Ας μην απορούν οι ΠΑΟΚτσήδες…

Ας μην απορούν οι ΠΑΟΚτσήδες…

Ας μην απορούν οι ΠΑΟΚτσήδες…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου μέσω του blog του αναλύει την βαριά τιμωρία του ΠΑΟΚ και εκφράζει τις σκέψεις του...
Ότι ο ΠΑΟΚ θα τιμωρούνταν αυστηρά για τα γεγονότα στον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ήταν γνωστό και δεδομένο. Υπήρξε διακοπή της αναμέτρησης και επεισόδια. Όσοι μπήκαν στο γήπεδο μετά το πέναλτι που δεν έδωσε ο Αθηναίος διαιτητής και φυσικά όλοι οι άλλοι απέξω, ήξεραν τις συνέπειες. Ξέρετε… εδώ δεν είναι πολύ εύκολο να σε βιάζουν και να κάθεσαι να το απολαμβάνεις… Έσφαλες, αλλά βέβαια θα τιμωρηθείς.
Πάμε παρακάτω…
Για τους ΠΑΟΚτσήδες που μπορεί να απορούν για το μέγεθος της ποινής, η οποία πραγματικά είναι η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί σε ομάδα μετά από διακοπή αγώνα (είχαμε και άλλες τέτοιες μαζί με επεισόδια αν θυμάστε…) πρέπει να θυμίσουμε ότι:
Αυτά στα οποία έχετε συνηθίσει στην Ελλάδα (γι’ αυτές και άλλες περιπτώσεις) ΔΕΝ ισχύουν στον ΠΑΟΚ.
Να θυμάστε ότι ο δικός σας πρόεδρος ΠΟΤΕ δεν κατηγορήθηκε για…
«… συνομιλίες στις οποίες εσύ μεν ακούγεσαι να δίνεις εντολές στους Θόδωρο Κουρίδη και Γεώργιο Σαρρή για ορισμούς διαιτητών στα παιχνίδια των play off της football League και για την διαμόρφωση της απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος, ο δε Ιωάννης Βρέτζος διαβεβαιώνει τον πρόεδρο του Εθνικού Γαζώρου ότι η απόφαση της Πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΑΕ για τον ίδιο ως άνω αγώνα, ήταν ευνοϊκή για τον Εθνικό Γαζώρου λόγω της δικής σου παρέμβασης στην επιτροπή αυτή».
Δεν έχει τέτοια ευχέρεια ο Σαββίδης και σίγουρα δεν θα ήταν στη θέση του και στο ποδόσφαιρο, αν κατηγορούνταν ότι…
«ενεργώντας με πειθώ και φορτικότητα προκάλεσες σε άλλον την απόφαση να τελέσει την κακουργηματική πράξη της από κοινού δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.
Συγκεκριμένα η παρέμβασή σου είχε σκοπό την έκδοση ευνοϊκών υπέρ της ομάδας football League Εθνικός Γαζώρου αποφάσεων των αρμόδιων πειθαρχικών επιτροπών επί της υποθέσεως μη διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Εθνικός Γαζώρου-Τυρνάβου».
Δεν μπορεί και δεν θέλει ο Σαββίδης να έχει τέτοιες επαφές (όπως κατηγορούνται άλλοι πρόεδροι) για να επηρεάζει αποφάσεις που αφορούν άλλες ομάδες, αλλά προφανώς και τη δική του…
Από την άλλη φίλοι του ΠΑΟΚ, εσείς ΠΟΤΕ δεν θα έχετε διαιτητές που θα ξεχνούν να αναφέρουν τα γεγονότα που συμβαίνουν στα γήπεδα και μια και δυο και τρεις φορές, διαιτητές που όλως τυχαίως μετά… παίρνουν προαγωγή και γίνονται διεθνείς.
Νομίζω ότι γίνομαι κατανοητός…
Για τον ΠΑΟΚ λοιπόν υπάρχει δικαιοσύνη και αποδίδεται…
Αυτά για τους ΠΑΟΚτσήδες που αναρωτιούνται… πώς και γιατί υπάρχει δικαιοσύνη για την δική τους ομάδα και όχι για άλλες…
Πάμε τώρα και σε κάποια στοιχεία της χθεσινής απόφασης που… απλά προκαλούν ερωτηματικά.
Το πρώτο έχει να κάνει με την αφαίρεση πέντε βαθμών. Όλοι γνωρίζαμε πριν την εκδίκαση, ότι ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει είτε με μείον τρεις, είτε με μείον έξι βαθμούς, με το τελευταίο βέβαια να είναι πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα. (Δεν ξεχνάμε άλλους αγώνες που διακόπηκαν στο ΟΑΚΑ και στην Λεωφόρο και τις ποινές που επιβλήθηκαν…).
Όλοι καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το μείον πέντε προέρχεται από συμψηφισμό και όπου υπάρχει συμψηφισμός, δημιουργούνται σκέψεις για την λογική και το σκεπτικό της ποινής.
Από εκεί και πέρα οι προβληματισμοί για την λογική της συνολικής ποινής, αυξάνονται λόγω του τι έγινε με τους αγώνες ΠΑΟΚ-Πανιώνιος και ΠΑΟΚ-Καλλονή. Αν δεν το ξέρετε ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με μία συν μία αγωνιστική επειδή σε αυτά τα ματς άναψαν πυρσοί! Και όμως! Λόγω μίας ανενεργής διάταξης στον ΚΑΠ, ο ΠΑΟΚ, την συγκεκριμένη κρίσιμη στιγμή, γίνεται η ΠΡΩΤΗ ομάδα που τιμωρείται με αυτή την ποινή. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν κατηγορηθεί για άναμμα πυρσών και πέντε-έξι-εφτά φορές, ΠΟΤΕ καμία δεν τιμωρήθηκε με ποινή έδρας. Και τώρα… έγινε η έκπληξη με τον ΠΑΟΚ!
Οι άνθρωποι του οποίου (με αυτά και με αυτά) γίνονται καχύποπτοι.
Η έφεση θα γίνει, θα δικαστεί την ερχόμενη ή την μεθεπόμενη Τετάρτη και στην επιτροπή εφέσεων οι τακτικοί δικαστές που πλέον την αποτελούν, δεν γίνεται να μην σταθούν στη λογική…
Με αυτά και με αυτά, η ομάδα του ΠΑΟΚ, οι νεαροί παίκτες και ο Ίβιτς πιέζονται περισσότερο! Οι τρεις αγώνες που απομένουν ήταν σημαντικοί και τώρα έγιναν… τελικοί!
* Κάτι τελευταίο: Στο σημερινό του σχόλιο, ο Ιβάν Σαββίδης είναι φανερό ότι τα βάζει και με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο Σαββίδης απορεί (και δεν έχει άδικο) πώς είναι δυνατόν να υπάρχει πρόβλημα, να το βιώνεις στο πετσί σου κάθε μέρα, να έχεις έναν θύτη και πολλά θύματα και εσύ που είσαι μέσα στα θύματα να… αφήνεις τον θύτη ανενόχλητο χωρίς να τον πιέζεις να συζητήσει, να εκτεθεί ή να δεσμευτεί για οποιαδήποτε αλλαγή. Με την αδράνεια ποιος κέρδισε… τί;
Ή θέλεις λύση ή μένεις στους τύπους, όπως εξάλλου κάνει και ο αντίπαλος που «βολεύεται» με την απραξία.
Η λογική… «αυτός λόγω απαγόρευσης δεν επιτρέπεται να συμμετέχει» τον βοηθάει και αφήνει το πρόβλημα να παραμένει και να εξελίσσεται… ανενόχλητο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.