Ήταν... Καλλονή για τρία χρόνια

Νίκος Τσιώκος
Ήταν... Καλλονή για τρία χρόνια

bet365

Η Καλλονή έμεινε για τρεις σερί σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, όμως μετά τον οριστικό υποβιβασμό της επιστρέφει στη Football League.

Η σεζόν 2012-2013 θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των ανθρώπων και των φιλάθλων της Καλλονής, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα, η ομάδα της Μυτιλήνης δε φρόντισε απλά να γίνει γνωστή στα... μεγάλα σαλόνια, αλλά να βγάλει από πάνω της τη... στάμπα της πρωτάρας και να μείνει εκεί για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Βέβαια, κάθε αρχή και δύσκολη, όπως λέει ο ελληνικός λαός, και το ίδιο ίσχυσε για την ΑΕΛΚ στα πρώτα της... βήματα στην πρώτη κατηγορία. Έτσι, η αγωνιστική περίοδος 2013-2014 της άφησε... ταμείο την 12η με 39 βαθμούς σε 34 αγώνες, 31-62 γκολ υπέρ-κατά (δεύτερη χειρότερη επίθεση και χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος) και 8-2-7 εντός έδρας και 4-1-12 εκτός.

Ωστόσο, το «εντός έδρας» ήταν τυπικό σε αυτή την πρώτη προσπάθεια, αφού δεν αγωνίστηκε ποτέ στη Λέσβο και χρησιμοποιούσε ως έδρα κατά κύριο λόγο το ΟΑΚΑ και σε κάποιες περιπτώσει το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η σεζόν που ακολούθησε, δηλαδή η προηγούμενη (2014-2015), ήταν σαφώς καλύτερη σε πολλούς τομείς. Επιστροφή για τον σύλλογο στο νησί για να παίξει στον Ταρλά, καλύτερη συγκομιδή και βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι.

Πιο συγκεκριμένα, ο απολογισμός ήταν η 10η θέση με 44 πόντους εκ νέου σε 34 ματς, 34-39 τέρματα υπέρ-κατά, επίδοση που αποτελούσε ξανά δεύτερη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος από τις ομάδες που συνέχισαν μέχρι τέλους, αφού αποσύρθηκαν νωρίτερα ΟΦΗ και Νίκη Βόλου, αλλά -23 γκολ παθητικό δείχνοντας πως είχε γίνει πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, 10-5-2 στη Μυτιλήνη και 1-6-10 μακριά από την πρωτεύουσα της Λέσβου.

Φτάνουμε, λοιπόν, στη φετινή σεζόν, κατά την οποία οι αριθμοί ήταν πολύ χειρότεροι, αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Σε 27 παιχνίδια που έχουν γίνει έως τώρα (απόμενουν τρία για το φινάλε) η Καλλονή είναι στην 16η και τελευταία θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς και 17-44 γκολ έχοντας και πάλι τη δεύτερη χειρότερη επίθεση (κομμάτι που είχε πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα κι όταν είχε ικανούς επιθετικούς στο ρόστερ της) και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα μαζί με τον Πανθρακικό.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος δε μέτρησε ούτε μία νίκη εκτός έδρας, ενώ δύσκολα αυτή θα έρθει στο τελευταίο ματς της σεζόν μακριά από τη Μυτιλήνη, με δεδομένο ότι είναι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Συγκεκριμένα, το... ταμείο ήταν 3-4-6 στον Ταρλά και 0-2-12 εκτός νησιού! Στατιστικά που αρκούσαν για να υποβιβαστεί και μαθηματικά στη Football League τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, με τον στόχο πλέον να είναι η όσο το δυνατόν πιο σύντομα επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα