Συζητούν για τις αλλαγές και τις... 16 ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ

Κώστας Ζάλιαρης
Συζητούν για τις αλλαγές και τις... 16 ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ

bet365

Σε επικοινωνία με τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, ώστε να γίνει μια πρώτη αναφορά στα όσα θα μπορούσαν ν' αλλάξουν στον τρόπο διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2018 και μετά, βρίσκεται η UEFA. Τελική φάση με ... 16 ομάδες!

Μια από τις αλλαγές που φέρονται να συζητούνται και έχουν «πέσει» στο τραπέζι, έχει να κάνει με την μείωση των ομάδων που θα συμμετέχουν σε φάση ομίλων, με τον αριθμό να πέφτει στις 16!

Αυτές, θα βρίσκονται σε δύο ομίλους των 8, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχουν 14 παιχνίδια (εντός κι εκτός) μεταξύ τους και οι 4 πρώτες από κάθε γκρουπ θα συνεχίζουν εν συνεχεία στα προημιτελικά, τα ημιτελικά και πάει λέγοντας...

Επιπλέον, θα εισαχθεί ένας ακόμα γύρος προκριματικής φάσης μετά τα πλέι-οφ δηλαδή, όπου θα συμμετέχουν οι 16 seeded σύλλογοι δίχως να μπορούν όμως να κληρωθούν μεταξύ τους, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατά τα ματς της τελικής φάσης στους δύο ομίλους των 8!

Με τη νέα μορφή που θα έχει η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, θα επιχειρήσει η UEFA ν' απομακρύνει και το ενδεχόμενο δημιουργίας της νέας, ξεχωριστής λίγκας που φέρεται να συζητείται, όμως, φαίνεται πως τα πράγματα για την Ελλάδα θα γίνουν πλέον πάρα πολύ δύσκολα...

Οποιαδήποτε αλλαγή θα σημειωθεί από τη διοργάνωση της σεζόν 2018 - 2019 κι έπειτα, όμως, θα πρέπει ν' αποφασιστεί μέχρι το καλοκαίρι.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα