογία που πάει να περάσει για την αλλαγή του συστήματος των εκλογών. Τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο κ. Κοντονής επιμείνει στην θέση του κυρίως για το Κύπελλο; «Τότε θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση και όλα θα είναι ανοιχτά», ήταν το σχόλιο από στελέχη των δύο Ομοσπονδιών προ ημερών στο Gazzetta.gr.
Αναφορικά με την ΕΠΟ ακόμα και η παρουσία του ίδιου του Γιώργου Γκιρτζίκη είναι πιθανή στην επαφή των δύο διεθνών Συνομοσπονδιών με τον κ. Κοντονή. Η ΕΠΟ από μέρους της θέλει να έχει τουλάχιστον δύο στελέχη της παρόντα στην κουβέντα που θα γίνει.
Επίσης την ίδια ημέρα δύο ώρες μετά υπάρχει Δ.Σ. στην Super League (Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 στις 14:00). Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1/ Υποβολή εισήγησης του Συνεταιρισμού προς την ΕΠΟ για την τροποποίηση των κανονισμών και του καταστατικού της ΕΠΟ.
2/ Κεντρική χορηγία του Συνεταιρισμού για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους και συναφή οικονομικά ζητήματα.
3/ Ζήτημα αναμόρφωσης του διοικητικού μοντέλου του Συνεταιρισμού δια της θεσμοθέτησης θέσης εκτελεστικού προέδρου του Δ.Σ. μη προερχόμενου από ΠΑΕ (σ.σ. τεχνοκράτης πρόεδρος και ενώ η άτυπη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας για αυτό το θέμα είχε ματαιωθεί).
4/ Ορισμός του αναβληθέντος αγώνα Ηρακλής - Ολυμπιακός.
5/ Ημερομηνία έναρξης πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2016–17.
6/ Θέματα αγωνιστικού και τηλεοπτικού προγραμματισμού αγώνων πρωταθλήματος (σε σχέση με τους αγώνες Κυπέλλου για την αγωνιστική περίοδο 2016-17).
7/ Αίτημα ΠΑΕ ΑΕΚ περί ανακατονομής των τηλεοπτικών εσόδων περιόδου 2015-16 και διεργασίες για την ανακατονομή τηλεοπτικών εσόδων (για το σύνολο των ΠΑΕ) για τις αγωνιστικές περιόδους 2016-17 ως και 2018-19.
8/ Ημερομηνίες και τόπος διεξαγωγής των αγώνων τελικής κατάταξης για τα πρωταθλήματα Super League Κ17 και Κ15 (τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου).
9/ Επιλογή επίσημου προμηθευτή μπάλας πρωταθλήματος Super League αγωνιστικής περιόδου 2016–17.
10/ Έναρξη της διαδικασίας διαγωνισμού ασφάλισης ποδοσφαιριστών για τις αγωνιστικές περιόδους 2016-17 και 2017-18.
11/ Διάφορα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα