«Κοινωνική ευθύνη και συνείδηση 365 ημερών»

«Κοινωνική ευθύνη και συνείδηση 365 ημερών»

«Κοινωνική ευθύνη και συνείδηση 365 ημερών»

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Ντάλλας, τόνισε πως το κάλεσμα τον Αρκάδων και της PRAKSIS για συλλογή ρούχων είναι κοινωνική ευθύνη και συνείδηση για όλο τον χρόνο.

Για την κοινωνική δράση του Αστέρα, το κάλεσμα των Αρκάδων και της PRAKSIS για συλλογή ρούχων και τη θετική ανταπόκριση που υπάρχει από τους φιλάθλους μίλησε ο Γιάννης Ντάλλας στον Αρκαδία 93,8. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ τόνισε πως η εν λόγω δράση είναι κοινωνική ευθύνη και συνείδηση για όλη τη χρονιά και αναφέρθηκε στις επόμενες δράσεις του συλλόγου της Τρίπολης, καθώς και για τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή την εποχή.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την ανταπόκριση των φιλάθλων στη συλλογή ρουχισμού: «Όταν κάνεις μια τέτοια ενέργεια αυτό που πάντα φιλοδοξείς και πάντα στοχεύεις είναι να πάει όσο πιο καλά γίνεται. Πάντα πρέπει να κοιτάς ψηλά και πάντα πρέπει να κοιτάς μπροστά. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, έχει γεμίσει μια ολόκληρη αίθουσα από το Τμήμα Μάρκετινγκ.

Τα παιδιά έκατσαν και ξεχώρισαν όπως έπρεπε τα ρούχα που συγκεντρώθηκαν. Το επίσης εντυπωσιακό είναι πως πολλά από αυτά τα ρούχα ήταν καινούρια, μόλις είχαν αγορασθεί. Τα ταμπελάκια είναι στα γραφεία μας και είναι κάτι που πραγματικά έχει κάνει πολύ μεγάλη και πολύ θετική εντύπωση.

Σημασία όμως δεν έχει το πόση εντύπωση έκανε ή το πόσο καλά λόγια μπορούμε να λέμε εμείς για όλα αυτά που έγιναν, αλλά το ότι πραγματικά οι άνθρωποι από την PRAKSIS και όλοι όσοι βοηθούν και το κάνουν άλλοι πιο έντονα, άλλοι λιγότερο, ο καθένας με τις δυνάμεις του αυτές τις μέρες, τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Γι΄αυτούς είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι.

Οι άνθρωποι πραγματικά δεν είχαν λόγια να μας ευχαριστήσουν, όχι εμάς, τον κόσμο του Αστέρα, γιατί εμείς δεν κάναμε τίποτα. Απλά τον ενδιάμεσο που λέμε. Σημασία έχει ο κόσμος που ανταποκρίθηκε και χάρηκε πάρα πολύ που του δόθηκε η ευκαιρία, εγώ αυτό εισέπραξα και αυτό νιώθω σημαντικότερο, ότι ο κόσμος είναι ενεργός.

Περιμένει απλά να του δώσεις εσύ ένα ερέθισμα. Ο καθένας που έχει μια δυνατότητα που μπορεί να απευθυνθεί σε μεγάλο κοινό και να περάσει μηνύματα, πιο εύκολα από κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα. Νομίζω ότι αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος μας και εμείς ως ομάδα το κοιτάμε πάρα πολύ καλά, όχι μόνο τώρα αλλά σε όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Η κοινωνική ευθύνη δεν είναι μια και έξω, δεν είναι μόδα, δεν είναι εποχή. Είναι μια πράξη, μια ευθύνη, μια συνείδηση 365 ημερών. Εγώ αυτή την αίσθηση έχω, αυτή την αίσθηση έχει και η ομάδα και αυτό μεταδίδεται. Η καθημερινή εργασία και σκέψη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τις επόμενες σκέψεις και δράσεις: «Σκεφτόμαστε πως αυτό μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο, πως μπορεί να γίνει ακόμη πιο ουσιαστικό και πως μπορεί να ενεργοποιούμε όλο τον κόσμο που βλέπουμε ότι και θέλει και μπορεί. Γιατί είναι σημαντικό πέρα από το θέλω να υπάρχει και το μπορώ, να βοηθάει τον κόσμο, τους συνανθρώπους. Δεν έχει σημασία από ποια χώρα προέρχονται, από που είναι.

Σημασία έχει ότι βλέπεις εικόνες, βλέπεις μικρά παιδιά να μην μπορούν να έχουν τα βασικά. Βλέπεις γονείς να υποφέρουν για να κρατηθούν ζωντανοί από όλες τις απόψεις, για να μπορέσουν να δώσουν στα παιδιά τους τα βασικά όσα χρειάζονται για να επιβιώσουν. Είναι πράγματα που δεν σε αφήνουν ασυγκίνητο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν άνθρωποι όλων των κατηγοριών που έχουν ανάγκη.

Και εμείς αυτό το κάνουμε και προσπαθούμε να το αναπτύσσουμε. Έχουμε συνεργασίες με ιδρύματα στην Αθήνα, με το "Σικιαρίδειο", με ευπαθείς ομάδες, με ανθρώπους που δεν έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες. Κάνουμε πράγματα που δεν γίνονται γνωστά και σκοπίμως πολλά από αυτά δεν γίνονται γνωστά. Γιατί όταν κάνεις μια τέτοια πράξη, δεν την κάνεις για να διαφημιστείς.

Την κάνεις για να κινητοποιήσεις και να μπορέσεις πραγματικά να συγκεντρώσεις όσα πρέπει να έχεις για να βοηθήσεις. Είναι θέμα το πόσο θα καταφέρεις κάθε φορά να πιάσεις τον σφυγμό του κόσμου και να τον οδηγήσεις να κάνει αυτό που θέλει, έχει σκεφτεί αλλά να μην έχει βρει καθόλου τον τρόπο να το κάνει. Νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο, το ερέθισμα».

Για τις δυσκολίες τέτοιων ενεργειών σε άσχημες καταστάσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Όσα βγαίνουν προς τα έξω και έχουν ως αποτέλεσμα αρνητική εικόνα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αν συγκεντρωθούν θα έχουν αποτέλεσμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή την άποψη θεωρώ ότι όλοι πρέπει να έχουμε και σε αυτό να αποβλέπουμε για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου που θεωρώ ότι θα είναι καλύτερη.

Το δύσκολο είναι αυτό και όταν δεν έχεις τα θετικά αποτελέσματα, επίσης δεν είναι πάρα πολύ εύκολο να συγκεντρώνεσαι και να βάζεις το μυαλό σου να λειτουργεί και να κατεβάζει τέτοιου είδους πράγματα. Είναι απαραίτητο για εμάς και προσπαθούμε να το ξεχωρίσουμε και το έχουμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό και νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό του Αστέρα.

Για μένα είναι και χαρακτηριστικό μεγάλων ομάδων, να μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και ανεξάρτητα από τα όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον το οποίο αναπτύσσονται. Δεν είναι το ιδανικότερο το ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον για να αναπτυχθείς και να αναπτύξεις τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Προσπαθούμε όμως να το κάνουμε. Ελπίζουμε και ευχόμαστε και κάθε μας κίνηση είναι προς αυτή την κατεύθυνση να δούμε ένα πολύ καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο στο άμεσο μέλλον. Δεν είναι μια ευχή που την κάνουμε στον "αέρα", την πετάμε και λέμε "εντάξει".

Και ο Αστέρας στα ποδοσφαιρικά θέματα, με τους ανθρώπους που έχει και με την εμπειρία που τους χαρακτηρίζει, το παλεύει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι. Το παλεύει και με σωστό τρόπο και με τρόπο που έχει προηγηθεί αρκετή σκέψη και αρκετές ώρες εργασίας. Είναι συγκεκριμένες προτάσεις».

ΑΣΤΕΡΑΣ PRAKSIS : Δηλώσεις Γιάννη Ντάλλα

Best of internet