Σκίμπε: «Να φέρουμε τον κόσμο ξανά στο γήπεδο»! (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Σκίμπε: «Να φέρουμε τον κόσμο ξανά στο γήπεδο»! (vid)

bet365

Ο Μίκαελ Σκίμπε είναι διατεθειμένος να στηρίξει το 3-5-2 αλλά και να φτιάξει μία Εθνική Ελλάδας που θα φέρει ξανά πίσω τον κόσμο στο γήπεδο.
Ο Μίκαελ Σκίμπε τόνισε στην συνέντευξη Τύπου για:
Την αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο: Πρώτα να ευχαριστήσω τον κόσμο. Αν και ήταν λίγος ήταν μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Χαίρομαι που μπορέσαμε να κερδίσουμε το ματς εδώ σε πολύ καλές συνθήκες στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Είμαι ευχαριστημένος από το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό. Κάναμε ευκαιρίες και είχαμε καλή εικόνα. Δυστυχώς στις φάσεις μετά το 1-0 χάσαμε την μπάλα εύκολα στο κέντρο και επιτρέψαμε στον αντίπαλο να σκοράρει. Συνολικά με το τρέξιμό μας και την έντασή μας είμαι ευχαριστημένος.
Το 3-5-2: Η ομάδα έδειξε καλή ανταπόκριση στο 3-5-2. Δεν είχε πρόβλημα και το είδαμε και στην Τουρκία. Η διαφορά ήταν στο κέντρο που δεν θέλαμε να παίξουμε τόσο αμυντικά. Είδαμε αυτήν την διαφορά στον άξονα. Τα τελευταία χρόνια είδαμε στην Εθνική πως το 4-2-3-1 δεν είναι το σύστημα που θα φέρει τις επιτυχίες. Διότι αυτήν την στιγμή δεν έχουμε τους πολύ καλούς εξτρέμ γι' αυτό. Με Ισλανδία θα δούμε άλλους παίκτες. Μπορεί να παίξουμε και ένα άλλο σύστημα.
Την αλλαγή με τον Καρέλη: Η αλλαγή έγινε πιο πολύ λόγω κέντρου. Θέλαμε ο Φορτούνης να πάει πιο πίσω στο κέντρο. Για να έχουμε πιο μεγάλη πίεση επιθετικά. Ο Κώστας Μήτρογλου θα γυρίσει πίσω τώρα. Θα πάει στην ομάδα του οπότε θα παίξουμε με άλλο δίδυμο. Το ίδιο και με τα άλλα παιδιά της Μπενφίκα και ο Σωκράτης και ο Μανωλάς θα γυρίσουν στις ομάδες του. Μετά ανάλογα με τους παίκτες που θα έχουμε θα δούμε την τακτική.
Το τι εικόνα έχει για το υλικό της Εθνικής: Γνωρίζω αρκετά καλά τους παίκτες αλλά και πάλι να έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά και στην Ελλάδα και για παίκτες στην Ευρώπη. Υπάρχουν παίκτες. Βλέπουμε μία άνοδο όπως για παράδειγμα τον Φορτούνη και τον Σάμαρη στις ομάδες που παίζουν.
Το εάν οι παίκτες του έχουν τα στοιχεία που πρέπει: Εάν δεν την έχουν πρέπει να την φέρουμε την πίεση και το τρέξιμο. Μας αρέσει όμως το στιλ που πρεσάρουμε και... ενοχλούμε πολύ τον αντίπαλο στο ξεκίνημα του αγώνα. Είδαμε πως αρκετές φορές κλέψαμε και κερδίσαμε μπάλες για να παίξουμε επιθετικά. Είναι πρόοδο σε σχέση με το ματς με την Τουρκία οι ευκαιρίες που είχαμε.
Το τσεκάρισμα και άλλων παικτών και τον λιγοστό κόσμο: Τέσσερις θα φύγουν τώρα και θα έρθουν τέσσερις νέοι. Οπότε θα δούμε κάτι άλλο. Πρέπει να κερδίσουμε τους φιλάθλους. Μετά τα 2 τςλευταία χρόνια πρέπει να κερδίσουμε πάλι τις εντυπώσεις και να φέρουμε ξανά τον κόσμο στο γήπεδο. Σίγουρα το ζητάμε και στο επόμενο και με Κύπρο να έχουμε γεμάτο γήπεδο.
Τα αρνητικά στοιχεία της Ελλάδας: Πιστεύω πως στα πρώτα 60 λεπτά εμείς ελέγχαμε τον αγώνα. Σίγουρα δουλεύουμε στην τακτική στην προπόνηση. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην τακτική. Να δούμε από τον Μάρτιο του 2014 από 22 ματς μόνο 2 νίκες υπήρχαν με άλλο σύστημα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε απλά έτσι. Στα επόμενα 22 ματς θέλουμε να κερδίσουμε παραπάνω από 2 - 3 φορές. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Στο τέλος στο ματς περιμένω να δω αυτά που κάνουμε στην προπόνηση και αυτά που κατέχουν οι παίκτες. Ειδικά οι αμυντικοί αισθάνονται ασφαλείς σε αυτό το σύστημα.
Το κατά πόσον θεωρεί πως οι Έλληνες παίκτες μπορούν να μπουν στο... καλούπι του: Μπορούν να μπουν στο καλούπι μας οι Έλληνες παίκτες. Το κάνουμε καλά. Μερικά τα αλλάξαμε και εκτός γηπέδου. Από το φαγητό μέχρι άλλα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι αυτό όλοι πρέπει να δώσουν το καλύτερο και να προσπαθήσουν πιο πολύ για κάτι καλύτερο. Βλέπω πως υπάρχει αυτή η θέληση και το φθινόπωρο μία ομάδα που να πάρει τις νίκες που θέλουμε.
Την ετοιμότητα της ομάδας: Μετά το ματς στην Κυπρο θα μπορώ να σας πω το πόσο έτοιμοι θα είμαστε. Έχουμε έναν δρόμο μπροστά μας και προσπαθούμε ώστε να είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες για το Μουντιάλ.
Την... κατασκοπεία των αντιπάλων: Σήμερα ήταν ένας συνάδελφος στην Ουκρανία, ο Σταμάτης, για να δει την Κύπρο. Θα πρέπει να πάρουμε οσβαρά κάθε αντίπαλο και όχι να πούμε απλά είναι μόνο το Βέλγιο. Είδαμε στα προηγούμενα πορκριματικά πόσο δύσκλολο είναι όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος και σοβαρός και πειθαρχημένος.
 

Τελευταία Νέα