Η δεύτερη νεότητα του Τάκολα (vid)

Η δεύτερη νεότητα του Τάκολα (vid)

Η δεύτερη νεότητα του Τάκολα (vid)

bet365

Στα 46 του χρόνια ο Μίρκο Τάκολα συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο. Μάλιστα, η παρουσία του στην Ακουα Κάλντα του Σαν Πιέτρο αποτελεί σημείο αναφοράς.

Ο Ιταλός αμυντικός, που πέρασε από την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ στα τέλη της δεκαετίας του ’90, έχει επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, το Σαν Πιέτρο & Βίκο είναι πολύ κοντά στην Πίζα, όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και εκεί συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο.

Ούτε η ηλικία ούτε η κατηγορία επηρεάζουν τη χαρά όσων αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο, και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ίντερ και της Νάπολι γιόρτασε, μ’ ένα βίντεο στο προφίλ του Facebook, μια νίκη της Ακουα Κάλντα για τη Β’ ερασιτεχνική κατηγορία.

«Είμαι πίσω στο σημείο όπου άρχισα, - γράφει, - ξηρό και σκονισμένα πόδια… αλλά οι χαρές του ποδοσφαίρου δεν έχουν καμία κατηγορία... Χάρη στους υπέροχους συμπαίκτες μου και την υπέροχη ομάδα μου. Κερδίσαμε για το πρωτάθλημα, απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το τέλος και θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάκολα, που τις τελευταίες ημέρες, παραδέχθηκε ότι: «το ποδόσφαιρο δεν έχει ηλικία, καμία τάξη, δεν έχει όρια ... Το πάθος είναι αυτό που κάνει τα πράγματα τόσο απίθανα και φανταστικά, ακόμη και όταν είσαι στη δεύτερη κατηγορία».

Η Ακουα Κάλντα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 58 βαθμούς, στο τελευταίο ματς επικράτησε 1-0 της Μπάργκα, και είναι πολύ κοντά στο να πανηγυρίσει την άνοδο.

Ο Μίρκο Τάκολα αγωνίστηκε σε 18 διαφορετικές ομάδες, φτάνοντας να φορέσει τις φανέλες ομάδων, όπως η Πίζα (1991), η Ίντερ (1993), η Παλέρμο (1994-’95), η Νάπολι (1995-’97) πριν εμφανιστεί στα ελληνικά γήπεδα το καλοκαίρι του 1998.

Με τον ΠΑΟΚ έπαιξε σε 28 παιχνίδια και πρωταγωνίστησε σ’ ένα από τα πιο επεισοδιακά ντέρμπι, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, τη σεζόν 1998-’99. Ένα δικό του γκολ, ακυρώθηκε ως χέρι από τον διαιτητή Παπαπέτρου, αποτέλεσε την «σπίθα» για να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί του «Δικεφάλου» και να διακοπεί ο αγώνας στο 81ο λεπτό.

Ακόμη και σήμερα διατηρεί επαφές με τους φίλους του ΠΑΟΚ, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό της Νάπολι.

Δείτε πως πανηγύρισαν την τελευταία τους νίκη ο Τάκολα και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Ακουα Κάλντα.

VID-20160320-WA0001.mp4

Sono tornato da dove ero partito,campi secchi e polverosi....ma le gioie del calcio non hanno categoria...grazie ai miei splendidi compagni di squadra e alla mia splendida società.....campionato vinto con quattro giornate di anticipo e voglia di vincere ancora...

Δημοσιεύτηκε από Mirko Taccola στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

 

Τελευταία Νέα