Το «τανκ» από Κολομβία στην κορυφή! (poll)

Το «τανκ» από Κολομβία στην κορυφή! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Το «τανκ» από Κολομβία στην κορυφή! (poll)

bet365

Ο Φελίπε Πάρντο αναδεικνύεται στην πιο σημαντική μεταγραφή της χρονιάς στον Ολυμπιακό. Από κοντά του οι Εστέμπαν Καμπιάσο και Ιντέγιε Μπράουν. Διαβάστε το θέμα και ψηφίστε!
Ο Ολυμπιακός φέτος έκανε στο σύνολο του 15 μεταγραφές (σ.σ. στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο καθώς τον Γενάρη δεν έγιναν προσθήκες). Υπήρξαν παίκτες που καλά καλά δεν πάτησαν το πόδι τους στον Ρέντη. Άλλοι που έφυγαν εν μέσω της προετοιμασίας. Και άλλοι που έφυγαν μεσούσης της περιόδου. Ας επικεντρωθούμε σε όσους έβγαλαν την χρονιά με τον Κολομβιανό άσο Φελίπε Πάρντο να αναδεικνύεται σε λίρα 100 για την ομάδα του, έχοντας γυρίσει ματς, έχοντας σκοράρει και έχοντας βγάλει ασίστ.
ΦΕΛΙΠΕ ΠΑΡΝΤΟ: Από 2η πιο πετυχημένη μεταγραφή του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό βγαίνει πρώτη. Ματσάρα στο Λονδίνο με την Άρσεναλ και σούπερ στη νίκη - ανατροπή με Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Καραϊσκάκη, όπου προερχόμενος από τον πάγκο γύρισε μόνος του το ματς με δύο προσωπικά του τέρματα. Και φυσικά αρκετά άλλα καλά παιχνίδια. Τα συνολικά του στατιστικά είναι πολύ καλά για εξτρέμ: 28 αγώνες, 6 γκολ και 7 ασίστ. Και ο Ολυμπιακός με μόλις 1,5 εκατ. ευρώ τον κάνει δικό του οριστικά και αμετάκλητα.
Εξαιρετικά δυνατός παίκτης με ταχύτητα και καλές πλαγιοκοπήσεις που στην μέρα του είναι ικανός να... αναστατώσει κάθε άμυνα. Με τρομερή ταχυδύναμη για την σωματοδομή του. Είχε κλείσει το α' μισό του 2015 στον Ολυμπιακό με 17 αγώνες, 3 τέρματα και 3 ασίστ. Συνολικά στην Ευρώπη πάντως ήταν πιο θετικός σε σχέση με την Super League. Η απουσία του στα ματς με την Άντερλεχτ άλλωστε έδειξε να επηρεάζει πολύ τον Ολυμπιακό. Εάν δεν είχε βγάλει ορισμένους τραυματισμούς θα είχε βοηθήσει ακόμα πιο πολύ. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί του. Είναι και η δουλειά που κάνει χωρίς την μπάλα. Η κίνησή του, το πως καλύπτει χώρους, το πως πιέζει αλλά και το πως κερδίζει μέτρα και ξεμαρκάρεται. Και φυσικά οι πλαγιοκοπήσεις του που αποτελούν μόνιμη εστία κινδύνου για κάθε άμυνα.
ΕΣΤΕΜΠΑΝ ΚΑΜΠΙΑΣΟ: Ήταν ένα πολύ μεγάλο... μπαμ του καλοκαιριού, για το οποίο ενημερωθήκατε πρώτοι από το Gazzetta.gr. Στα 35 του ο άλλοτε κάτοχος Champions League με την Ίντερ - με την οποία πήρε τρεμπλ - ήρθε στην Ελλάδα για να βοηθήσει με την μεγάλη ποιότητα και την τρομερή εμπειρία του. Στο Champions League βοήθησε αισθητά και ειδικά στον αγώνα του Emirates και στην Ελλάδα. Το τελευταίο διάστημα που είχε επανέλθει πλήρως από τα προβλήματα τραυματισμών του έκανε πολύ καλά ματς εντός των συνόρων, συμβάλλοντας για τα καλά σε μεγάλα ματς όπως στον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αλλά και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, καθώς εκτός των άλλων σκόραρε και στα δύο αυτά ματς, οδηγώντας την ομάδα του στην ανατροπή (σ.σ. έκανε το 1-1 και στις δύο περιπτώσεις). Μέχρι στιγμής έχει 19 ματς στα πόδια του με 4 γκολ και 2 ασίστ. Ήταν σίγουρα από τις πιο σημαντικές φετινές προσθήκες των Πειραιωτών.
ΙΝΤΕΓΙΕ ΜΠΡΑΟΥΝ: Τρομερά δυνατό κορμί, μαχητής, γρήγορος και πάντα επικίνδυνος με ασίστ και με γκολ ο Νιγηριανός διεθνής άσος πέρασε ένα διάστημα κόπωσης και ντεφορμαρίσματος με... αφλογιστία στο σκοράρισμα στις αρχές του 2016, που στοίχισε στην Ευρώπη στον Ολυμπιακό. Ο 27χρονος άσος που έπαιξε κυρίως φορ περιοχής (αλλά και ενίοτε πλάγιος) στον Ολυμπιακό με τον πειραϊκό σύλλογο είχε 33 ματς, 11 τέρματα και 5 ασίστ. Έβαλε το... χρυσό γκολ στο Ζάγκρεμπ και ενώ ήταν πολύ καλός σε μεγάλα ντέρμπι όπως με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όπου επίσης βρήκε δίχτυα. Σκόραρε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη στον β' γύρο. Ο Ιντέγιε θα μπορούσε να ήταν η Νο1 μεταγραφή του Σίλβα, ωστόσο η πτωτική του πορεία από ένα σημείο και μετά τον άφησε πίσω.
ΕΡΝΑΝΙ: Για τον Ερνάνι τα έχουμε γράψει ξανά. Για έναν τόσο ποιοτικό, χαρισματικό και γρήγορο παίκτη - που αποκτήθηκε μετά από εισήγηση του Σίλβα ενώ τον ήθελε και ο Βίτορ Περέιρα όταν ήταν στο Λιμάνι - ο Ολυμπιακός ήθελε περισσότερα και το κάτι παραπάνω ειδικά στην Ευρώπη. Ο Ίβηρας τεχνικός δεν ήταν ευχαριστημένος ούτε από την συνολική του εικόνα. Τον Γενάρη ήταν μία ανάσα από το να φύγει για να πάει πίσω στην Πόρτο. Τελικώς αν και τραυματίας παρέμεινε στην ευρωπαϊκή λίστα.
Σε 21 συμμετοχές του ο Ερνάνι είχε 6 γκολ (σ.σ. τα 4 στο Κύπελλο και τα 2 εξ αυτών στο 2-2 με τον Πλατανιά) και 4 ασίστ (σ.σ. την μία στο 3-1 του Ολυμπιακού με τον Αστέρα στο κεκλεισμένων των Θυρών ματς του Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα). Κέρδισε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ το πέναλτι από το οποίο έγινε το 4-0 από τον Φορτούνη. Γενικά το πρόσημο δεν είναι θετικό, παρότι οι αριθμοί του ήταν ιδιαίτερα καλοί. Τακτικά απείθαρχος και με αυξομειώσεις στην απόδοσή του.
ΣΕΜΠΑ: Ακόμα μία προσωπική επιλογή του Σίλβα. Ξεκίνησε αρκετά καλά την χρονιά αλλά από ένα σημείο και μετά και ειδικά από τον Γενάρη και έπειτα απογοήτευε διαρκώς και όποτε και εάν έπαιζε. Είναι ποδοσφαιριστής που κοιτάζει να ακολουθεί την τακτική, είναι δυνατός και ιδιαίτερα καλός στο πρέσινγκ ψηλά και σε κλεψίματα. Αποδείχθηκε όμως πως δεν ήταν τόσο γρήγορος και ενώ δεν έχει και την απαιτούμενη τεχνική. Ο Σίλβα όταν τον έκλεισε τον είχε στο μυαλό του και για εξτρέμ - που έπαιζε κυρίως - και για στράικερ. Ο 23χρονος σε 30 αγώνες με τον Ολυμπιακό είχε 3 τέρματα και 3 ασίστ. Δεν είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει για τα καλά την διαφορά και δεν αποκλείεται να... χαιρετήσει.
ΜΑΝΟΥΕΛ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ: Ήρθε με περγαμηνές και με θητεία σε μεγάλες ομάδες, αν και μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Σίβασπορ. Παρουσίασε πολλά σκαμπανεβάσματα. Επιθετικά είναι ένας παίκτης με καλό κορμί που σκοράρει στις προωθήσεις. Αμυντικά έχει αρκετά κενά και προβλήματα ειδικά σε θέματα ταχύτητας και κάλυψης χώρων ενώ έβγαλε και τραυματισμούς μέσα στην σεζόν. Ο Πορτογαλομαροκινός κεντρικός αμυντικός έπαιξε στο σύνολο σε 30 αναμετρήσεις έχοντας 2 γκολ. Δεν είναι το στόπερ που εντυπωσίασε πάντως και με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα πάει ακόμα και για δύο στόπερ όλα είναι πιθανά.
ΑΛΑΝ ΠΟΥΛΙΔΟ: Μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο αναμονής, διενέξεων με μάνατζερ και δικηγόρους, διαμαχών με FIFA, CAS, όποια άλλη αρμόδια αρχή υπήρξε και φυσικά πάνω και πέρα απ' όλα την Τίγκρες ο Άλαν Πουλίδο (σ.σ. αφού πέρασε ένα μικρό διάστημα στον Λεβαδειακό) έπιασε επίσημα Λιμάνι. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, όπως και η αναμονή. Ως ένα σημείο ο Μεξικανός δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του Σίλβα και των ανθρώπων της ομάδας. Στο β' μισό της σεζόν βελτίωσε και την εικόνα του και ανέβασε γενικά ρυθμούς. Έδειξε να προσπαθεί πιο πολύ σε αγώνες και προπονήσεις. Σε 13 ματς είχε 4 γκολ και 2 ασίστ.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΠΙΝΟ: Αποκτήθηκε ως ο κίπερ Νο2. Ο Έλληνας ταλαντούχτος και διεθνής πορτιέρο - του οποίου η μεταγραφή ξεσήκωσε πρόσκαιρα θύελλα αντιδράσεων λόγω του ποδοσφαιρικού του παρελθόντος με τον Παναθηναϊκό - έδειξε στο ξεκίνημα της τρέχουσας περιόδου πως θέλει δουλειά ακόμα σε όλα τα επίπεδα. Έχει κάποια καλά δείγματα, όμως φανέρωσε και εμφανείς αδυναμίες, έχοντας ευθύνη σε γκολ που δέχθηκε στις 3 πρώτες του συμμετοχές στο Κύπελλο. Προς το τέλος της χρονιάς όμως και εκείνος φανέρωσε αισθητή βελτίωση. Μέτρησε 9 συμμετοχές και ενώ συνολικά είδε την εστία του να παραβιάζεται 6 φορές. Στο πρόσφατο εκτός έδρα ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, που αποχώρησε τραυματίας, ήταν πάντως εξαιρετικός με σημαντικές επεμβάσεις. Ο Ολυμπιακός θέλει να επενδύσει για τα καλά πάνω του και κάνει σκέψεις ακόμα για να τον κάνει Νο1 στην περίπτωση που φύγει ο Ρομπέρτο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα