“Άρη, Χρόνια καλά...”

“Άρη, Χρόνια καλά...”

“Άρη, Χρόνια καλά...”

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr λίγα και...καλά για τα 102α γενέθλια του μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας

25η Μαρτίου. Η σπουδαιότερη ημερομηνία στην ιστορία του ελληνισμού. Η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και παράλληλα μία πολύ μεγάλη Γιορτή για την Χριστιανοσύνη με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Δεν θα μπορούσε να είχε...γεννηθεί άλλη ημερομηνία ο ΑΡΗΣ. Ο μεγαλύτερος σύλλογος της Μακεδονίας με διαφορά από τον δεύτερο. Έστω και αν στο...ποδόσφαιρο αυτά τα 2-3 τελευταία χρόνια ξαποσταίνει, είναι έτοιμος να ξανατραβήξει για την δόξα. Όχι της... Δράμας που τον ταλαιπωρεί από πέρσι στα μεταξύ τους παιχνίδια, ακόμα και φέτος που δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία.

Δόξα ανάλογη των ετών που τραγουδήθηκε όσο κανένας άλλος σύλλογος στην Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία. Τόσα και τόσα χρόνια ταλαιπωρείται, αλλά παραμένει η ομάδα μετα περισσότερα πρωταθλήματα στην Θεσσαλονίκη. Φυσικά επιχειρείται κατά καιρούς να μειωθούν αυτοί οι τίτλοι που όπως σε όλο τον κόσμο έτσι και στην Ελλάδα μετράνε κανονικά. Η πλάκα είναι ότι ακούγονται αστειότητες και κατάπτυστα ψέματα, αλλά και στα 3 πρωταθλήματα του ΑΡΗ απέναντι του ήταν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλής). Τι να πουν όμως; “Λέω ότι ο ΑΡΗΣ δεν είναι μεγάλος, αλλά έχει περισσότερα πρωταθλήματα;”

Στο μπάσκετ νομίζω δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις και αναφορές, αλλά η έννοια του συλλόγου για να αιτιολογήσω και αυτό που ρωτάνε διάφοροι φίλοι του συμπολίτη περί μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας. Στα 3 μεγαλύτερα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο και βόλει) και χωρίς να βάζω τα 4 πρωταθλήματα στο πόλο, ο ΑΡΗΣ έχει 27 τρόπαια! Αν μπορούν να τον συναγωνιστούν άλλες ομάδες που δεν έχουν ούτε τα μισά, σίγουρα μπορούν να το πράξουν, αλλά μόνο στα λόγια και με μία παρατεταμένη προπαγάνδα που μάλιστα όπως σωστά επισημαίνεται στην τελευταία ανακοίνωση του SUPER-3 αρχίζει να ενεργοποιείται εκ νέου τώρα που ο ΑΡΗΣ...επιστρέφει.

Δεν θα ευχηθώ όπως τα προηγούμενα χρόνια, τα καθιερωμένα “Χρόνια Πολλά” στον Σύλλογο. Θα ευχηθώ όμως “Χρόνια Καλά”. To έχει ανάγκη ο ΑΡΗΣ. Το έχει ανάγκη ο σύλλογος. Το έχει ανάγκη ο κόσμος του, που εξακολουθεί κατά χιλιάδες και τον ακολουθεί ακόμα και στα χωράφια της Γ εθνικής. Άλλη μία απόδειξη για το μεγαλείο αυτού του συλλόγου. Γιατί όσοι δεν το αντιλαμβάνεστε το μεγαλείο του λαού φαίνεται πολύ περισσότερο στο Κοκκινόχωμα παρά στην Μαδρίτη. Αλλά για αυτά θα μιλήσουμε πιο επισταμένα όταν τελειώσει...του χρόνου τον Μάιο ο εφιάλτης.

Διάθεση για γιορτές με την ομάδα στην Γ εθνική δεν υπάρχει. Όταν όμως ένας τόσο μεγάλος και ένδοξος σύλλογος γίνεται 102 χρονών, τότε σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί παρά να τα γιορτάσει.

Ελπίζω τα επόμενα χρόνια αφού επιστρέψει και στο ποδόσφαιρο, γιατί στο μπάσκετ εμφανέστατα ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ -πιο ενωμένος και δυνατός και από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα- οι τίτλοι στα ομαδικά αθλήματα να ξεπεράσουν κατά πολύ τους 31 όπου έχει κολλήσει το κοντέρ.

Πάντα ανεξάρτητος, ανένταχτος σε έναν δικό του μοναχικό δρόμο που είναι ξεκάθαρο ότι έχει πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει πολύ ακριβά. Αυτό όμως είναι το DNA του. 102 χρόνια τώρα...

ΥΓ1 Μεγάλο παιχνίδι την Δευτέρα με τον ΟΣΦΠ και μία μεγάλη ευκαιρία να δείξει ο ΑΡΗΣ τα δόντια του σε ένα ματς που ο φιλοξενούμενος το έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη. Για αυτό μία πιθανή νίκη του ΑΡΗ θα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία και θα στείλει πολλαπλά μηνύματα.

ΥΓ2 Στο ποδόσφαιρο την Κυριακή πας στους 71 και περιμένεις 2-3 αγωνστικές ακόμα ώστε η μαθηματική άνοδος να δώσει το δικαίωμα για ΓΣ του ΑΣ που θα καθορίσει το τίμημα για τη νέα ΠΑΕ. Για να τρέξεις και εκεί τα θέματα και να μην εξαρτάσαι από καμία ΕΕΑ.

ΥΓ3 Έπεσαν οι υπογραφές από τους λογιστές για τον περίφημο ισολογισμό εκκαθάρισης και πλέον αναμένουμε την ανάρτησή του. Για να τελειώνει και αυτό και να μείνει μόνο το Ρύσιο. Αλλά με Μαρούπα και λοιπούς θα τα πούμε από βδομάδα...


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!