Ερνάνι: «Πολύ σπουδαίο αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός» (vids)

Ερνάνι: «Πολύ σπουδαίο αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός» (vids)

Για 20η μέρα στη σειρά ο Ολυμπιακός ήταν δίπλα στους πρόσφυγες προσφέροντας φαγητό και ρούχα και οι Ερνάνι και Σεμπά μίλησαν γι' αυτήν την πρωτοβουλία.

Ερνάνι: «Πολύ σπουδαίο αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός» (vids)
Είκοσι μέρες ανθρωπιάς. Είκοσι μέρες αλληλεγγύης. Είκοσι μέρες ενός αγώνα ζωής. Τέτοιον αγώνα εξακολουθεί να δίνει ο Ολυμπιακός. Καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά και δίπλα στους πρόσφυγες. 
 
Για 20ή μέρα στη σειρά ο Ολυμπιακός βρέθηκε στις πύλες του λιμανιού. Τον επικεφαλής της όλης επιχείρησης και διευθύνοντα σύμβουλο της Καραϊσκάκης Α.Ε., Βασίλη Βασιλειάδη, και τους συνεργάτες / εθελοντές της οικογένειας του Ολυμπιακού, συνόδεψαν ακόμα δύο ποδοσφαιριστές.
 
Οι Ερνάνι και Σεμπά, μετά τους Τσόρι και Ρομπέρτο, ενσωματώθηκαν στο κονβόι αγάπης και βρέθηκαν δίπλα στους πρόσφυγες. Συμμετείχαν κι αυτοί για αρκετή ώρα στην διανομή των τροφίμων και των υπολοίπων ειδών πρώτης ανάγκης (στον Ε1 σταθμό Περικλέους).
 
Μιλώντας για την εμπειρία του δίπλα στους πρόσφυγες και την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού, ο Ερνάνι, είπε: «Είναι κάτι πολύ σπουδαίο αυτό που συμβαίνει εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι στο πλάι όλων αυτών των ανθρώπων. Και των παιδιών φυσικά που το έχουν τόση πολύ ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται εδώ. Βρισκόμαστε ως Σύλλογος για 20η μέρα στη σειρά. Είναι αληθινά σπουδαίο. Είναι προφανώς δύσκολο να λυθεί αυτό το πρόβλημα γιατί μοιάζει πολύ δύσκολο να βοηθήσεις όλους όσοι το χρειάζονται. Βεβαίως η βοήθεια που δίνει ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερους γίνεται. Το μήνυμά μου είναι το εξής: όσοι πιο πολύ μπορούν να βοηθήσουν καλό θα είναι να το πράξουν. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες και ό,τι μπορεί ο καθένας ας το προσφέρει».
 
Ο Σεμπά σημείωσε από μέρους του πως «είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Είναι μια άσχημη κατάσταση αυτή που είδα εδώ. Είμαι ευτυχής που έστω για λίγο βοήθησα κι εγώ και προσφέραμε στιγμές χαράς στους ανθρώπους. Είδα παιδιά να χαμογελούν έστω και για λίγο. Είναι σημαντικό να βοηθάμε όσο πιο πολύ μπορούμε ο καθένας τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το δικό μου μήνυμα είναι το εξής: είμαι περήφανος γι' αυτό που συμβαίνει εδώ από πλευράς του Ολυμπιακού. Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Όσο πιο πολύ μπορούμε βοηθάμε. Είναι αναμφίβολα μια σημαντική πρωτοβουλία αυτή που πήρε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης. Πάντα βοηθάει όλους όσοι τον χρειάζονται. Είτε είναι ξένοι, είτε Έλληνες, είναι πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα κι εγώ για να βοηθήσω».
 
Ο Ολυμπιακός διένειμε συνολικά 3.150 μερίδες φαγητού που μαγειρεύτηκαν ξανά στις κουζίνες του «Γ. Καραϊσκάκης». Επίσης πρόσφερε 2.500 είδη ένδυσης. Πιο συγκεκριμένα μοιράστηκαν φόρμες, φούτερ, αντιανεμικά, πετσέτες, σκούφοι και πολλά άλλα. Εννοείται πως ούτε σήμερα λησμονήθηκαν οι μικρότεροι σε ηλικία πρόσφυγες που πήραν τα παιχνίδια τους μεταξύ των οποίων φυσικά και πολλές μπάλες για να ξεχνιούνται παίζοντας. 
 
Πλέον οι μερίδες φαγητού που έχει μοιράσει ο Ολυμπιακός είναι πάνω από 60.000 και περίπου διπλάσια τα είδη ένδυσης. Και είναι βέβαιο πως δεν θα σταματήσει αυτή η σπουδαία ανθρωπιστική δραστηριότητα του Ολυμπιακού. Όχι τουλάχιστον έως ότου φανεί αχτίδα φωτός στον ορίζοντα και ένα καλύτερο αύριο για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην χώρα μας, φυσικά και στο λιμάνι του Πειραιά. 

Είκοσι μέρες ελπίδας, είκοσι μέρες Θρύλος! / 20 days of hope, 20 days Legend!

Best of internet