Η βαριά τιμωρία του ΠΑΟΚ

Η βαριά τιμωρία του ΠΑΟΚ

Gazzetta team
Η βαριά τιμωρία του ΠΑΟΚ

bet365

Καμπάνα που ακούστηκε σε όλη την Μακεδονία για τον ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος τιμωρήθηκε με αφαίρεση 5 βαθμών, κλείσιμο της Τούμπας για 5 αγωνιστικές και 100 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Έξαλλος ο Ιβάν Σαββίδης με την απόφαση.

Ο... πέλεκυς έπεσε βαρύς για τον «Δικέφαλο του Βορρά» καθώς πλέον με το το -5, πάει στους 39 βαθμούς και... πέφτει στην 5η θέση της βαθμολογίας. Μόλις 4 βαθμούς πάνω από τον Πλατανιά και τον ΠΑΣ Γιάννινα και 3 ματς πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου! Από κει και πέρα όσο αφορά τις 5 αγωνιστικές που τιμωρήθηκε η Τούμπα, σημαίνει ότι θα παίξει χωρίς κόσμο και σε 3 αγώνες των πλέι οφ, μιας και στην κανονική διάρκεια έχει μόλις ένα εντός έδρας ματς για να εκτίσει, αυτό με τον Λεβαδειακό, ενώ αν δεν πέσει η τιμωρία θα... χρωστάει και του χρόνου!

Όσο αφορά το πως δέχτηκαν την απόφαση, στον ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για σκάνδαλο από πλευράς της ΕΠΟ ν' αφαιρεθούν 5 βαθμοί. Στην Τούμπα θεωρούν πως δεν υπάρχει λογική στην απόφαση που πάρθηκε και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Θεωρούν ότι μοιάζει με το -3 στα πλέι οφ, ενώ θα κάνουν έφεση και θα ακολουθήσουν όλα τα πιθανά νομικά βήματα για να ανατραπεί αυτή η απόφαση. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης όπου παραμένει στην Αθήνα ενημερώθηκε για την απόφαση και έβγαλε έναν πρωτοφανή εκνευρισμό, όπως αναφέρουν στελέχη του Δικεφάλου.

Διαβάστε την απόφαση…

-Υπόθεση κατά της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» για αδίκημα, που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 14 παρ. 1 και 2 και 15 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρεται ότι τελέσθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2016. Δικάζει παρούσης της εγκαλουμένης. Κηρύσσει την εγκαλούμενη ΠΑΕ πειθαρχικά ελεγκτέα για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη, ως κατ΄ εξακολούθηση τελούμενη. Επιβάλλει στην εγκαλουμένη χρηματική ποινή ύψους έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής (αριθμός απόφασης 87).

-Υπόθεση κατά της «Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.» για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 14 παρ. 1 και 2, 15 παρ. 3Βα’ του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρεται ότι τελέσθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2016.ΔΙΚΑΖΕΙ παρούσης της εγκαλουμένης Π.Α.Ε. ΚΗΡΥΣΣΕΙ την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. πειθαρχικά ελεγκτέα για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην εγκαλουμένη Π.Α.Ε. τις εξής ποινές: 1) χρηματική ποινή ύψους έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και 2) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής (αριθμός απόφασης 88).

-Υποθέσεις: α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 8411/4-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται νόμιμα, και της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», που εδρεύει στον Πειραιά και εκπροσωπείται νόμιμα, β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9117/10-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται νόμιμα, κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9082/10-3-2016 άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων σε βάρος της. ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ αντιμωλία των εγκαλουμένων ΠΑΕ τις υποθέσεις α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 8411/4-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9117/10-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9082/10-3-2016 άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων σε βάρος της. ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ως προς το θέμα της διακοπής του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα. ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) ως προς το θέμα της διακοπής του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα, β) ως προς τα αναφερόμενα στο σκεπτικό εκτεταμένα επεισόδια, που προκάλεσαν οπαδοί της. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) ως προς την πρώτη πράξη: απώλεια του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα και κατακύρωσή του υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τέρματα μηδέν έναντι τριών (0-3), καθώς και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει, β) ως προς τη δεύτερη πράξη: χρηματική ποινή ύψους εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα. ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙ τις παρεπόμενες ποινές της αφαίρεσης βαθμών από τον οικείο πίνακα βαθμολογίας, επιβάλλοντας συνολική ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει (αριθμός απόφασης 89).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα