Καρυπίδης: «Εγγυώμαι την συμμετοχή του Άρη στην Football League»

Καρυπίδης: «Εγγυώμαι την συμμετοχή του Άρη στην Football League»

Gazzetta team
Καρυπίδης: «Εγγυώμαι την συμμετοχή του Άρη στην Football League»

bet365

Ο Θόδωρος Καρυπίδης με δηλώσεις του υποστήριξε πως ο Άρης δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και θα ανέβει κατηγορία, ενώ αποκάλυψε πως θα «χτυπήσει» το Ρύσιο και θα το παραχωρήσει στον Ερασιτέχνη.

Ο έφορος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 102 χρόνια μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο. Ο Θόδωρος Καρυπίδης αρχικά είπε τα εξής: «Το γεγονός ότι ο Άρης διανύει έναν αιώνα ζωής, δείχνει πόσο μεγάλο σωματείο είναι. Εμείς είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που υπηρετούμε αυτό το σωματείο. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι όπως τα ονειρευόμασταν και όπως τα περιμέναμε, αλλά με όλες τις δυσκολίες αυτές προχωράμε. Έχει τελειώσει, σχεδόν, η δύσκολη σεζόν και μέσα απ’ όλες αυτές τις δυσκολίες ο Άρης δυναμώνει. Σε κάποιους δεν αρέσει αυτό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για το αν έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την νέα χρονιά είπε: «Για το αγωνιστικό δεν μπορούμε να πούμε και πολλά πράγματα, η σεζόν τελειώνει, είμαστε 15 βαθμούς μπροστά, θα τελειώσουμε με 20 βαθμούς διαφορά, ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς που θα είναι πιο αυστηρός από φέτος. Μην γελιέστε ότι η Football League είναι εύκολη. Επειδή είμαστε Άρης δεν σημαίνει ότι θα μπούμε μέσα και θα ανέβουμε στην Super League. Χρειάζεται σωστός προγραμματισμός, ο οποίος έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με τον προπονητή. Ο προπονητής θα είναι φέτος πιο αυστηρός, όλοι από την αρχή θα κριθούνε και για την αγωνιστική και για την εξω-αγωνιστική τους παρουσία. Δεν γίνεται να πληρώνουμε συμβόλαια και οι υποχρεώσεις να είναι ερασιτεχνικές. Είναι ένα κομμάτι αυτό που το κοιτάμε με τον προπονητή».

«Στην αρχή της σεζόν το πιο σοβαρό δεν ήταν η εκκαθάριση, αλλά αν ο Καρυπίδης μπορεί να φτιάξει έναν Άρη δυνατό και ανταγωνιστικό που θα μπορέσει ν’ ανέβει κατηγορία. Μόλις είδανε ότι αυτό το πετύχαμε, βγάλανε μπροστά την εκκαθάριση, που βέβαια είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Τρέχουμε για την εκκαθάριση, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο όμως το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι δημιουργούν φόβο στον κόσμο, χωρίς να υπάρχει λόγος και αυτό δημιουργείται από τα μέσα και από κάποιους ανθρώπους που πέρυσι που ήταν; Εγώ κάνω πράγματα φέτος που έπρεπε να είχαν γίνει πέρυσι. Αυτοί συγκαλύπτανε πέρυσι όσους ήταν στην διοίκηση. Δεν μιλούσε κανένας και τώρα έρχονται να μας κάνουν τους φωστήρες και να μας κάνουν υποδείξεις. Εμείς υποδείξεις δεν δεχόμαστε, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το ζητούμενο ποιο είναι; Να κάνουμε σόου ή να έχουμε αποτέλεσμα;

Εμένα μ’ ενδιαφέρει να έχουμε αποτέλεσμα. Και με τον κ. Κοντονή βρέθηκα και με τον κ. Γκιρτζίκη. Με το να βγαίνω στις κάμερες κάθε μέρα και να λέω βρέθηκα με αυτόν βρέθηκα μ’ εκείνον θα κερδίσουμε κάτι; Το θέμα μας είναι να πετύχουμε. Πέσαμε σε απεργία τριών μηνών με τους δικηγόρους, πέσαμε πάνω στον Σκόρδα που δεν το υπολογίζαμε. Το παλεύουμε. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα τελειώσει μέχρι τον Μάιο η εκκαθάριση, μην γελιόμαστε. Θα εκποιηθεί το Ρύσιο, μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε την απόφαση για το τίμημα. Αν δεν «χτυπηθεί», επειδή είναι υψηλή η τιμή θα ζητήσουμε διόρθωση τιμής, και αμέσως μετά εγώ θα μπω θα το «χτυπήσω» και θα το δώσω στον Ερασιτέχνη και θα τελειώσει η εκκαθάριση. Είτε έτσι είτε αλλιώς η εκκαθάριση θα τελειώσει και ο Άρης θα συστήσει νέα ΠΑΕ και από εκεί και πέρα ή μέσω συνεργάτη ή εγώ μόνος μου θα συμμετάσχω στην αύξηση».

Αν έχει πάρει δεσμεύσεις από την πολιτεία: «Αυτοί σήμερα μπορούν να πούνε κάτι και αύριο να το αλλάξουν. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει κι αυτό που πρέπει είναι να τελειώσει η εκκαθάριση. Αν τελειώσει η εκκαθάριση δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα δημιουργηθεί η ΠΑΕ και ο Άρης θα παίξει στην Football League. Του χρόνου τέτοιο καιρό, θα κάνουμε τα πλάνα μας για την Super League».

«Κάθε μέρα δημοσιογράφοι και άλλοι προσπαθούν να με σπιλώσουνε, να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα στην πόλη και στον κόσμο του Άρη λέγοντας «να είναι στην Βέροια, να πληρώθηκαν δεν πληρώθηκαν κ.α.». Προχθές είπα πως μέχρι να τελειώσω από την Βέροια, θα χρηματοδοτώ την Βέροια. Έχουμε κάνει μια επένδυση, τι θα πρέπει να κάνουμε να την πετάξουμε; Κοιτάω μία ομαλή μετάβαση για την Βέροια και όσο είμαι εκεί θα την χρηματοδοτώ. Όταν την αφήσω θα αφοσιωθώ στον Άρη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Άρη ήταν αυτό, γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ενότητα και κανένας να μην βάζει διχόνοια μέσα στην ομάδα. Αν το καταφέρουμε αυτό, όλα θα πάνε καλά και η επιτυχία είναι δεδομένη. Τα κάστρα πέφτουν από μέσα, όχι απ’ έξω. Τόσα χρόνια το πρόβλημα του Άρη ήταν αυτό. Μέχρι σήμερα έχουμε βάλει 1 εκατομμύριο ευρώ κι έρχονται τώρα να μας πούνε τι; Αυτοί που ήρθαν με 5 ευρώ στον Άρη κι έφυγαν με λεφτά και τον ρίξανε; Εμείς ήρθαμε και τον ανεβάσαμε και ματώσαμε. Αυτοί δηλαδή αγαπάνε την ομάδα κι έρχονται σήμερα να μας δώσουν συμβουλές και να μας πούνε πως θα πάει ο Άρης; Εμείς ξέρουμε πως θα πάει ο Άρης. Η επιτυχία είναι δεδομένη. Βασικό όμως είναι να υπάρχει ενότητα. Να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα, όπως υπάρχει και ηρεμία και καλό κλίμα γ’ αυτό και είμαστε τόσους βαθμούς μπροστά».

Αν εγγυάται ότι η ομάδα θα παίξει του χρόνου στην Football League: «Ναι εγγυώμαι ότι ο Άρης θα παίξει στην Football League. Αυτό είναι δεδομένο. Η εκκαθάριση θα τελειώσει, αλλά και να μην τελειώσει ο Άρης θα παίξει ό,τι και να γίνει».

Αν αναβιώσουν τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ: «Αυτό θα το δούμε αν θ’ αναβιώσουν. Η εκκαθάριση δεν θα τελειώσει μέχρι το Μάιο, αλλά μέχρι τον Ιούλιο το Ρύσιο θα έχει εκποιηθεί».

Αν συζήτησε με τον Γιώργο Γκιρτζίκη για το 50% που οφείλει να δώσει σε παίκτες και προπονητές η καινούργια ΠΑΕ: «Δεν συζητήσαμε αυτό, αλλά υπάρχουν δεσμεύσεις από τον κ. Γκιρτζίκη ότι, οτιδήποτε περνάει από το χέρι της Ε.Π.Ο. θα βοηθήσει, διότι ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Δεν κάνουν χάρη σ’ εμάς. Χαρακτηριστικά μου είπε πως η Θεσσαλονίκη δεν γίνεται να μην έχει ομάδα σαν τον Άρη. Δεν θέλω να πω τι άλλο είπα με τον Γκιρτζίκη και τον Κοντονή, αυτά είναι θέματα που τα χειριζόμαστε με πολλή προσοχή. Δεν θέλω να βγαίνω και να μιλάω συνέχεια. Εμείς θα κριθούμε από το αποτέλεσμα».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα